Elektronista til presseevent med Canon i Tivoli

3 Min læsning

Af Cille Bjerring Larsen

Den gamle smukke have midt i København udgjorde rammen for et presseevent omhandlende det nye spejlreflekskamera EOS 1200D fra Canon.

Foto: Elektronista
Foto: Elektronista

I Nimb Terasses smukke lokaler i Tivoli, blev vi præsenteret for flere af Canons kameraer, men især modellen EOS 1200D, som kom på markedet i første kvartal af 2014.

Efter gennemgang af kameraets mange muligheder samt tricks fra fotograf Bobby Anwar, var en håndfuld bloggere, journalister og skribenter med hver deres kamera klar til at gå på jagt efter gode skud i haven. I helt rette omgivelser blev der foreviget alt fra smukke påfugle og dyrebørn til rutschebaner og smukke blomster.

IMG_0006 IMG_0010

Foto: Elektronista

Er spejlreflekskameraer så kun for bloggere, journalister eller seriøse fotointeresserede? På ingen måde.

Mange tænker måske, at et lille lommekamera eller en habil smartphone er rigeligt til deres forbrug, men når man først har haft et spejlreflekskamera i hånden, så skal jeg hilse og sige, at man får det anderledes. Selvom smartphones i dag kan give dig rigtig flotte billeder, er det unægtelig hverken samme oplevelse eller samme resultat, du opnår. Der lægges op til at modellen her er en god model for en nybegynder ud i fotogenren.

EOS 1200D FSL w EF-S 18-55mm IS II. webjpg EOS 1200D SIDE RIGHT w EF-S 18-55mm IS II

Se selv mig her – med to hænder på kameraet og en fod foran den anden, ligner jeg en der har taget billeder med et professionelt kamera mange gange før.

foto
Foto: Canon

Canon EOS 1200D er på 18 Megapixel og med en flot 3″ LCD-skærm, indbyggede filtre til dine fotografier og mulighed for Fuld HD-optagelser. Udseendemæssigt ligner det de fleste andre spejlreflekskameraer – ikke noget fancy her. Det er dog overraskende let at finde ud af at bruge det, og skulle man alligevel have problemer på denne front, har Canon lavet en rigtig fin app ved navn Canon EOS Guide (Fås til både iPhone og Android) til netop denne model som kan guide, vise tips og tricks, inspirere og hjælpe dig godt på vej ud i fotolærdom gennem billeder, tekst og videoer.

Jeg vil dog mene at denne app mest skal kan bruges som intro eller som hjælp til et problem, og ikke mens man står med kameraet.

Men du bliver taget godt i hånden med en relativ simpel model, og med app’en til hjælp og til alle som overvejer at hoppe ud i fotoverdenen, men som er i tvivl om, hvorvidt det er for svært, for kompliceret at lære, eller for dyrt, kan jeg kun sige: GØR DET! Spejlrefleks behøver ikke at være ensbetydende med teknisk kompliceret.

Man bliver bidt af det, når man finder ud af, at det slet ikke er så svært. Når man begynder at få styr på kameraets mange muligheder, er det muligt at indfange smukke detaljer, som ellers kan være svære at få med.

IMG_0034 IMG_0031

Der, hvor jeg for alvor blev imponeret over kameraet, var, da jeg fandt ud af, hvor let det er at dele mine billeder on-the-go. Jeg har holdt mig fra at lege med store kameraer, fordi jeg synes, det er lettere at smide mine billeder direkte fra min smartphone til Twitter og Instagram end at skulle vente og så bagefter sidde og rode med kabler.

I kameraet havde Canon sat et WIFI SD kort, som jeg let og enkelt connectede til min iPhone gennem en app, der hedder FlashAir (Fås også til Android)

Det vil altså sige: No Cables Needed! – hvilket ydermere betyder, at billeder kan overføres fra kamera til smartphone med en direkte forbindelse uden om internet. Altså kan jeg også i udlandet smide mine billeder over på min telefon, vente til jeg er på WIFI på nærmeste café eller hotel og herfra instagramme og tweete på livet løs. Det gør det altså bare en hel del lettere, når man som mig tit er på farten og gerne vil kunne arbejde med billederne, man har taget, med det samme.

IMG_0013 IMG_0051

Det tog mig da heller ikke ret meget længere end et par minutter, at få smidt mine billeder direkte fra kameraet til Instagram ved presseeventen i Tivoli og nogle af resultaterne efter blot 10 min med 1200D i hånden, kan ses her på min Instagram-konto.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

6 + ten =

No Comments Yet.