SPIL MED I VALGET

2 Min læsning

Af Anne Mette Beck

Valget er ved at være oppe over og i den forbindelse sidder der altid nogle vittige sjæle ude i det danske land, der lige banker et valg-spil sammen. Dette er selvfølgelig også tilfældet ved dette års folketingsvalg og her kommer et par stykker af dem.

Date en politiker

Ekstra Bladet har ladet sig inspirere af det hedengangne Knald eller Fald med Anders Frandsen, hvor deltageren skulle stille spørgsmål til tre personer af det modsatte køn bag, der var skjult bag et gardin. Her er det samme princip, hvor der bare gemmer sig danske folketingskandidater bag klædet. Du vælger en problemstilling du gerne vil høre deres mening om og alt efter, hvor godt deres svar passer til det du selv synes, kan du vælge hvem du vil på date med. Og måske stemmer det oven i købet overens med den du vælger at stemme på – hvem ved!

Valgspillet

Valgspillet på Facebook har ikke så meget at gøre med, hvem der synes hvad. Her gælder det om computermuse-snilde, da man skal sørge for at enten Helle Thorning-Schmidt eller Lars Løkke Rasmussen ikke bumper ind i den anden blok. Hvor længe du holder svarer ifølge spillet til, hvor længe den pågældende regeringen vil holde i den virkelige verden.

Gæt alderen

DR’s egen Ramasjang vil også være med på valgvognen og har lavet et spil, hvor man heller ikke behøver vide noget som helst om politik – men det hjælper at vide bare lidt om politikerne måske, nemlig deres alder. Man bliver vidst fem politikere og så gælder det om at liste dem op fra den yngste politiker til den ældste, hvilket er sværere end man skulle tro. Så tror jeg da pokker, at de stakkels kasseassistenter har svært ved at se, hvem de må sælge alkohol til eller ej!

Er du faldet over flere sjove valgspil her under valgkampen? Del dem gerne her!

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

ten + twenty =

3 Comments
 • pernillebm
  september 14, 2011

  Metroxpress har været inspireret af de traditionelle bilkort og har lavet Politiker-kort: http://bit.ly/rfUTb2

 • Anne Mette
  september 14, 2011

  Okay, det er sejt!

 • Kimlund
  juli 6, 2022

  Jo, men jeg synes, at feminisme dækker mere end “bare” lige rettigheder for mænd og kvinder samt ligeløn. Derfor er det i https://pullahiiri.dk mit hovede ikke bare noget, man kan definere nemt, hvis det også skal være dækkende. Det er også noget af det, jeg har skrevet om i det lange indlæg