TOP 10 FOTOS VI DELER TIL JUL

2 Min læsning

Vi er vilde med at tage billeder og dele dem på sociale medier.  Men hvad tager vi fleste billeder af? 

Mobiltelefonens muligheder for at dele hurtige, situationsbestemte beskeder og billeder betyder, at vi får sendt flere julehilsner, end vi ellers ville fortæller en ny undersøgelse Telia og YouGov står bag.

Undersøgelsen fortæller blandt andet at mobilernes indbyggede kamera er på overarbejde i julen. Hele 42 pct. af alle danskere svarer således, at de i julemåneden tager det samme antal eller flere billeder med mobilen, som de gør med det traditionelle kamera. Årsagerne er først og fremmest, at mobilen er lige ved hånden (87 pct.), samt at det er nemt at dele billederne med venner og familie via mms og sociale medier (31 pct.).

Hvad tager vi så billeder af i december? Her en Top 10 over højtidens motiver:

1.    Festbilleder (jul og nytår)

2.    Juleudsmykning og juletræ

3.    Andre familiemedlemmer

4.    Mine børn

5.    Vejret / landskaber

6.    Min ægtefælle / kæreste

7.    Situationer fra julefrokosten

8.    Mad / bordopdækning

9.    Julegaver

10.  Mine forældre

Det er påfaldende, at markant flere mænd (45 pct.) end kvinder (33 pct.) tager billeder af deres ægtefæller eller kærester – og at det bliver mindre udbredt at mobilfotografere partneren, jo ældre man bliver.

Det er også et ungdommeligt fænomen at tage billeder af sig selv med sit mobilkamera; det gør godt hver femte dansker mellem 18 og 34 år, mens det kun gælder mellem tre og fem procent af de øvrige alderssegmenter i undersøgelsen.

Derudover er det mere populært blandt unge at tage festbilleder samt forevige situationer fra julefrokosten i forhold til befolkningsgennemsnittet. Over halvdelen af de unge under 34 år (52 pct.) plejer således at fange mere eller mindre pinlige optrin fra sæsonens julefrokoster på deres mobilkamera.

Måske er det netop frygten for at misse en fotovenlig situation, der gør, at vi ikke er meget for at slukke telefonen, selv når der skal spises julemad og danses rundt om træet. Kun godt hver fjerde dansker over 18 år (26 pct.) slukker således mobilen juleaften, og halvdelen af os holder kun apparatet slukket under selve middagen.

”Sidste år registrerede vi ikke færre end 8.257.040 sendte sms’er selve juleaften, og da det gik vildest for sig, blev der sendt 205 beskeder i sekundet. I år kommer der endnu mere fart på julehilsnerne og delingen af billeder, men forskellen ligger nok i, at flere og flere vil bruge sociale medier som fx Facebook og Twitter”, siger Kommunikationschef Mette Honoré fra Telia Mobility.

Hvad tager du billeder af i julen?

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

seventeen − three =

No Comments Yet.