SAMSUNG BETALER APPLEBØDE MED CENTS- VI FIK EN KVANTEFYSIKER TIL AT REGNE PÅ DET

2 Min læsning

Af Christiane Vejlø

Samsung blev den store taber i retsagen med Apple og svarer igen ved at betale den 1 mia. store bøde med 30 lastbiler fulde af 5 cents mønter. Elektronista har haft en kvantefysiker på sagen. 

Samsungs bestyrelsesformand har udtalt, at de ikke vil lade sig undertrykke af en flok “nørder med stil”. Eller sådan gik rygtet ihvertfald denne uge på internettet. Historien viste sig dog at være en and. Men mens rygterne igår var på sit højeste nåede vi at snakke om sagen i Elektronista programmet på Radio24syv (sendes lørdag 16.05). Programmets gæst er fysikprofessor Benny Lautrup, som har hørt historien dog i en version med enkelt pennies. Efterfølgende sender den knivskarpe kvantefysiker mig dog en mail hvori han forklarer umuligheden af sådan en betaling.

“100 milliarder pennies, der mindst vejer et gram hver, bliver til 100.000 tons. Det er faktisk også en penny for hver stjerne i vores Mælkevej! Det er derfor det rene vrøvl.” forklarede professoren og han fortsætter senere i korrespondancen:

“1 milliard dollars svarer til 100 milliarder pennies. Til sammenligning: Der er 100 milliarder stjerner i vores galakse, og der er 100 milliarder nerveceller i vores hjerne. Derfor 1 penny for hver stjerne i galaksen, eller 1 penny for hver nervecelle i hjernen. Hver penny er på 2,5 gram ifølge Wikipedia, så at de tilsammen vejer 250 milliarder gram, hvilket er 250 millioner kilogram, og altså 250 tusinde tons. Der skal altså 10.000 kæmpelastbiler til at transportere dem med 25 tons på hver.” 

Hvorfor var der dog ingen der lige lavede den udregning inden de smed rygtet på internettet? Tja….nogen falder det vist lidt lettere for end andre. Husk at lytte til programmet med Benny Lautrup på Radio24syv på lørdag kl. 16.05 Du kunne gå hen og blive klogere!

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

nineteen − 12 =

6 Comments
 • Lars Bachmann
  september 3, 2012

  Interessant udregning. Jeg må nok indrømme at jeg var en af dem der hoppede på historien, da den kom frem. Jeg blev dog hurtig skeptisk, for uden at lave en masse udregninger, kunne jeg god regne ud at 100,000,000,000 pennies fylder en del. :)

 • Jens Dalsgard
  september 5, 2012

  Jeg har engang betalt 500 kroner tilbage i de gamle femogtyveører med hul i. Den bedrift alene skriger hoax på den historie, selv om den er rigtig god.

 • Anders
  september 30, 2012

  Så vidt jeg har forstået, er sagen ikke afgjort endnu, da den er blevet anket?

 • ChrisLund
  august 30, 2019

  And eller ikke and – Det er en god historie :)

 • Emil
  november 30, 2022

  Interessant :-)

 • Laila
  november 30, 2022

  Tak for information