Tatoveringer afslører din helbredstilstand

2 Min læsning

Forskere fra MIT og Harvard Medical School har udviklet en tatovering, hvor traditionelt blæk er udskiftet med biosensorer, hvis farve skifter ved kontakt med kropsvæsker. Forskningsprojektet, der går under navnet DermalAbyss, er rigtig godt nyt, ikke mindst nyt for diabetikere, der kan udskifte de daglige priktest og blodprøver med et kig på deres tatovering.

De ‘kloge’ tatoveringer er udstyret med særlige biosensorer, som laver huden om til et interaktivt display, hvis farve skifter afhængig af kroppens helbredstilstand. Tatoveringerne afslører resultaterne af de biologiske processer, der foregår i kroppen lige nu og her. Fx om blodsukkerniveaet er, som det skal være. Er du diabetiker, vil de nye tatoveringer derfor kunne gøre en kæmpe forskel i din hverdag. I stedet for daglige priktests og blodprøver, kan du nemlig nøjes med at kigge på din tatovering, og se om ’blækket’ er brunt eller blåt.

Blækket kan udover at måle niveauet af glukose i blodet også måle PH-værdierne, hvor farverne her vil skifte mellem lilla og pink. Desuden kan natriumsensorer hjælpe med at måle væskebalancen og afsløre, om patienten er dehydreret.

Projektet er stadig på forskningsstadiet, men bliver tilskrevet stort potentiale. De nye tatoveringer vil i fremtiden også kunne tracke daglige biodata og være med til at diagnosticere sygdomme. Og så kan det samtidig blive et billigere alternativ til de undersøgelsesmetoder, der er på markedet i dag.

Indlægget er skrevet af Elektronistas gæsteblogger Marie Ottemo

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

1 × 1 =

No Comments Yet.