Tillykke til vinderne af Internet Pioneer Awards 2014

3 Min læsning

Af Christiane Vejlø

Jeg har netop haft det ærefulde hverv at være en del af juryen til Internet Pioneer Awards. En del af Internet Week, Aarhus 2014. Sammen med to af mine yndlings tech profiler IT guru Preben Mejer og radiovært Anders Høgh Nissen udvalgte vi de 3 vindere blandt en lang liste af nominerede navne. Nominering har været åben så alle kunne komme i betragtning og der har virkelig været nogle stærke navne iblandt. Det var svært at vælge, men de 3 endelige vindere er alligevel gjort af noget helt særligt stof.

Der skulle kåres vindere i de tre kategorier Teknologi, Services  og applikationer og Rethink (som arrangørerne først havde tænkt som en kategori som ukommercielle aktiviteter indenfor democracy, citizenship og diversity. Men som endte med at inkludere nominerede profiler der på den ene eller anden måde har gjort sig positivt bemærket i IT miljøet).

Her er vinderne og juryens begrundelse. De øvrige nominerede findes her.

Lars Rasmussen løb med Teknologiprisen for sit arbejde med Google Maps og Facebook.

A90A0792

Allerede i skoletiden tilbage i 70’erne viste Lars Rasmussen sig særdeles kreativ, da han skabte et nyttigt program, der kunne efterligne hans mors underskrift! Så var linjen ligesom lagt. Mange år senere skabte han sammen med sin bror Jens fundamentet for Google Maps. En betydelig teknologisk bedrift, som de solgte til Google i 2004, og i 2005 blev Google Maps lanceret. Siden fik de også ideen til det omfattende kommunikations- og samarbejdsværktøj Google Wave. I 2010 modtog Lars Rasmussen så et opkald fra Facebooks Mark Zuckerberg om et samarbejde. Det resulterede i Facebooks Graph Search – en semantisk søgemaskine, der forstår sætninger og ikke blot ord. Hver og en af disse bedrifter ville i sig selv være nok til at tildele denne pris til Lars, og tilsammen betyder de, at Lars Rasmussen har haft og fremadrettet vil have betydelig indflydelse på, hvordan vi og resten af den opkoblede verden bruger internettet.

Prisen for Services og applikationer gik til Jesper Buch der skabte JustEat.

A90A0831

Da han i 2004 først havde fået JustEat til at løbe rundt, startede Jesper Buch bare utrætteligt forfra og bragte JustEat til det engelske marked, hvor virksomheden for nylig er blevet børsnoteret. Siden har den driftige herre udviklet andre internettjenester som modetøjsportalen Miinto, terapeutportalen GoMentor.dk, mekanikertilbudssitet Autobutler.dk, størrelsesguiden Fitbay.com og JustEat-konkurrenten Hungry.dk. Jesper formår som få at se muligheder, han tænker forretning på nye måder med brugeren i fokus og besidder samtidig den for en iværksætter så vigtige staying power. (Jesper er gæst i Elektronista podcasten denne uge så download eller hør med søndag på Radio24syv kl. 12)

Rethink-prisen gik til Henrik Føhns fra Harddisken på P1.

A90A0852Henrik Føhns var med til at starte radioprogrammet Harddisken tilbage i 1994 – et program der netop har fejret sit 20-års jubilæum i æteren.  Harddisken handler om teknologi og fremtid og de sidste mange år i særdeleshed om internet og internetbårne tjenester. Harddisken blev lanceret dengang internettet og World Wide Web stadig var eksotiske begreber for den almindelige dansker, men programmet og ikke mindst Henrik Føhns har siden været med til at oplyse og underholde lytterne med alt det, som internettet har forandret grundlæggende og gennemgribende i den mellemliggende tid. Henrik Føhns har altid favnet spændet mellem det fascinerede og det kritiske, mellem det konkrete og det abstrakte, mellem den nørdede begejstring og formidlingen af relevansen til den brede befolkning. Han er en af internettets største kulturbærere i Danmark.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

7 − 1 =

No Comments Yet.