TOPLÆKKER LAPTOP FRA HP

2 Min læsning

Af Anne Mette Beck

Med en pris på omkring 12.000 kr. ligger HP SpectreXT Touchsmart ikke ligefrem i den billige ende når vi snakker bærbare. Er dette aluminiumsbeklædte stykke computer pengene værd?

Open Front Facing

De indbyggede højttaler er med Beats Audio og de overgår faktisk de forventninger jeg normalt har til højttalere i en bærbar. Der sidder både højttalere øverst over tastaturet, men der sidder også to mindre højttalere i hver side af bunden. Det er perfekt til når man streamer serier, men til musik eller spil vil jeg stadig anbefale hovedtelefoner eller et sæt højttalere der kan sættes til.

Jeg har skrevet alt det her på computeren og jeg kan virkelig godt lide tastaturet. Det er bagbelyst, hvilket jeg ikke selv er meget for, men det er nemt at slå fra med et enkelt tryk. F-tasterne er blevet nedprioriteret til fordel for genveje til at justere eksempelvis lyd- og lysstyrke, så man skal trykke fn + f1-f12 hvis man vil bruge nogle af de taster.

Left Facing Tilt

Jeg kan også godt lide touchpad’en, der – som vi kender det fra Apple – kun har én knap. Det er nemt at scrolle med to fingre og pinch’e for at zoome.

Skærmen er 15,6” og giver et godt billede. Betragtningsvinklen er ret god, så der bliver ikke meget vippen og ned med skærmen hvis man skifter fra liggende til siddende position i sofaen når man ser film.

Den har ikke Touchsmart som efternavn for ingenting – som så mange andre nyere bærbare har den nemlig touchskærm. Det virker udmærket, men jeg er stadig i tvivl om det er noget, der kommer til at slå igennem og blive en naturlig del af den måde vi bruger laptops på. Derudover kommer der en slags hale efter ens finger på skærmen, der faktisk virker ret forstyrrende.

Maskinen har nærmest alle de indgange hjertet kan begære – HDMI, USB 3 Gigabit Ethernet på den ene side og på den anden side USB 2, indgang til headset og plads til SD-kort.

Læs mere og se flere specifikationer på maskinen på HP’s egen hjemmeside.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

fourteen + seventeen =

4 Comments
 • Sten Hougaard
  april 16, 2013

  Hurtig fin anmeldelse, men hov – mangler der ikke en rating? :-)
  – Den ligner ellers ret voldsomt en Mac Air?
  /Stn

  • Anne Mette Beck
   april 19, 2013

   Vi er aldrig heeelt kommet med på rating-vognen Sten. Måske det kommer en dag :)

 • Claus
  april 19, 2013

  Fin anmeldelse. Hvad er den specs med harddisk, cpu, RAM osv? Er der et link til den?