Sådan får du mest indhold for pengene i dit teleabonnement

7 Min læsning

Mange teleselskaber tilbyder i dag abonnementer, hvor du både får en attraktiv mængde tale og data og adgang til dine yndlingsindholdstjenester. Men hvordan finder du rundt i junglen? Vi har gjort det nemt.

Cykelturen til arbejde bliver bare en tand bedre med musik i ørene og aftenerne meget hyggeligere, når du kan svælge i et uendeligt antal afsnit af yndlingsserien. Der findes et hav af tjenester, hvor du kan få adgang til dine foretrukne film, musik, serier og bøger ad libitum. Elektronista er gået sammen med sammenligningsportalen Samlino.dk for at hjælpe dig med at få et overblik over, hvor du får flest indholdstjenester og mest tele for pengene.

DK - streamnig Analyse indholdstjenester


Nb: 3 Mobil indgår ikke i tabellen fordi ingen af deres abonnementer inkluderer streaming, uden at man skal tilkøbe det. Dog kan man gennem 3 Mobil tilkøbe DEEZER musikstreaming for 20 kr. de første 3 måneder, hvorefter det stiger til 79 kr. pr. måned. Hos 3 kan man også tilkøbe TV2 Play for 0 kr. første måned, hvorefter tjenesten vil stige til 49 kr. pr. måned.

Musikstreaming

SPOTIFY

Spotify er i dag den mest udbredte musiktjeneste i Danmark. Ifølge DR bruger omkring 60% af de danske musikstreamere Spotify. Spotify har over 30 millioner sange, 2 milliarder playlists og tilbyder streaming i kvaliteten 96-320 kbps. Derudover tilbyder Spotify udvalgte spillelister, som er oprettet af specialister inden for specifikke forskellige genrer og spillelister, som er baseret på humør eller sindelag, til dig, der har brug for lidt ekstra inspiration.

TIDAL

TIDAL kaldes ofte tjenesten for ’musiknørden’ og er som den eneste streamingtjeneste ejet af en artist, nemlig rap-superstjernen Jay Z. Med et musikkatalog på over 40 millioner numre og en streamingkvalitet, som de færreste af konkurrenterne kan matche.

TIDAL tilbyder nemlig en streamingløsning i ’lossless (HIFI)’ lydkvalitet. Det betyder, at du streamer 1411 kilobit i sekundet (Kbps), hvilket ligger langt over det niveau, Spotify og de fleste andre streamingservices byder ind med, hvor musikken streames med 320 Kbps.

Hvis du skal købe TIDAL uden abonnement og med HIFI-kvalitet, er den dog også markant dyrere end de resterende tjenester. TIDAL koster 199 kr. pr. md., men tilbyder også et abonnement uden HIFI-streaming til 99 kr. pr. md.

TDCPLAY-MUSIK

Kun via et mobilabonnement hos TDC er det mulig at få TDC Play Musik. TDC Play Musik tilbyder over 20 millioner sange og kvalitet på 192-320 Kbps. TDC Play Musik tilbyder attraktive hitlister, hvor du hurtigt kan finde alle de mest populære sange i Danmark.

TELMORE MUSIK

Kun gennem et mobilabonnement hos Telmore er det mulig at få Telmore Musik. Tjenesten tilbyder over 20 millioner sange. Ligesom de fleste andre streamingtjenester, er det muligt at skabe sine egne spillelister, men også at downloade musikken til offline-brug, så du altid kan lytte til dine yndlingsnumre. En lækker detalje ved Telmore Musik, er, at den data, du forbruger på at streame, vil blive trukket fra det dataforbrug, du har inkluderet i sit abonnement – på den måde opbruger du altså ikke din data, når du streamer musik.

YOUSEE MUSIK

Har du et mobilabonnement hos Yousee, får du også adgang til Yousee Musik. Med Yousee Musik kan man streame millioner af numre i kvaliteten 192-320 Kbps[6]. Yousee giver ligesom Telmore ubegrænset data til streaming af musik igennem deres tjeneste.

 

Videostreaming

CMORE

Cmore tilbyder en bred vifte af både tv-serier og film, som kan ses på diverse enheder. Streaming på Cmore kan gå op til 720p HD-kvalitet, men kommer ikke op på Fuld HD-kvalitet, som er 1080p. Via et abonnement hos Cmore får man også adgang til seks af deres populære kanaler, som kan streames online via tjenesten. Cmore har over 1200 film og over 40 tv-serier. Normalt koster Cmore Film & Serier 99 kr. om måneden, men tjenesten fås også igennem flere mobilabonnementer.

TDC PLAY FILM- OG SERIEPAKKER

TDC Play Film- og seriepakker giver ligesom Cmore et stort udvalg af film og Tv-serier. Derudover tilbyder de muligheden for at leje højaktuelle premierefilm og seriesæsoner (mere end 5000 titler). Man kan tilgå tjenesten på både smartphone, tablet og computer. TDC opdaterer jævnligt sit katalog, så der er garanti for, at der altid ligger ny underholdning tilgængelig.

HBONORDIC

HBO tilbyder både et væld af tv-serier og film, skønt de har den selvproklamerede titel ”Home of Series”. Man kan streame HBO i fuld HD 1080p-kvalitet fra alle tænkelige enheder såsom smartphone, tablet, computer og PlayStation.

HBO er især kendt for at have en stor mængde originalt indhold. Det betyder, de selv producerer en stor del af de tilgængelige serier, hvoraf mange af dem har opnået enorm popularitet. Heriblandt Game of Thrones, True Detective, Vikings, Billions, Sex and the City og mange flere. HBO tilbyder mere end 150 tv-serier og over 500 film.

TV2 PLAY

TV2 Play: On Demand er public service-kanalen TV2s egen streamingtjeneste, som giver adgang til deres arkiv af serier, film og programmer fra alle de seks kanaler, TV2 råder over. Foretrækker du dansk indhold, giver TV2 Play: On Demand adgang til mange af de populære programmer og serier, som gennem tiden er blevet produceret til kanalen. Heriblandt er danskernes absolutte favorit ‘Badehotellet’, som trak over 1,6 milioner seere helt frem på kanten af sofaen, da den sidste sæson løb over skærmen. TV2 Play: On Demand inkluderer mere end 50 film, 60 serier og en masse underholdning fra TV2s kanaler, som alle kan streames i DVD-kvalitet også kaldet SD (Standard Definition). Du kan streame TV2 Play på diverse enheder inkl. Chromecast, tablet, smartphone og computer.

MIN BIO

MinBio er en streamingtjeneste rettet mod børn. MinBio har over 20 film og over 40 serier tilegnet børn, som kan streames i DVD-kvalitet. Hvis du skal købe tjenesten uden mobilabonnement, er det den billigste på markedet til kun 45 kr. om måneden. Du kan se MinBio på Computer, Smartphone og Tablet.

E-bøger og magasiner

WYPE

Med WYPE får du adgang til fri læsning af alle WYPE’s magasiner online. Heriblandt National Geographic, I Form, Bo Bedre Illustreret Videnskab med flere. En af fordelene ved WYPE er, at du kan dele dit abonnement med hele familien – på helt op til 5 enheder. Uden mobilabonnement koster WYPE 99 kr. om måneden.

MOFIBO

Med Mofibo får du adgang til flere tusinde bøger i både læselig form og lydbogsformat. Mofibo har udviklet en App til Smartphones, der gør tjenesten utrolig nem og brugervenlig. Appen fungerer ligesom musikstreaming, så man kan få læst lydbøger højt, mens man er på farten. Mofibo gør det også muligt for brugere at anmelde bøger og læse andre folks anbefalinger – på den måde kan man nemt finde inspiration til sin næste bog[10]. Uden mobilabonnement koster Mofibo 99 kr. om måneden.

STORYTEL

Storytel er lydbøgernes svar på Spotify – man downloader en App til iPhone eller Android og opretter en bruger[11]. Herefter kan du streame alle de lydbøger, du ønsker. I modsætning til Mofibo, der også tilbyder at læse bøger digitalt, er Storytel udelukkende lydbøger. Med StoryTel kan du downloade op til fem bøger til offline brug – så du kan høre sine fortællinger, selvom du ikke har internetforbindelse. Uden mobilabonnement koster StoryTel 99 kr. om måneden.

EGMONT MAGASINER

Egmont tilbyder en digital løsning, hvor du får adgang til alt deres indhold for voksne samt nogle udvalgte magasiner til børn og unge. Egmont magasiner inkluderer blandt andet ALT for damerne, Euroman, Eurowoman, gastro, fit living og mange flere. Uden et mobilabonnement koster et digitalt abonnement 99 kr. om måneden[12].

De mange forskellige streamingtjenester, hvad end der er tale om tv-serier og film, musik, eller bøger og lydbøger, adskiller sig fra hinanden på mange punkter. Hvor nogle af tjenester tilbyder eksklusivt indhold i form af egne serier og film, fokuserer andre på at ramme nicher igennem f.eks. et fokus på børneunderholdning eller dansk indhold. Hvis du stadig er i tvivl om, hvilket mobilabonnement, du skal vælge, så klik her for lynhurtigt at finde det abonnement, der passer bedst til dine behov!

Hvor får du den bedste deal

Selvom det er meget subjektivt, hvilke streamingtjenester, der fanger ens interesse, så er der nogle abonnementer, der står ud fra mængden. Telmore har for blot 2988 kr. om året to abonnementer, der inkluderer 13 streamingtjenester her iblandt HBO Nordic, Cmore, TV2 Play, MinBio, Telmore Musik og en del magasiner og aviser. Det vil sige, at man får musik, video og magasiner med i ét abonnement uden at betale ekstra. Det er altså mange penge at spare i forhold til at købe tjenesterne separat. Telmore inkluderer også en fin mængde data, og tale og de to abonnementer giver mulighed for at vælge enten meget tale eller meget data. Et andet abonnement, som er interessant, er CBB Mobil, som til kun 1669 kr. om året giver 20 GB data og 20 timers tale samt TIDAL musikstreaming. TIDAL er den eneste musiktjeneste, der giver HI-FI streamingkvalitet. Så for musikelskeren er CBB en billig og ideel løsning.

Artiklen er udarbejdet i samarbejde sammenligningsportalen Samlino.dk.

 

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

four × 1 =

2 Comments
 • Søren Larsen
  april 29, 2016

  Hej
  Der er ukorrekte oplysninger i jeres artikel her. CBB’s abonnement giver ikke Tidal i højeste kvalitet, men kun 320 KB/s. Mig bekendt er der ingen mobilabonnementer, der tilbyder ægte HiFi/ Lossless kvalitet i streamingen. Har jeg ret?
  Vh.
  Søren

 • Thomas
  juli 9, 2019

  Det er på mange måder en jungle at finde rundt i mobilmarkedet, da nye udbydere kommer til, andre bliver opkøbt, diverse tjenester ryger ind og ud af mobilpakkerne etc. På mange måder en dynamisk branche!

  Så jeg kan kun være enig i at diverse sammenligningsportaler kan være en stor hjælp, når man skal have overblik over markedet. Når det er sagt, vil der ofte være fordele at hente ved fx. at have streamingtjenester inkluderet i ens mobilabonnement, såfremt man alligevel skal have det.