Tal med kaffemaskinen og bestil en latte med mobilen

3 Min læsning

Af Christiane Vejlø

Du er på vej på job. Du vil lige have en latte med på vejen og ender med at bruge 17 minutter hos din normale kaffepusher fordi køen er lang og brygningen langsommelig. Hvad med at bestille og betale din kaffe med en app og forlade butikken 3 minutter efter?

Photo 19-06-14 14.55.26 (1)
Christiane afventer latte

Det kan være du allerede kender Mobile Pay? Danske Banks effektive mobile betalingsløsning. Den er direkte forbundet med din bankkonto og du betaler ved at sende pengene via app’en til modtagerens telefonnummer. Det tager kun et øjeblik og 1.3 mio danskere har allerede taget metoden til sig og er aktive brugere.

Nu er Danske Bank gået sammen med det 50 år gamle kaffefirma Scanomat og resultatet er et helt nyt cafékoncept. Caféen hedder TopBrewer og ligger i Københavns Grønnegade. Lokalerne er elegante og menukortet over forskellige kaffedrikke og the’er er mangfoldigt. Men ansatte er der ikke mange af. En enkelt person kan overvåge alt uden hverken at skulle lave kaffe eller tage i mod kontanter og kreditkort. Du downloader app’en TopBrewer og app’en Mobile Pay (hvis du ikke er blandt de 1.3 mio der allerede har den).

I butikken åbner du TopBrewer, vælger din kaffe på et menukort i app’en, indstiller den mængde espresso og mælk, du ønsker (den husker din profil) og trykker køb. Få sekunder efter løber den færdige kaffe drink op i koppen under en enkel sølvhane. Alt teknikken er gemt fint væk under bordet. Tilbage er bare en kop kaffe som Scanomat insisterer på er mindst ligeså god som den du er vant til fra caféerne.

Photo 19-06-14 14.42.31

Men bliver fremtidens café så helt uden hyggelig lokal barista? Ikke nødvendigvis. Jeg tror ikke en app café vil afløse almindelige caféer, hvor vi går hen for at slappe af og socialisere. Til gengæld tror jeg, den kan fungere rigtig godt som pick-up- to-go café. I USA har Starbucks allerede i 5 år ladet kunderne bestille kaffe i forvejen over en app, så de kan afhente kaffen på vej til job uden at stå i kø eller skulle have penge op af lommen. Pengene sætter kunderne løbende ind på deres Starbucks konto, og projektet har været så stor en succes, at Starbucks nu er USAs 20 største bank målt på indlån. Simpelthen fordi amerikanerne har så mange penge stående på deres Starbucks konto.

TopBrewer konceptet er faktisk endnu lettere. Pengene bliver trukket direkte fra bankkontoen og der er faktisk ingen penge mellem dig og butikken.

Photo 19-06-14 15.25.09

Jeg besøgte caféen i forbindelse  med lanceringen og både bestilling og betaling fungerede upåklageligt. Kaffen smagte så vidt jeg kunne vurdere også ganske udemærket. Scanomats direktør Kim Vibe-Petersen fortalte at især tech og medievirksomheder som Twitter, Apple, Zendesk og Bloomberg er blandt kunderne.

Potentialet med nemme mobile betalingsløsninger er stort. Allerede nu hiver mange telefonen op af lommen før tegnebogen, når de skal købe kaffe på legepladsen, shoppe på loppemarkedet eller betale til en kollegas barselsgave.  Men Mobile Pay når du shopper på nettet og i de fysiske butikker er nok ikke særlig langt væk. Og hvem vil ikke hellere sende 100 kr. hurtigt over mobilen, end at rode med kreditkortnumre og udløbsdatoer. Hvad tænker du om app caféen? Og hvordan har du det med mobil betaling?

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

5 × one =

1 Comment
  • Jonas Jersborg
    august 16, 2017

    Det er helt klart i støbeskeen, at du kan bestille din kaffe imens du sidder i taxaen/metroen eller på vej ud af ankomsthallen.