Nu skal din computer være i læder

4 Min læsning
Anton Gade-Nielsen var inviteret på pressetur i New York af HP.


D. 1. oktober 2018 præsenterede HP et helt nyt computerdesign, hvor det klassiske aluminiumskabinet er skiftet ud med vaskeægte læder. Læder er tidløst, og måske kan HP skabe en trend med læderindbundet elektronik. Elektronistas Anto Gade-Nielsen var med ved lanceringen i New York.

Genopfindelsen af læder

Hver gang en ny computer kommer frem, påstår producenten, at de har genopfundet produktet. Det samme gælder HP, som efter flere års udvikling kunne præsentere deres nye Spectre Folio – en computer af læder.

Til lanceringen i New York fortæller HP, at de vil gøre op med ideen om aluminium som det mest eksklusive materiale. Læder er det nye aluminium, må vi forstå. I virkeligheden var aluminium det nye læder, og læder er dermed det gamle aluminium. Det er et retro-cool materiale med et varmt udtryk og er samtidig behageligt at røre ved. Derfor giver det umiddelbart meget god mening at bruge det til forbrugerelektronik.

HPs nye hybrid-computer er utroligt tynd og ligner til forveksling en gammeldags lædermappe, når den er foldet sammen.

Jeg sætter min skærm, som jeg vil

Computerens skærm kan vippes, så computeren både fungerer som produktivitetsmaskine, konsumeringmaskine og interaktionsmaskine.

Slå computeren op, og du har en laptop, du kan arbejde ved. Vip skærmen lidt tilbage, så den dækker tastaturet, og du har en skærm på en stander, som du kan se streaming på. Vip skærmen 180 grader og læg den fladt mod tastaturet, og du har en tablet, som du kan læse, tegne eller spille på. Når laptoppen er slået sammen ligner den en gammel lædermappe, fra dengang man brugte pen og papir. Nu er papiret erstattet med skærm, og pennen erstattet af en stylus, der også følger med computeren.

Det er en besynderlig oplevelse at håndtere en læderindbundet computer. Kombinationen af et aluminiumtastatur, en metallisk touchpad og de bløde lædersider kræver tilvænning. Blød uden på men hård inden i. Den tager sig bedst ud, når den er lukket fladt sammen, så den ligner en læderportfolio.

Elektronistas udsendte erfarede hurtigt, at man skal være varsom, når man åbner skærmen op, for er man for ivrig eller voldsom, så risikerer man, at den vipper på sin midterste akse, og ikke sin nederste, og dermed skraber undersiden af skærmen mod tastaturet.

Det hårde indre

Lad os lade læder være læder og tale lidt om indmaden; computeren. Den er naturligvis hurtigere end tidligere modeller med en nyudviklet ottende generations Intel i5 eller i7 (Y-serie) processor. Den fås med op til 16gb ram og hele 2tb lagringsplads. Den har en batteritid på 18 timer i brug, får vi at vide til lanceringen, og hvis den påstand holder stik, så er det ganske imponerende. Computeren har fire højtalere og lyden, der kommer ud derfra har B&O været med til at justere og forfine.

Spectre Folio kører Windows 10, som lægger op til, at enheden ikke blot bruges som traditionel tastaturscomputer. Brugerfladen er oplagt til fingerspidskontrol, og på det punkt adskiller computerens sig ikke specielt meget fra alle de andre bud på 2-i-1 hybridcomputere. Processoren er hurtig, og computeren er snappy, som forventelig. 13,3″-skærmen er også top of the arts, og der kommer sågar en version med 4k skærm. Da det er en premium computer, er det ikke overraskende, at der er max’et ud på alle specs – det er heller ikke særligt interessant for den sags skyld. For der kommer altid en bedre, hurtigere og mere rummelig variant, nede ad vejen.

Skal der læder til for at slå Apple af pinden?

Spectre Folio er et high-end produkt, og det er tydeligt, at Apples alu-produkter er hovedkonkurrenten. Det bliver spændende at se, om HP formår at få naturmateriale ind i tech-industrien som et nyt eksklusivt materiale. Man må sige, at det er et modigt sats, ikke mindst når man tænker på, at det afskærer alle veganere som potentielle kunder for sådanne produkter. Læder kunne blive HP’s ting, hvis de selv tør stole på materialevalget – forestil dig en læderprinter eller en lædersmartphone i en tid, hvor alle tech-produkter er mere eller mindre ens.

Om Spectre Folio er pæn eller trendy må være op til forbrugerne – den er ihvertfald anderledes.

HP Spectre Folio kan allerede forudbestilles på HP’s hjemmeside og koster fra 14.999 kroner. I slutningen af december vil versionen med bordeaux læder og versionen med 4k-skærm blive tilgængelig.

 

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

14 + twenty =

2 Comments
 • Tina
  oktober 4, 2018

  Den er faktisk rigtig flot og stilfuld i læder:-)
  Godt efterår ønskes.

 • GItte
  oktober 9, 2018

  Synes faktisk, at det ser super fedt ud! Skaber en fed stil og et lækkert touch.