Ses vi på folkemøde? 10 Elektronista talks du kan besøge

7 Min læsning

Skal du til folkemødet på Bornholm og interesserer du dig for tech og digital ansvarlighed, så har du muligheden for at deltage og debattere i hele 10 spændende techtalks sammen med Christiane Vejlø. Vi har samlet listen, så du nemt kan kopiere det bedste ind i din folkemødeplan.

Torsdag


Stop-go: Kan og skal vi bremse udviklingen?
Tid: kl. 13.50
Sted: Grønbecks hotel. / Lægemiddelindustrien
Tema: Mød Elektronista Christiane Vejlø og radiovært på ”Aflyttet” Anders Kjærulff og hør dem diskutere, om der er – og skal være – en grænse for udviklingen i fremtidens sundhedsteknologier. Og lyt med, når direktør for Medicoindustrien Peter Huntley og koncernchef for Lif Ida Sofie Jensen giver deres perspektiv på fremtidens sundhedsteknologier.

”Hvordan undgår vi virus i den digitale tillid?”
Tid: 16.00
Sted: LEAD i Nørregade/Nets
Tema: Digitalisering er ikke bare et plusord hos alle, men også en nødvendighed. Bortset fra enkelte bekymringer om tab af job har den teknologiske udvikling været lig med et smartere og mere enkelt samfund – og øget vækst. Var man imod digitalisering, var der ikke langt til stemplet som teknologisk hulemand, der drømmer sig tilbage til de gode gamle dage. Men flere store digitale skandaler truer med at slå skår i den digitale tillid. Risikoen er virus i den digitale tillid og hvis det sker, kan Danmarks førerposition inden for digital transformation komme i fare. Det kan næppe afholde danskerne fra at tage de nye løsninger i brug. Men hvordan sikrer vi, at tilliden til ny teknologi fortsat er høj, så de digitale muligheder kan skabe en nemmere hverdag for borgerne – og vækst i samfundet? Kom til debat hos LEAD i Nørregade, når Nets stiller spørgsmålet: Hvordan undgår vi virus i den digitale tillid?

Kunstig intelligens, biometri og etik
Tid: Kl 17.00
Sted: K16 – DATABASEN/KMD
Tema: Kunstig intelligens og biometri trænger sig ind på nye områder, hvor vi for få år siden ikke forventede, at computere, robotter eller anden automatisering ville have en plads. Kan disse teknologier give større tryghed og bedre velfærd? Teknologierne til at genkende personer er nu blevet så avancerede, at de ikke alene kan afgøre hvem man er, men også fx hvilket humør man er i. Området hedder biometri og dækker over genkendelse af personer bl.a. gennem fingeraftrykslæsning, iris scanning og ansigtsgenkendelse. Hvorledes kan vi i Danmark udnytte fordelene ved disse teknologier og samtidigt undgå faldgruberne?

Fredag

Iværksættertalk: Fra god idé til global succes
Tid: 9.15
Sted: G7 – Dansk Erhverv
Tema: De virksomheder der får hjulene til at dreje rundt i Danmark, er et resultat af iværksætteri. Og der er fart på det danske iværksættermiljø. Mange nye digitale virksomhedsideer blomstrer, men vi halter bagefter, når det kommer til at få iværksættervirksomheder til at vokse sig til store verdensomspændende virksomheder. Med en iværksættertalk modereret af Christiane Vejlø, stiller vi skarpt på, hvad der skal til for at gøre Danmark til en iværksætternation, der formår at skabe de iværksættervirksomheder, der bliver til internationale succeser.
Deltagere: Brian Mikkelsen, adm. direktør, Dansk Erhverv
Christiane Vejlø, digital trend- og fremtidsanalytiker, Elektronista Media
André Rogaczewski, adm. direktør, Netcompany A/S
Tommy Ahlers, (V), Venstre

Debat om dataetik og brugen af kundedata i finanssektoren
Tid: 11.30
Sted: K16 – DATABASEN/KMD
Tema: Forventningerne til den gode brugeroplevelse og personalisering er steget markant – men hvor går grænsen for brugen af data? Hvad kan man som virksomhed tillade sig ift. at gøre oplevelsen relevant for den enkelte kunde? Hvordan sikre man, at brugeren føler sig i kontrol? Vi tager debatten op med udgangspunkt i den eksisterende lovgivning på området, de seneste reporter på markedet, samt nutidens forventninger og interesser fra brugerens kontra virksomhedens side. Vi håber at se dig når debatten går løs mellem Charlie Tango, Wilke, Pensam og PFA
Deltagere: Torsten Fels, CEO, PenSam
Christiane Vejlø, Digital trend- og fremtidsanalytiker, medlem af Dataetisk Råd og radiovært, Elektronista Media
Kamilla Korsgaard Svane, Partner, Wilke
Lars Bjørn Falkenberg, CEO, Charlie Tango
Tim Frank Andersen, Chief Digital officer, Charlie Tango
Mads Kaagaard, Koncerndirektør, PFA mere til digTorsten Fels, CEO, PenSam
Christiane Vejlø, Digital trend- og fremtidsanalytiker, medlem af Dataetisk Råd og radiovært, Elektronista Media
Kamilla Korsgaard Svane, Partner, Wilke
Lars Bjørn Falkenberg, CEO, Charlie Tango
Tim Frank Andersen, Chief Digital officer, Charlie Tango
Mads Kaagaard, Koncerndirektør, PFA mere til dig

Verden i Krystalkuglen 2030
Tid: 14.00
Sted: C20 – Europa Kommisionen (Cirkuspladsen)
Tema: Hvordan ser verden ud i 2030? Det er som bekendt svært at spå om fremtiden, men vores tre skarpe panelister tager udfordringen op. Kom med til en debat om de tendenser, der gør sig gældende på verdensplan allerede i dag, og som bliver styrende for hvordan vores samfund udvikler sig i løbet af de kommende år. Hvilken rolle skal Europa spille i den nye verdensorden som er ved at udvikle sig? Hvordan kan og bør vi agere allerede nu for at sikre, at den fremtid vi får, er den fremtid vi ønsker? Og hvordan kan vi sammen sikre at vi når verdensmålene inden 2030?
Deltagere: Connie Hedegaard, Formand, CONCITO
Pia Ahrenkilde Hansen, Director-General, Europa-Kommissionen
Christiane Vejlø, Digital trend- og fremtidsanalytiker, medlem af Dataetisk Råd og radiovært, Elektronista Media
Jacob Rosenkrands, Moderator

Global konkurrencekraft: Spænder dateetik ben for os i EU?
Tid: 15.00
Sted: H10 – IT Paratskibet, Allinge Havn/Telenor
Tema: Telenor investerer hvert år store beløb i både EU og Asien i fundamentet for de fleste teknologiske tigerspring: En digital infrastruktur i verdensklasse. Telenor støtter globalt behovet for klare etiske retningslinjer, og er bl.a. medunderskriver på et nyt sæt guidelines for brug af kunstig intelligens. I EU er der stor lyst til at regulere, hvordan vores telenetværk og data skal og må bruges. Og sammenligner vi EU med andre store regioner som Kina og USA, er tilgangen til udnyttelsen af teknologi og data vidt forskellige. USA har ikke et GDPR-regelsæt, og Kina innoverer og investerer massivt i nye teknologier, der gør brug af data, kunstig intelligens og overvågning. Hvor efterlader det EU – og hvilken betydning har det for europæiske virksomheders konkurrencekraft? Vi tager debatten – også om dilemmaet i, at vi med regulering på den ene side begrænser anvendelse af de mange muligheder, vi på den anden side har givet os selv med den teknologiske innovation.
Deltagere: Casper Wichmann, Koordinator af ThinkChina, KU. Master of Arts i Kina studier, specialist i digitale platforme i Kina, Københavns Universitet
Søren Johansen, Head of Public Affairs, Telenor Danmark
Christiane Vejlø, Digital trend- og fremtidsanalytiker, medlem af Dataetisk Råd og radiovært, Elektronista Media
Stephen Alstrup, professor i algoritmer og big data, Datalogisk Institut på Københavns Universitet.

CEO-debat om cybertrussel: Er dine kundedata i fare?
Tid: 16.30
Sted: B1 – Advice-scenen
Tema: Topchefer fra hele verden peger på cyberkriminalitet som en af de helt store trusler mod virksomhederne i dag efter mange virksomheder er blevet ramt af angreb verden over. WannaCry-angrebet ramte 150 lande og herhjemme kostede NotPetya-angrebet Mærsk knap 2 milliarder. Men hvad gør virksomhederne – offentlige som private – for at sikre sig mod det næste angreb. Gør de nok – og er det overhovedet muligt at forhindre? Og hvad betyder det for forbrugere, borgere og kunder? Tryg sætter toppen af dansk erhvervsliv stævne sammen med toppen af det politiske system. 
Deltagere: Morten Hübbe, CEO, Tryg
Janus Sandsgaard, Chef for IT og digitalisering, Dansk Erhverv
Lars Rohde, Nationalbankdirektør, Nationalbanken
Tom Engly, Formand, Virksomhedsrådet for Digital Sikkerhed
Marianne Steensen Dahl, Adm. direktør, Microsoft

Lørdag

Tankeeksperimentet: Hvordan ser en verden på grøn energi ud?
Tid: 11.30
Sted: N10, Nørregade, Politiken.
Tema: Energi er fundamentet for vores moderne liv og samfund. Men vores enorme appetit på energi truer vores fælles klima. Derfor arbejdes der verden over på at omstille energisystemet fra sort til grøn. Det er en enorm opgave, og vi har lang vej foran os, før det sidste gram kul og den sidste dråbe olie er brændt. Men hvordan vil så gennemgribende forandring påvirke os, vores samfund og vores hverdag? Vil vi arbejde mere eller mindre? Vil vi lide afsavn? Vil vi være lykkeligere? Vi genopliver den klassiske guldaldersalon, hvor kulturpersoner, tænkere og forskere sammen finder svar på tidens store spørgsmål i spændingsfeltet mellem kunst, filosofi og videnskab. Sammen diskuterer vi spørgsmålet, hvordan vil verden se ud, når den udelukkende kører på grøn energi?
Deltagere: Jakob Askou Bøss, Strategi- og kommunikationsdirektør, Ørsted
Vincent F. Hendricks, Dr.phil., ph.d. og professor, N/A
Christian Jensen, Chefredaktør, Politiken
Christiane Vejlø, Digital trend- og fremtidsanalytiker, medlem af Dataetisk Råd og radiovært, Elektronista Media
Rasmus Willig, Sociolog, RUC
Eske Willerslev, Professor, Københavns universitet

FOMO-fanatiker eller JOMO-discipel?
Tid: 16.30
Sted: B20, Strandvejens debattelt (Nordlandspladsen)
Tema: Taler du mere med Siri end med din egen Mor? Og er din swipe-finger din mest muskuløse legemsdel? Eller har du givet dit liv et Svend Brinkmann’sk eftersyn, slettet alle apps for sociale medier og givet din selfiestang til den nærmeste genbrugsbutik? Uanset om du formand for Fear Of Missing Out-foreningen, eller for længst er konverteret til Joy Of Missing Out-kulten, så bør du kigge forbi Lundbeckfondens telt (Strandvejens Debattelt nr. B20), når Christiane ”Elektronista” Vejlø og Naja Hulvej Rod, Professor MSO, afdelingsleder på Institut for Folkesundhedsvidenskab diskuterer vigtigheden af at være ”med” på de nyeste tendenser, det gode digitale liv og skaden ved at være ”på” hele tiden.
Deltagere: Naja Hulvej Rod, Professor, Københavns Universitet
Christiane Vejlø, radiovært, digital trend- og fremtidsanalytiker, Christiane Vejlø

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 × five =

No Comments Yet.