Stol på intet: Deep fakes ændrer alt!

2 Min læsning

Det er ikke så fedt, hvis dine venner fanger dig på kamera i en lidt pinlig situation. Det er heller ikke optimalt, hvis der ligger gamle festbilleder af dig, der laver body tequila, når din nye chef googler dig (lidt afhængigt af hvilket job, naturligvis). Men faktum er bare, at I fremtiden behøver du ikke at have teet dig som en idiot, da du var 15 for at fremstå som en tåbe i nutiden. Med deep fake teknologi kommer vi til at befinde os steder, vi aldrig har været og sige ting, vi aldrig har sagt.

Det kan umiddelbart været ret sjovt, hvis vi vil lave en prank med en ven til en polterabend. Man ser det for sig: En video hvor Peters buddy manipulerer hans billede og stemme, så han indrømmer, at han er dårlig til golf og engang i 8. klasse har kysset med Pernille fra parallelklassen.

Men der er mere skræmmende perspektiver i deep fakes end det. Forestil dig, hvordan kendte skuespillere pludselig vil se sig selv spille roller i alle mulige film, de aldrig har sagt ja til. Måske endda i pornofilm (det findes allerede!). Forestil dig en politiker, som pludselig udtaler sig racistisk eller som støtter modstanderens synspunkter i en video. Eller en kollega som på en video fra julefrokosten danser nøgen på bordet (selvom han slet ikke var til festen). Der er ingen grænser for, hvor langt man kan tage deep fakes. Teknologien er der allerede, så nu handler det om, hvordan og hvorfor, vi bruger den. Det handler om lovgivning, grænser, ansvar, ægthed og samtaler om de etiske problemstillinger, der følger med billed- og videomanipulation. Hvordan verificerer vi ægthed i fremtiden?

Den her video viser, hvordan et ansigt kan lægges ind over et andet, helt uden seeren behøver opdage det. Se også, hvordan en kinesisk dreng morpher sammen med Leonardo Di Caprio ved hjælp af den kinesiske deep fake app Zao. Nederst har vi Obama, der kalder Trump for en dipshit.


Hvordan ville du have det med at havne i en video du aldrig havde sagt ja til? Hvilke problemer kan du forestille dig ved deep fake teknologien?
Let’s discuss!

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

nineteen + seventeen =

No Comments Yet.