Samsung præsenterer Galaxy Tab S- og den er fashionsmart

5 Min læsning

Af Christiane Vejlø

Elektronista var med da Samsung ved en keynote event i Madison Square Garden i New York præsenterede Galaxy Tab S. Skærmen er bedre end nogen anden tablet og der er skruet op for lifestyle og fashion. 

Screen Shot 2014-06-12 at 11.01.15 PM

Normalt er publikum i Madison Square Garden musikbegejstrede par og venner til rockkoncert. Idag er salen derimod fuld af flere tusind tech journalister fra hele verden. Der har næppe nogenside været så mange gadgets på én gang i den her sal, og jeg har allerede tabt to telefoner og en tablet på betongulvet. Koncertstole egner sig ikke ligefrem til tech rapportering, men til gengæld forventer vi der snart sker noget spændende på scenen.

Jeg har fået plads på 3. række placeret lige mellem en gruppe Samsung jakkesæt som taler non-stop, nogle sponsorere som tydeligvis skal plejes og og en flok tech journalister som også smed al skam og gik efter at få det hele med i front. Og nej her er ikke mange kvinder.

Invitation sagde “tab into color”, og det kan vi da vist roligt formode betyder noget med en tablet.

Og så starter showet! Storskærme viser lækre billeder og ind kommer Samsung chef #1. Han laver en joke om at han følger Rolling Stones og Lady Gaga på den berømte scene, og så hiver han Samsung chef #2 ind. Han fortæller, at noget af det vi faktisk gør mest på tablets er at se videoindhold.

Photo 12-06-14 19.15.04

Vi erfarer, at vi skal høre om den nye Samsung Galaxy Tab S. Og at det mest væsentlige ved den er en sindsyg Super AMOLED skærm. Faktisk den første tablet med så god en skærm med stærk kontrast og skarpe farver på den tossede lækre måde. Skærmen kan desuden indstille sig lysmæssigt til forskellige brugssituationer og f.eks. indpasse sig efter om du sidder ved poolen eller læser ved en sengelampe.

Vi hører om Side Sync, hvor man kan modtage opkald fra telefonen direkte på sin tablet og også dele billeder, mens man taler. Der kan multitaskes med flere apps igang på én gang. Samspil mellem devices er et kodeord, som det også var forleden da Apple holdte hof til WWDC.

Det er her en tablet for de lækre, unge, urbane og smarte forstås. Glitterlækre billeder af lækre modeller der laver lækre design/mad/mode- agtige ting glider hen over storskærmene. Der er utrolig mange kvinder på billederne. Typisk nogle der er fashion-agtige, tager billeder af deres mad eller er “kreative”. Der er til gængæld ingen kvinder på scenen under hele showet. Det var der heller ikke ved sidste års store Samsung event. (eller ved Apples for den sags skyld).

Photo 12-06-14 19.16.29

Og sådan en fotosession med nogle lækre modeller er da egentlig også en god lejlighed til at få product placet nogle andre Samsung produkter- er det vist nogen der har tænkt i brainstormen undervejs. For hvert eneste håndled har helt tilfældigt enten et Galaxy Gear eller Galaxy Fit smartwatch på. Gerne lige spicet lidt op med nogle armbånd af “jeg er professionel men samtidig et utrolig nuanceret menneske som både kan gå i jakkesæt og være følsom”- typen.

Photo 12-06-14 19.08.58

Den nye Galaxy S Tab kommer i to størrelser 10.5″ og 8.4″, og den er bygget til højkvalitets indhold. Det betyder så, at Samsung har indgået partnerskaber med nogle af de lækreste indholdsleverandører, de kunne opstøve. Conde Nast (Vogue og National Geographic), Netflix (men i fuld HD, ikke det skidt, vi normalt ser), Flipboard (personaliseret samling af indhold), Marvel (alle de seje superheltefilm).

Photo 12-06-14 19.38.00

Og så var der en ny radiotjeneste med et visuelt lækkert drejehjul, hvor man kan lave sin egen radiostation ved at justere på forskellige parametre. Meget af det nok desværre ikke noget vi i Danmark får glæde af foreløbigt, hvis jeg kender indholdsaftalerne eller mangel på samme godt nok.

Med alle de forskellige personificerede tjenester, der efterhånden kommer, bliver det mere og mere nødvendigt, at vi holder tabletten tæt til kroppen, så andre i familie ikke flytter rundt på apps og messer med ens Netflix profil. Men i den nye Samsung Galaxy Tab S er fingerskanneren fra telefonen Galazy S5 flyttet med over og kan nu bruges til at åbne op for separate personlige profiler. Barnet kan endda blive begrænset til det særlige Kids Mode. Og der er plads til storfamilier (eller en kollegiegang) med op til 8 forskellige profiler.

Photo 12-06-14 20.01.29

En ret fiks ting var samspillet mellem telefonen og tablet’en. Telefonen spejles simpelthen på tablet’en, så man kan styre den og modtage opkald fra tabletskærmen selvom telefon ikke lige er i nærheden. Og skal man flytte et dokument fra tablet til mobil, ja så er det bare drag & drop på skærmen hen til telefonens avatar. Det er sgu meget smart tænkt.

Photo 12-06-14 19.49.05

Efter velafsluttet show er der “hands on” i de tilstødende lokaler.  Jeg får fingrene i både den lille og den store Galaxy Tab S, og jeg må sige jeg er ret blæst bagover. Både over vægten (den er let) og tykkelsen (som 5 kreditkort oven på hinanden). De holder batterilevetid på 11 timer, så man kan se en hel sæson af sin yndlings tv serie på en tur over atlanten. Men også Super AMOLED skærmen imponerer ret meget. Den ER virkelig bedre end noget jeg har set før. Det er helt utrolig fedt at bladre igennem modebillederne i Vogue (og konstatere at Elektronista’s eget interaktive magasin faktisk er mere innovativt) og at se filmen Gravity bliver uden tvivl en ganske særlig oplevelse. Jeg foretrækker den lille 8.4″ Galaxy Tab S, som tydeligvis er lavet mest til vertikalt brug. Den store på 10.5 giver dog en helt ekseptionel billedoplevelse.

Samsung Galaxy Tab S kommer til salg i Danmark 4 juli. Priserne bliver

10.5″ med wifi 3999 kr. med 4G (simkort) 4799 kr.
8.4″ 3099 kr. med wifi, 3999 kr. med 4G.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

5 × 3 =

No Comments Yet.