SPILANBEFALINGER: DET SJOVESTE TIL SOMMEREN

4 Min læsning

Selvom sommeren for alvor er skudt igang, så skal der også være plads til lidt digital sjov imellem de mange timer udenfor i solen. Så læn dig godt tilbage, og mød de tre bedste spil fra juni måned.

Remember Me 1

Kampen om de glade minder

Remember Me (Playstation 3 – 449,-, Xbox 360 – 399,-, PC – 299,-)

Vores minder er det der skaber os. Minderne om barndommen, de glade og sørgelige stunder har defineret os som mennesker. Men hvad sker der når de bliver taget fra os, hvad er vi så? Det spørgsmål stiller actionspillet Remember Me.

Remember Me Neo-Paria

Spillet foregår i året 2084 i et futuristisk Paris, der er fyldt med neon og alt hvad en dyster fremtid skal indeholde. Her lever kvinden Nilin, og hun er en af de få, som er Hukommelses Jægere, mennesker med unikke evner til at manipulere med andres hukommelse, og som kæmper mod store, onde, virksomheder der sælger minder til folk i en nærmeste stof-agtig afhængig.

Kampen mod overmagten er en fantastisk rejse gennem et umådeligt smukt Paris. Lige så smukt som spillet er, lige så intens er actionen. Det hele foregår med fødder og næver, der er ingen våben, og du kan endda sammensætte angrebskombinationer som du selv ønsker det. Et utroligt befriende element, der giver dig mulighed for at spille så defensivt eller offensivt som du ønsker.

Remember Me er et visuelt mesterværk, actionen er skøn og historien stiller store spørgsmål om hukommelse, manipulation og hvem vi egentlig er. En stor varm anbefaling til alle der jagter unik action.

Elektronista anbefaler til:

– Alle der vil have et sommer action hit med lidt dybde

Et af årets mest gribende spil

The Last of Us (Playstation 3 – 398,-)

Last of Us Ellie Bow

At beskrive The Last of Us er en svær opgave. Det er en historien om to mennesker der desperat prøver at overleve i en verden der har givet op. Den aldrende, plus 50, Joel der var den dag for 20 år siden, da infektionen kom, og forvandlede mennesker til monstre. Og den unge teenager Ellie, der blev født og voksede op efter udbruddet, og ikke kender til andet end den desperate kamp mod omverden. Det er fortiden og nutiden der mødes, og må samarbejde om at overleve og rejse tværs over USA. Hvor hver eneste dag er en kamp for overlevelse.

Lastofus_

The Last of Us er et unikt spil. Forholdet mellem Joel og Ellie på deres rejse er et af de mest veldefinerede forhold, jeg nogensinde har oplevet i et spil. Der er rigtige følelser, empati og når det går godt eller skidt, så er det ikke kun på skærmen det kan ses. Det kan også mærkes på den klump i halsen der samler sig. Det er et emotionelt udmattende spil, hvor forholdet mellem Joel og Ellie udvikler sig, så du virkelig føler for begge personer når de rejser gennem landet.

Konfrontationerne Joel og Ellie kommer ind i er intense, både når det er monstrene og de andre overlevende. Det føles som om, at du overlever med nød og næppe hver gang, og efter en kamp skal der ledes efter ressourcer som medicin og våben inden du møder modstand næste gang.

The Last of Us fortjener at blive rost til skyerne. Det er et spil for voksne, og det tager spilleren seriøst. Historien er i en klasse for sig, og det er nervepirrende fra første til sidste sekund. The Last of Us er medrivende som få spil jeg har prøvet før, og du skylder dig selv at eje det.

Elektronista anbefaler til:

– Alle med en Playstation 3

 —

Den bedste sommerferie nogensinde

Animal Crossing: A New Leaf (Nintendo 3DS – 299,-)

Animal-Crossing-New-Leaf-660x350

Animal Crossing er mit daglige zen øjeblik. Du er tilflytter til den lokale by, hvor du bliver udråbt til borgmester fem minutter efter du er hoppet af stationen. Så nu skal du ikke kun jonglere at få råd til et hus (og betale af på det) og have et socialt liv, så skal du også være borgmester. Det betyder, at du har ansvaret for byens ve og vel.

Animal Crossing er ikke et krævende spil, overhovedet ikke. Det er et afslappende spil, hvor alting kommer når det kommer. Ingen stress, ingen action og intet at bekymre sig over. Men udover det daglige trummerum i byen, så har spillet en helt unik vinkel: Alting foregår i real tid. Så når klokken er 20:15 hjemme i stuen, så er den det også i spillet.

 animal_crossing_thumb

Det resulterer i en masse interessante muligheder, som at butikker kun har åbent inden for bestemte tidsperioder. Bestemte begivenheder sker kun bestemte dage på ugen, så du er nødt til at tjekke ind tit og ofte for, at få det hele med. Og tit og ofte vinder nysgerrigheden, for byens lokale DJ er kun på besøg om lørdagen, vagabonden med guitaren er der kun efter 22 på hverdage og hver søndag kan man se stjerneskud på himlen.

Animal Crossing: A New Leaf er afslappende, vanedannende og den bedste digitale sommerferie nogensinde.

 Det var alt for denne gang! Hvad har du spillet den seneste måned, og skal du have et af de her tre spil? Eller står den på ren sommer og sol i juni.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

three × three =

No Comments Yet.