Alt bliver smartere – også din dørklokke

3 Min læsning

IoT-produkter har potentialet til at transformere den måde, vi lever på. Og i den kategori kan man i dag ikke undgå Nest-seriens mange intelligente dimser og devices, der kan gøre hjemmet – og måske livet – lidt smartere. Det sidste nye fra Nest er Hello Video Doorbell.

I 2017 bragede Nest ind på det danske marked med alarmer og termostater, der adskiller sig ved at være både intelligente OG pakket ind i et lækkert design. Et år senere har de nu lanceret deres nyeste skud på stammen, nemlig kombinationen af en dørklokke og 24/7 videoovervågning i ét og samme produkt: Nest Hello Video Doorbell.

Den intelligente videodørklokke er, ligesom mange andre produkter i Nest-serien, designet af faderen til ipod’en, den tidligere Apple-mand “Tony” Fadell. Den kommer med andre ord i en pæn og enkel indpakning – og da de fleste i forvejen har brug for en dørklokke, kan det lige så godt være en smart (og pæn) en af slagsen.

Det mig, der står herude og banker på

Nest Hello er smart på flere paramtere.

For det første fordi den ved hjælp af et 360 grader HD-kamera kan fortælle, hvem der står derude og banker på, så hverken venner, Årstiderne eller pakken, du har ventet med længsel efter, kommer forgæves. Konkret fungerer det på den måde, at du med ansigtsgenkendelse aktiviteret, får en besked på din smartphone, når efterhånden velkendte personer kommer ind og ud af døren. Og det tager eftersigende kun et par dage, før fremmede bliver til familiære ansigter.

Et ideelt værn mod ubudne gæster

Det betyder også, at man ikke manuelt skal gennemgå al videomateriale, når en potentiel ubuden gæst krydser vejen. Men det betyder tilgengæld, at du først skal downloade Nest-appen til din smartphone for at kunne tilgå det videomateriale, som kameraet optager og har optaget, mens du ikke var hjemme. Det er den samme app, du måske kender i forvejen, hvis du allerede ejer et andet Nest-produkt.

For det andet er Hello smart fordi, den kan skelne mellem mennesker og ting. Det er dog en feature, der forudsætter et abonnementet på Nest Aware, der koster mellem 30 og 200 kr. afhængig af pakkeløsning. Med andre ord skal du betale en mindre månedlig mønt for at få adgang til de bedste funktioner såsom ansigtsgenkendelse og løbende videooptagelse 24/7.

Hvis løsningen skal være rigtig smart, så kan du som prikken over i’et aktivere funktionen tovejskommunikation. Så kan du i ro og fred enten ignorere din postmand eller nabo, afspille en forudindtalt besked eller personligt bede ham/hende venligt om at komme igen en anden dag, så du ufortrødent og uforstyrret kan fortsætte dit Netflix-maraton.

Til installationen

Inden du køber Nest Hello, skal du sørge for, at din nuværende dørklokke og kabeltilslutning kan levere den nødvendige strøm. Hvis det ikke er tilfældet, kan du få en Nest Pro til at opgradere dit system og installere den for dig. I videoen nedenfor finder du en guide hertil:

Nest Hello koster ca. 2.100 kr. og fås fx hos Elgiganten.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

thirteen − six =

No Comments Yet.