Sneakers storhitter – både analogt og digitalt

3 Min læsning

Sneakers er uden sidestykke det mest populære stykke fodtøj, du kan stikke fødderne i, men også i den digitale verden er sneakers blevet utroligt populære.

Det startede med Instagram

De fleste danskere har et eller flere par fede sneakers i garderoben. Sneaker er, for nu at bruge et slidt udtryk, det nye sort i henhold til sko og fodtøj. Måske fordi de findes i så mange forskellige designs, farver og udtryksformer, at man kan bruge sneakers i stort set alle sammenhænge, hvad enten det er hverdag eller fest.

Modetendensen ses også tydeligt på de sociale medier som f.eks. Instagram, hvor der i øjeblikket er uploadet mere end 10,7 millioner billeder med hashtagget #sneakers. Sociale medier som netop Instagram og Pinterest er generelt oplagte platforme i forhold til at spotte modetrends og tendenser.

At sneakers i øjeblikket hitter, skyldes nok flere ting, men en af faktorerne kunne netop være vores hang til at poste billeder af vores fødder. Et såkaldt POV (point of view) foto. Selvfølgelig er der også en masse marketing forbundet med sneakers massive popularitet, men tendenser på f.eks. Instagram er helt sikkert med til at sætte dagsordenen i modeverdenen.

Hightech sneakers

I 80’er filmen Tilbage til fremtiden, havde hovedpersonen Marty McFly (Michael J. Fox) et par selvsnørende sneakers, der sidenhen er forsøgt realiseret. De kom dog kun i et meget begrænset oplag og blev udelukkende solgt via auktion, hvorfor priserne blev tårnhøje – og de manglede da også en feature; nemlig de automatiske snørebånd. Denne funktion blev der dog arbejdet videre med, men det færdige resultat – for ikke at nævne pris – kender vi ikke endnu.

Men selvom selvsnørende sko lyder som noget af det ypperste, man kan forestille sig i forbindelse med sneakers, så blegner det totalt ved siden af de kommende sneakers fra firmaet ShiftWear, for her er virkelig tale om en udvikling, der er som taget ud af en science fiction-film.

ShiftWear er dybest set et par umiddelbart ret basale sneakers, men med en tilhørende app. På app’en kan du customize forskellige billeder, gifs og videoer og uploade dem til dine sneakers. På den måde har du altid et par sko, der passer til resten af dit outfit, og som du kan ændre efter smag og behov. Du kan som udgangspunkt uploade både billeder og videoer og på den måde virkelig sætte dit helt eget præg på dine sneakers. ShiftWear sneakers er ikke tilgængelige endnu – og vi ved ikke, hvornår de bliver det – men hvis du vil være firstmover på området, kan du se meget mere om de yderst højteknologiske sneakers på ShiftWears egen hjemmeside. Det er ret vilde sager, og vi håber de bliver en realitet.

Ideen om ShiftWear sneakers åbner helt nye døre i modeverdenen. I fremtiden kan du måske nøjes med at have helt hvidt tøj og så style og customize det udelukkende vha. en app til telefonen. Hvis teknologien i ShiftWear viser sig at holde vand (i mere end én forstand), er det langt fra utænkeligt, at teknologien vil blive overført til resten af garderoben.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

fourteen + nineteen =

No Comments Yet.