Stor opmærksomhed med Xperia Z1

2 Min læsning

Af Anne Mette Beck

Du kan roligt regne med at få en del opmærksomhed, hvis du anskaffer dig en Sony Xperia Z1. Den er nemlig stor. Så stor, at der med garanti vil ryge et par kommentarer med på vejen, når du slynger den op på bordet på jobbet eller en fest.

Xperia_Z1_Black

Sony Xperia Z1 er afløseren for Sony Xperia Z og har en 5” stor og knivskarp skærm og en kampvægt på 169 gram. Selve telefonen er 14 cm lang, så medmindre du har tøj med virkelig store lommer, skal den næsten fragtes rundt i en taske.

Den store skærm er lækker. Sony er gået hele vejen for at give telefonen et knivskarpt full-HD billede. Nogen påpeger, at betragtningsvinklen (hvor skæv vinklen mellem en selv og skærmen kan være før billedet bliver dårligt) ikke er imponerende. Det er ikke noget jeg har lagt mærke til i testperioden – måske fordi man i virkeligheden mest bare kigger direkte på sin telefon og kun anmeldere kigger på den i alverdens mærkelige vinkler :D

Selvom telefonen på papiret er stor, er den på ingen måder kluntet. Designet er meget strømlinet og alle indgange (undtagen til høretelefonerne) er gemt bag en lille klap. Det er en smule besværligt når man står og fedter med sin oplader, til gengæld får man en telefon, der kan klare både støv og vand. Se bare Christiane kaste rundt med den tidligere model.

Xperia_Z1_vandtæt

Som bekendt er det gørelsen og ikke størrelsen det kommer an på. Der er nemlig en masse plads til at putte en masse gode ting ind i telefonen. Styresystemet er Androids Jelly Bean, hvor Sony har puttet deres egen brugerflade over. Det er naturligvis en smagssag om man kan lide det eller er mere til den rene Android-oplevelse. Jeg synes Sony kommer godt fra det. Derudover er den hurtig at bruge og har man adgang til 4G, kan man suse af sted på nettet når man surfer.

Noget jeg sætter utrolig stor pris på ved dimser er, at der er mulighed for at proppe ekstra hukommelse i. Det kan jeg i Sony Xperia Z, da der bag en af klapperne gemmer sig plads til ekstra microSD kort.

Kameraet på 20 megapixel, hvilket er pænt højt for en telefon. De har fået puttet en masse teknologier ind i telefonen og man har mulighed for at pille ved en lang række indstillinger, så man kan få taget nogle ret okay billeder. Se bare billeder her af min aftensmad og Marmorkirken post regnvejr taget med telefonen.

Billede taget med Xperia Z1Billede taget med Xperia Z1

Inden du kaster de cirka 4.700 kroner efter en Sony Xperia Z bør du gå ned i en butik og prøve at holde den i hånden. For enten er man til store skærme eller også er man ikke.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

13 − 5 =

No Comments Yet.