Spilguide: Layton’s Mystery Journey og Dreams charmerer

4 Min læsning

Byd foråret velkommen med to geniale spil. Du finder det perfekte spil til at få afløb for alle dine kreative energier i Playstation 4 spillet ‘Dreams’, og i Layton Mystery Journey får du en ærkebritisk hjernevrider med gode gåder.

‘Dreams’ til Playstation 4 er så meget mere end bare et spil, det er et kreativt slaraffenland for alle med skabertrang

At kalde ‘Dreams’ for et computerspil ville være en særdeles unfair beskrivelse af et af de mest ambitiøse, og uendeligt kreative stykker software der nogensinde er udgivet.

‘Dreams’ stiller dig nemlig det store spørgsmål: Hvis du kunne lave dit helt eget spil, hvad ville du så putte i det? Hvordan skulle det se ud? Hvilken musik skulle der være i det? I ‘Dreams’ får du faktisk lov til at bestemme alt det, og så skal du også bygge det.

Dreams er nemlig en værktøjskasse, der giver dig muligheden for at tage dine vilde spildrømme og forsøge at realisere dem. Spillet er inddelt i to segmenter “Play” og “Create”, og den første del giver lidt sig selv. Her spiler du en masse forskellige spil lavet af andre Dreams-spillere fra hele verden. Her kan du finde alt fra det dybt medrøvende ‘Arts Dream’, der virkelig viser hvad du kan opnå med Dreams til noget der minder om interaktiv kunst, hvor du ser en håndfuld vindruer på et middagsbord.

https://youtu.be/Btj6Ziu_QpU

Men det er når du trykker på “Create” knappen at spillet for alvor folder sig ud. Du bliver næsten overrumplet med det enorme udvalg af værktøjer det giver dig. Du kan lave små spil, store spil, interaktive film eller endda musikvideoer. Det er en kæmpe kreative sandkasse, hvor du kan boltre dig som du ønsker.

Se bare nogle af de vidt forskellige ting, som brugerne af ‘Dreams’ har lavet:

‘Dreams’ føles som at få den store Adobe kreative pakke stukket mellem hænderne. Potentialet er tæt på uendeligt, og værktøjerne er robuste nok til at du kan lave alt muligt.

Men ligesom det tager lang tid at blive god til Photoshop og Premiere Pro, så tager det også rigtig lang tid at blive god med Dreams brede udvalg af værktøjer.

Hvis du derimod er helt tilfreds med at se hvad resten af verden er i stand til at leve i Dreams, så finder du en masse spændende og kreative ting i Dreams, men ligesom YouTube kan der være langt mellem de store hits.

Dreams er et spil som i høj grad er hvad du gør det til. Det belønner stædighed og engagement med nogle helt unikke oplevelser. Men hvis du bare vil læne dig tilbage og spille et spil, så kan Dreams måske ikke opfylde alle dine krav

Du kommer til at elske Dreams hvis:

  • Du altid gerne har villet prøve at lave dit eget spil
  • Elsker at bygge ting i Minecraft og vil tage det næste skridt

Dreams fås til Playstation 4 og koster 299,-kr

Genialt og dybt chamerende gådespil blander Sherlock Holmes med matematik

Når en talende hund møder op ved hoveddøren hos den nystartede detektiv Katrielle Layton, bliver en kedelig tirsdag morgen forvandlet til en underlig formiddag. Det hele bliver dog ikke mindre bizart da en af Big Bens visere forsvinder.

For at løse mysterierne om den talende hund, og Big Ben, må Katrielle og hendes assistent ud og indsamle spor, løse gåder og sætte alle de små ledetråde sammen indtil alle brikkerne falder på plads og den skyldige kan findes.

Hvert af spillets mysterier giver alle sammen ledetråde til, at løse det helt store mysterie om den talende hund. Men for at finde alle de rigtige ledetråde skal du bevæge dig igennem Londons gader, snakke med alle du møder og hjælpe dem med at løse gåder.

Gåderne er der, hvor spillet rigtigt udfolder sig. Alle har en gåde til dig, og de fleste af gåderne er logiske opgaver. Som foreksempel at finde ud af hvordan du skal skære en kage, så du får præcist 16 lige store stykker. Nogle gange bliver du også mødt med lidt mere komplicerede matematiske udfordringer, men uden at du skal finde en lommeregner frem.

Det er selvfølgelig ret sjovt at løse de forskellige hjernevridere, men det er også historien der binder alle de forskellige gåder sammen som løfter hele oplevelsen op. Det er en skøn og super charmerende pakke, når du løber rundt som en anden Sherlock Holmes og løser små og store opgaver for Londons beboere.

At sætte sig ned med Layton er som, at kravle op i et hjørne af sofaen med en god bog og lade sig opsluge af det gådefulde mysterium, som Katrielle Layton er blevet kastet ind i.

Du vil elske ‘Layton’s Mystery Journey’ hvis:

  • Du elsker et spil fyldt med gåder uden larmende action
  • Du savner også Sherlock på Netflix

Layton Mystery Journey and the Millionaire Conspiracy fås til Nintendo Switch og koster 279,- kr.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

eight − four =

1 Comment
  • Jesper
    marts 21, 2020

    Verdens måske hyggeligste spil er derudover kommet i en ny udgave. Animal Crossing: New Horizons (Nintendo Switch) er – i mangel af bedre beskrivelse, en social simulator, hvor du kan gå på opdagelse, designe både dit hus og landskabet samt socialisere dig med øens npc beboere. Det er muligvis målrettet de yngre spillere, men de fleste spillere vil – uanset alder, finde den skønne verden underholdende og befriende afslappet.