SKAL DIN NÆSTE COMPUTERSKÆRM VÆRE EN TOUCH?

2 Min læsning

Af Anne Mette Beck

Der titter flere og flere touchskærme op rundt omkring på markedet, hvad end man er på udkig efter en bærbar eller en monitor til den stationære. Acer er med i hulen og vi har fedtet rundt med deres Acer T2 touch-skærm.

For ja – en skærm bliver nemlig rigtig fedtet til med fingeraftryk når det faktisk er meningen, at man skal trykke på den. Jeg har i hvert fald opdaget, hvor meget jeg egentlig peger på min skærm – for med touchskærme peger man ikke bare, man trykker.

Acers T2 er en LED skærm og kommer i to størrelser – 23″ og 27″. Modsat tendensen med meget tynde skærme og lette skærme er Acer gået lidt i en anden retning. Vi har haft en 27″ model til test og den virker virkelig stor. Rammen omkring skærmen er flere cm bred og i stedet for en traditionel fod, der holder skærmen, går kanten på skærmen helt ned til bordet og bagpå skærmen er der en lang fod. Grunden til dette lidt atypiske design er blandt andet, at man skal kunne have skærmen liggende i en let oprejst vinkel på bordet og styre den oppefra. Jeg prøvede, men kunne ikke finde på et formål, hvor det var smart. Måske brætspil i stuen eller præsentationer på job?

Ikke nok med, at skærmen både kan stå og ligge, så er det også muligt at montere skærmen på væggen – perfekt hvis man vil have et underholdningscenter i hjemmet med film og musik på.

Skærmen har indbyggede højttalere, men de har desværre ikke nogen prangende lyd – hverken når det gælder musik eller film.

Windows 8 er som skabt til touchskærme og på det punkt kan T2 sagtens være med. Den reagerer prompte og det føles naturligt at navigere rundt på den med fingrene. Dog gør skærmstørrelsen på de 27″, at jeg faktisk gerne vil have den mere end en armslængde fra mig på skrivebordet og så bliver det pludselig ikke særlig ergonomisk korrekt at sidde og prøve at nå skærmen for at scrolle.

Men kan man nå skærmen og er flere omkring den har den faktisk 10-punkts multi-touch-teknologi, så flere kan interagere med den på en gang. Eller du kan selv bruge begge hænder.

Læs mere på Acers hjemmeside.

23″ udgaven er set til 3.349,-
27″ udgaven er set til 4748,-

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

5 + 8 =

No Comments Yet.