Spil: 4 herlige forårsspil du ikke må gå glip af

8 Min læsning

af Mikkel Winther

Er du klar til foråret? Byd det gode vejr velkommen med disse fire herlige spil, hvor vi skal besøge junglen, slås med Dracula og stjæle alt, vi kan få fingrene i.

ElektronistaFebruarBanner

Et abeskønt og forfrossent eventyr

(Donkey Kong Country: Tropical Freeze fås til Wii U)

Donkey Kong er en af spilverdens absolut største ikoner. Han var tilstede i de gamle arkadedage, og den store, larmende abe er mindst lige så meget et synonym med computerspil som Pacman og Super Mario er. Og nu er den ustoppelige abe stjernen i et vidunderligt spil, du ikke må gå glip af.

Tropical Freeze begynder med, at Donkey Kongs fødselsdag bliver afbrudt af det kolde nord, hvor pingviner, hvalrosser og isbjørne invaderer det tropiske paradis som Donkey Kong og hans familie bor på. Nu skal aberne så tæske sig igennem et hav af baner, samle bananer og få gjort tropeøen grøn igen.

2592894-wiiu_dkctf_janpr_15720

Der er ikke så meget dybde i Donkey Kongs univers, men til gengæld er det spækket med sjov, når du tumler afsted med den tonstunge abe, der er som et løbsk godstog gennem junglen. Donkey Kong føles tung, når du bevæger ham rundt. En absolut herlig følelse af kontrolleret kaos, der virkelig bringer et smil på læben, når han svinger sig rundt i junglen.

2592885-wiiu_dkctf_janpr_08720

De forskellige baner i Donkey Kong er voldsomt kreative. Der er altid noget nyt at opleve, lige fra at ride på ryggen af et næsehorn gennem en orkan til at Donkey Kong og venner må flygte fra snelaviner, undersøge havets bund og kravle til tops i en aktiv vulkan. Hver eneste bane byder på en ny og kreativ drejning af hvad der ellers er et meget klassisk platformsspil, hvor du hopper på fjender og undgår bundløse huller. Variationen i spillet giver et konstant friskt pust, og gør at det ikke bare er sjovt at spille selve spillet, men også at se, hvad folkene bag nu har fundet på af nye ting i næste bane.

Vær dog opmærksom på, at Tropical Freeze er en del sværere end det gennemsnitlige Super Mario spil. Det kræver, at tungen holdes lige i munden, når du flyver gennem en savmølle, eller kæmper mod blæksprutter på havets bund. Så er du til et spil, der også bider lidt fra sig i ny og næ, er der ingen vej udenom det nyeste Donkey Kong-eventyr.

Elektronista anbefaler til
– Alle der elsker Mario spil, og vil have lidt mere udfordring

En kleptomanisk genistreg

(Thief fås til Xbox 360, Playstation 3, PC og Playstation 4)

thief-2014-reboot

At være tyv nu om dage er ikke altid nemt. Overvågning overalt, internet og ingen kontanter mere. Det var nu meget nemmere dengang i middelalderen, hvor der kun var fakler, og den eneste alarm, der fandtes, var en enorm klokke, der skulle ringes.

Det synes folkene bag Thief også, hvor du spiller som mestertyven Garett, der sniger sig rundt i de riges huse og napper alt hvad der ikke er boltret fast til væggen. Garett er i sig selv en forfriskende person i spilverden. Han har ingen intention om at redde verden eller tage hævn over tyranniet, der truer med at sætte hele byen ud i direkte borgerkrig. Han er kun interesseret i jobbet, pengene og hvad han ellers kan hive ned i lommen. Det er herligt at opleve en anti-helt, og endnu sjovere selv at være ham.

ONLINE_240114_ss11_1390472747

Som mestertyv gælder det om at være så usynlig som muligt, og derfor handler Thief mere om at blive i skyggerne, undgå vagterne og ikke slå dem alle sammen ihjel. Mørket er din bedste ven, og som spillet skrider frem, får du en masse udstyr, der kan hjælpe dig med at gøre det så mørkt som muligt. Du kan for eksempel skyde med pile med små vandflasker på sig, så du kan slukke store fakler, eller kaste med støv, der gør det umuligt at se noget. Men uanset hvad du gør, gælder det om at holde tungen lige i munden, når vagterne går deres runder. De tjekker alle krogene, og hvis noget ikke er, som det plejer (måske glemte du at lukke en dør), så reagerer de, og pludselig gælder det om at finde et mørkt område og komme væk. Det kan selvfølgelig også bruges til din egen fordel, som en snedig afledningsmanøvre. Mulighederne er mange.

Thief-11

Hver mission i spillet er usædvanligt åben. Der er mange forskellige veje igennem hver eneste opgave. Så er du typen, der helst vil holde sig oppe på tagene og undgå alle vagter, er det en mulighed. Hvis du hellere vil snige dig rundt i skyggerne (og måske lige stjæle lidt fra vagterne omkring dig) er det også muligt. Du kan også improvisere din helt egen løsning, og det fantastiske er at de alle føles som den rigtige måde at gøre tingene på.

Thief er et vidunderligt spil, hvor du kan gå fra at føle dig som en urørlig mestertyv med kontrol over det hele, til pludselig at være på flugt fra alle kongens mænd. Det er et herligt spil til de mørke aftener. Så find nogle stearinlys og gør klar til at stjæle alt omkring dig.

Elektronista anbefaler til:
– Dig, der ikke kan lade være med at tænke på, hvordan du ville røve en bank

 —

Dracula bider fra sig i nyt action-eventyr

(Castlevania: Lords of Shadow 2 fås til PC, Xbox 360 og Playstation 3)

Castlevania_lords_of_shadow_2_11-1152x648

Historien om Dracula er en af de mest kendte myter, vi har i vores kultur. Men hvad nu, hvis Dracula var nogenlunde god nok, og egentlig bare var et offer for en større magtkamp mellem Gud og Satan? Det er historien i Castlevania: Lords of Shadows-serien, hvor den unge hellige kriger Gabriel prøvede at bekæmpe Satans dæmoner, og måtte blive til vampyrernes konge, Dracula, for at sende Satan tilbage, hvor han kom fra. Efterfølgende vendte Gud og de hellige krigere ham ryggen, fordi han var blevet til Dracula, og hurtigt blev Gabriel en bitter og vredesfyldt mand.

Castlevania-Lords-of-Shadow-2-01-11-2013-3

Lords of Shadows 2 starter sin historie i moderne tid, hvor Dracula har ligget i sin kiste i mere end 1000 år og ventet på dagen, hvor Satan ville komme tilbage, så han kunne tage sin hævn over ham (og Gud). Men intet går så elegant og nemt, og pludselig er Dracula fanget i en magtkamp mellem Himmel, Helvede og menneskeheden midt imellem. Det hele lyder lidt kompliceret, men bare rolig. Var du ikke med, da det første spil udkom for nogle år siden, så bruger Lords of Shadows 2 rigeligt med tid på at forklare, hvad der foregår, hvem folk er og hvorfor Dracula løber rundt i, hvad der ligner New York.

Og heldigvis så er spillet også ganske sjovt, selvom du ikke holder nøje øje med historien – selvom den fylder en del. Som Dracula er du en tæt på at være en ustoppelig maskine, der drikker dine fjenders blod eller kaster rundt med dem. Du kommer til at bekæmpe alt fra dæmoner til soldater og sågar også fabeldyr fra andre mytologier. Det er et tempofyldt spil, der ikke sparer på hverken action eller storslåethed, når du udforsker det ene gotiske slot efter det andet.

Castlevania-Lords-Of-Shadow-2-3

Så er du til en alternativ udgave af hele Dracula-mytologien, skal du så afgjort kigge nærmere på Lords of Shadows 2 (og hvis du vil være helt bidt af vampyren så spil også det første spil i serien, der kan fås rigtig billigt for tiden).

Elektronista anbefaler til
Alle der er trætte af Twilight, og vil have en farlig vampyr i livet

Tretten dage tilbage, lev mens du gør det og elsk mens du tør det

(Lightning Returns: Final Fantasy XIII fås til Xbox 360 og Playstation 3)

Om 13 dage går jorden under, intet vil overleve. Alt levende vil blive frosset fast i en verden, hvor ingen dør, ingen bliver født og alt vil stå stille for evigt. En skæbne værre end døden. Men de højere magter har en plan: De har udvalgt en legendarisk helt blandt menneskene, som på tretten dage skal fragte hele menneskeheden til en ny verden, mens den gamle går under.

Event 20_1389702503

Den udvalgte kriger er heltinden “Lightning”, som sammen med sine hjælpere i et desperat kapløb mod tiden skal redde så mange mennesker som overhovedet muligt, men også gøre op med fortiden og ikke mindst de klynger af fanatikere, der har accepteret den kommende undergang og ligefrem fejrer det. Der er lagt i ovnen til klassisk eventyr og lommefilosofi for alle pengene.

Battle 38_1389702499

“Lightning Returns” er tredje og sidste del af Final Fantasy XIII-sagaen som begyndte for en del år siden. Men selvom det er det tredje og afsluttende spil i serien, er det tilpas distanceret fra de andre spil til, at det ikke er umuligt at hoppe ind i dette afsnit og have det sjovt. Dog kan det være en god idé at forberede sig på en masse snakken i Lightning Returns. For der skal snakkes om alt fra døden, sjælen og vores generelle eksistens. Så er det kun til ren action, skal du nok overveje at søge andetsteds hen.

I selve spillet styrer du Lightning, mens hun udforsker fire kontinenter, og finder ud af, hvad hendes rolle er i hele processen om at redde menneskeheden. Spillet blander historiefortælling og kampe mod monstre på en ganske fin måde, og kampene er en blanding af strategi og action, hvor det er lige så vigtigt at holde styr på, hvor du er i forhold til fjenderne, såvel som hvilken rækkefølge af angreb, du laver, og hvornår de skal bruges. Det gør, at spillet holdes friskt hele vejen igennem eventyret, og det er faktisk ligeså spændende at være i kamp som det er at følge historien.

Lightning Returns er en spøjs størrelse, der godt kan anbefales til dig, som vil prøve et anderledes rollespil. Men det er mest til fans af de to foregående spil i trilogien.

Elektronista anbefaler til
– Fans af Final Fantasy eller voldsom japansk action.

Det var alt for denne måned. Men hvad spiller du selv for tiden, og hvad ser du frem til af spændende udgivelser? Har du et iOS eller Android-spil du tænker, at vi skal vide noget om? Skriv en kommentar til artiklen, og fortæl os om det!

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

19 − 8 =

5 Comments
 • Cameras
  juni 23, 2014

  Hi, Neat post. There’s an issue along with your site in web explorer, might test this?
  IE still is the market leader and a big part of other people will miss your excellent writing due to this problem.

 • Boom Beach Tips
  august 20, 2014

  When I originally commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and now
  each time a comment is added I get several e-mails with the
  same comment. Is there any way you can remove me from that service?
  Many thanks!

 • Excellent post. I used to be checking constantly this
  blog and I’m inspired! Very helpful info particularly
  the ultimate part :) I maintain such info much. I used to be seeking this
  certain information for a very long time. Thanks and good
  luck.

 • forbrukslån uten sikkerhet
  september 3, 2014

  Thanks for your personal marvelous posting! I truly enjoyed reading it, you can be a great author.

  I will make certain to bookmark your blog and will come back later in life.
  I want to encourage continue your great work, have a nice weekend!

 • William
  august 24, 2016

  Fellas who of you play Pokemon GO? Amazing game, yesterday i caught rare
  pokemon Aerodactyl using pokebusterbot ! No ban so far, still using it.
  You should too.