Spilanbefalinger: Tre fantastiske spil til denne måned

7 Min læsning

af Mikkel Winther

Foråret er for alvor begyndt at presse sig på, men selvom solen skinner, fuglene synger og der skal til at tænkes på solbriller, skal der også være plads til at hive gardinerne for og hygge sig foran fjernsynet. Vi har fundet tre af de bedste aktuelle spil.

South_Park_the_Stick_of_Truth_Wallpaper_1

Det bedste South Park-afsnit, du kommer til at se

(South Park The Stick of Truth fås til Xbox 360, Platstation 3 og PC)

Matt Stone og Trey Parker er den berømte, og til tider berygtede, duo bag kult-serien South Park, der for første gang rullede hen over skærmen i 1997. Siden da er det gået stærkt for de to, og efter at have gjort grin med mere eller mindre alt fra popkultur til politik har de nu kastet sig over computerspil med South Park: The Stick of Truth. I spillet påtager du dig rollen som “Den nye dreng”, der kun lige har nået at åbne den første flyttekasse, før han er involveret i Cartman, Stan, Kyle og Kennys middelalderleg, hvor sværd, trolddom og magi styrer dagsordenen.

2434357-6430160753-23216

Det hele eskalerer selvfølgelig derfra, og en uskyldig leg med træpinde bliver pludselig til en kamp om skolegården og din sociale status på Facebook. Men selvom historien hele tiden eskalerer, så er det stadig børn der leger, og de voksne, der ikke opfatter, hvad der sker omkring dem, fordi de alle har ansigtet dybt begravet i deres telefoner. Til syvende og sidst bliver rumvæsner, FBI og Canadas regering også involveret, så bare rolig. Spillet er mindst, hvis ikke mere, kontroversielt end tv-serien.

Den største ros som The Stick of Truth kan modtage er, at det føles som et meget langt afsnit af TV-serien. Jokes kommer flyvende med et voldsomt tempo, referencerne til de sidste 15 år med South Park er over det hele, og spillet holder på ingen måde igen, når det kommer til at være kontroversielt, provokerende eller direkte dumt. Det føles til tider som om, at selve spildelen er et køretøj for vittighederne. Og heldigvis for spillet, så er kvaliteten af de jokes i størstedelen af tiden af en virkelig høj kvalitet.

Spillet er vidunderligt morsomt, og til tider bliver det så absurd, at man simpelthen er nødt til at stoppe op og knibe sig selv i armen for at være sikker på at det, man ser på tv-skærmen, faktisk sker.

Hvis man ikke tidligere har set South Park eller har en forkærlighed for humor under bæltestedet, bør man nok ikke forvente højkulturel satire ud af South Park. Men de prikker til alle, der kan prikkes til. Uanset om det er Canada, Taco Bell eller Facebook. Det er en superautentisk South Park-oplevelse. Skaberne af serien, Matt Stone og Trey Parker, har skrevet hele historien og indtaler alle stemmerne i spillet. Det føles på ingen måde som et hurtigt stunt for at tjene penge, men derimod som et kærlighedsprojekt, fordi de elsker spil, og vil lave et godt spil i South Park-universet.

Og det lykkedes. Til fulde.

Elektronista anbefaler til
– Alle der elsker South Park eller engang elskede serien

Her er grunden til, at du købte en Playstation 4

(Infamous Second Son fås til Playstation 4)

infamous-second-son-6

Mere simpelt kan det ikke siges. Her er et spil, der sprænger alle rammer for hvor pænt, stort og ambitiøst et spil kan være.

I spillet hopper du i skoene på Delsin Rowe, en ung knægt, der har noget imod autoriteter, og han er alt andet end glad for, at hans bror er blevet byens nye sherif. Men hans ungdomsoprør bliver en eftermiddag til meget mere end bare grafitti og kække bemærkninger. En fangetransport fyldt med Conduits, mennesker med superkræfter, bliver væltet, og midt i balladen kommer Delsin i nærkontakt med en af dem, og det udløser Delsins egen skjulte superheltekræfter. Hans evne er særligt unik: Hvor andre Conduits kun har en superheltekræft er Delsin i stand til at suge andres til sig. Han er simpelthen en omvandrende superkraft-svamp.

InFamous

Med fangerne på flugt bliver den digitale udgave af Seattle invaderet af specialtropper, der skal sørge for, at fangerne kommer tilbage bag lås og slå. Og samtidig begynder en menneskejagt på Delsin og hans nye superkræfter. Nu skal spilleren som Delsin afgøre, hvilken side af konflikten, han er på, hvem han hjælper, og ikke mindst have det sjovt med de nye superkræfter. For Delsin ser ikke sine superkræfter som noget, der gør ham forkert eller til en terrorist. I stedet synes han det er det bedste i verden. Delsin kan forvandle sig til røg, flyve gennem det mindste hul i et hegn eller gennem et ventilationssystem og være på toppen af en skyskraber, inden du blinker. Du kan også suge neonsuperkræfter til dig, skyde lasere ud af hånden og mange andre spændende ting.

inFAMOUS_Second_Son-Fetch_roof_350_1392034959

Dine superkræfter er kreative og vanvittigt sjove at bruge. Hvilket Delsin også er klar over. Han nyder det lige så meget som man selv gør. For Infamous Second Son er vanvittigt sjovt at spille. Spilleren har en fantastisk kontrol over Delsin, som er lige dele Spiderman og Superman, når han løber på hustage det ene øjeblik, og det næste er i gang med at kaste biler gennem gaden. Det er en fantastisk følelse at bevæge sig med lynets hastighed gennem Seattle og tage kampen op mod overmagten.

nxndzq

Men udover at være supersjovt at spille, så er Infamous Second Son også et teknisk mesterværk. Det er et af de første Playstation 4 spil, der for alvor demonstrerer, hvad den nye maskine er i stand til. Dette spil kunne simpelthen ikke lade sig gøre på den gamle Playstation 3. Ikke kun fordi spillet ser vanvittigt smukt ud, med livagtige animationer og smuk belysning. Men også i kraft af spillets størrelse. Kvaliteten af alt lige fra havestole til udsugningsskakten på toppen af en tilfældig bygning er lavet med en næsten absurd grad af detaljer. Det er et spil, der er lige så sjovt at spille, som det er at se på.

Elektronista anbefaler til
– Alle med en Playstation 4

Et spil, der er udfordrende som få er det

(Dark Souls 2 fås til Xbox 360, Playstation 3 og PC)

HYPE-Dark-Souls-2-1

Dark Souls 2 starter med vrede, så følger frustration. Så knækker spillet dig, og til sidst rejser du dig. Klogere, bedre og hurtigere end før. Og så bliver Dark Souls 2 sjovt. Det er ikke et spil for enhver, for Dark Souls 2 forlanger din komplette opmærksomhed og dedikation. Det er ikke et spil, du kan vælte dig igennem udelukkende baseret på held og trykken på samtlige knapper. Alt i spillet er ude på at slå dig ihjel, og vil med al sandsynlighed også køre det, hvis du sænker dit skjold i et sekund mere end godt er.

dark_souls_ii_by_endless_1-d775bdu

Da det første Dark Souls udkom for knap tre år siden, gik det fra at være et ukendt undergrundsspil til pludselig at have kultstatus, hvor det fik mere eller mindre universal hyldest fra kritikere og fans. Hele spillets princip med at det skal være svært, men retfærdigt, var ulig de fleste andre spil på markedet.

Den mentalitet skabte en enorm fanskare af spillet. For Dark Souls viste, at mange gerne vil have et spil, der ikke altid holder dem i hånden. Nu jagter hele branchen den succes – også Dark Souls 2.

Og Dark Souls 2 lever til fulde op til dets forgængers mentalitet om, at det skal være en belønning i sig selv at komme et par meter frem i spillets verden.

Spillet straffer dumheder, hensynsløse manøvrer og belønner den forsigtige spiller, der ikke er bange for at dø tyve gange, indtil man kan regne ud, hvad der sker. For selvom du dør et par hundrede gange igennem din rejse i Dark Souls 2, så føles det aldrig nogensinde uretfærdigt. Hvilket er en absolut stor bedrift.

For hver eneste gang ordene “You Died” flyver henover skærmen, er det med en følelse i maven af, hvis man nu bare ikke havde løbet direkte ud på broen, og i stedet lige kigget nøje efter, havde du nok opdaget den drage, der gemte sig oven over udgangen. Det er Dark Souls i en nøddeskal, og selvom det til tider kan føles ekstremt frustrerende at dø om og om igen, så er den efterfølgende sejr så voldsomt tilfredsstillende.

 

Elektronista anbefaler til
– Dig, der ikke er bange for en rigtig udfordring

 —

Det var alt for denne måned. Hvad skal du spille? Hvad ser du frem til? Og hvad er dit yndlingsspil? Fortæl os det i kommentarfeltet, eller kom med et spørgsmål om spil, og så hjælper vi gerne.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

18 − twelve =

No Comments Yet.