TRÆN, SPIS OG SOV UD FRA DIN GENETISKE SAMMENSÆTNING

2 Min læsning

Gentesten Athgene kan kortlægge dine gener og give dig information om, hvordan du optimerer din træning, kost og søvn. Det lyder avanceret, men testen henvender sig faktisk til helt almindelige ‘hverdagsmotionister.’

Der kommer hele tiden nye muligheder for at optimere sin træning med hjælp fra teknologien, og gadgets til formålet er under konstant udvikling. Elektronistas Josefine Silke Ekelund har sat sig for at undersøge mulighederne i den lidt mere avancerede ende af dette felt, nemlig en gentest der kan klarlægge vores fysiologiske potentiale.

Har du nogensinde tænkt over, om den motionsform, du dyrker, er den rigtige og mest effektive for din krop? Eller om du ville få mere ud af dine løbeture, hvis de lå sent på dagen, frem for tidligt om morgenen? Ifølge det danske firma Athgene kan en gentest give os svaret på, hvordan vi på bedst mulig måde justerer på træning, kost og døgnrytme og dermed optimerer vores generelle sundhed.

Det synes måske omstændigt, men Athgene henvender sig faktisk til den helt almindelige hverdags-sportsudøver, der gerne vil blive klogere på sin genetiske sammensætning og hvilke parametre, der skal sættes ind på for at få det mest optimale udbytte af træningen.

Selve testen består af et simpelt mundskrab, som testpersonen selv foretager og derefter sender retur. En måned efter kan svaret aflæses ved at logge ind på firmaets hjemmeside.

case

Gentesten giver et estimat over 15 områder, herunder om testpersonen er bedst egnet til træning, der kræver udholdenhed eller styrke, hvilke former for skader der er størst risiko for at erhverve sig, hvilken kost, der er mest hensigtsmæssig samt hvornår på dagen, man bedst præsterer.

Jeg har modtaget en test, som efter et mundskrab er blevet sendt retur for at blive undersøgt nærmere. Jeg venter nu på svaret og har i den forbindelse gjort mig nogle antagelser, som jeg i spænding venter på, at få be- eller afkræftet.

Jeg er en ivrig sportsudøver og løber og styrketræner på ugentligt basis, men er overbevidst om, at løbetræningen er den form for motion, min krop er bygget til. Styrketræningen er en nødvendighed, jeg skal tvinge mig selv til at gennemføre, mens løbetræningen føles naturlig og tilfredsstillende. Det samme gør det at være fysisk aktiv sent på dagen, hvor mit energiniveau antageligvis peaker.

Hvorvidt ovenstående vil blive bekræftet eller ej, og om en gentest faktisk vil kunne give os hverdags-sportsudøvere ny, brugbar viden, må vi vente lidt med at få svar på.

Elektronista vender tilbage med testresultaterne og en endelig vurdering af gentest som træningsoptimering snarest.

Du kan læse mere om Athgene her.

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

18 − one =

No Comments Yet.