SKAL DIN NÆSTE BÆRBARE VÆRE MILJØVENLIG?

2 Min læsning

Af Kristina Blenker

Er du stødt på ”vi er en CO2 venlig” hjemmeside, der har fået dig til at tænke på miljøet i et split sekund, under din surfing på nettet? Eller er du rent faktisk en af dem, der tænker meget på miljøet og er på jagt efter en grønt alternativ på tech-fronten? Så er Iameco, måske lige noget for dig!

Den irske virksomhed Micro Pro Computer har i samarbejde med tyske designere fra IZM i Berlin, skabt touch-computeren; Iameco (I-Am-Eco), der eftersigende skulle være den mest miljøvenlige pc i verden, skabt ud fra tanken om at sætter nye standarder for, hvad vi forbrugere kan kræve af teknologi i dag.

Iameco er en bærbar computer med LED-belyst touch-skærm, hvor 98 % af computerens dele er genanvendelige, og er den første computer der har modtaget EU’s Øko-blomst mærke. I Iameco’s levetid producerer den ca. 70 % mindre CO2 end andre computere i samme kategori og 20 % af computerens materialer kan genbruges til reparation af andre computere.  Alle farlige materialer, eksempelvis er flammehæmmere og andre materialer der anvendes i fremstillings processen er blevet reduceret til et minimum og erstattet med mere miljøvenlige alternativer.

Skaberen af Iameco pc’en, Paul Maher, siger; “Efter at have arbejdet i computeren industrien i over 20 år, har jeg været vidne til utrolige affald i forbindelse med edb-produktion. Vores Iameco PC tager miljøvenlige computere til et nyt niveau uden at gå på kompromis med de specifikationer, forbrugerne efterspørger.”

Samme producent står bag en lang række stationære pc’er, tasteture, TV-skærme, sågar mus, – både med ledning og trådløse, der alle kan købes på Iameco. Som den lille touch-pc er disse produkter også skabt med omtanke for miljøet. Iameco touch-pc’en er endnu ikke kommet i handlen, men indtil den gør, kan du læse mere om den miljøvenlige computer på Iameco

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 + three =

No Comments Yet.