Træt af yoyo-vægt? App gør dig både slankere og klogere

3 Min læsning

Af Rikke Hass Christensen

Er du træt af yoyo-vægt, og ønsker du dig en fremtid med et smallere liv og mere velvære, så kan slanke-appen-Noom være svaret på dine bønner. Appen giver dig med rapt sprog, hashtags og forkortelser tips til, hvordan du taber dig samt viden om ernæring og psykologi. Du lærer om fysiologi, tankemønstre og vaneændring, og du lærer, at der ikke findes god eller dårlig mad, men bare mad. 

Hvis du synes, at ord som leptin og ghrelin lyder som navne på to af de syv små dværge, hvis du tror, at insulin kun er for diabetikere, og at cortisol er et rejsemål i Sydspanien, så kan det være en af grundene til, at du har fire størrelser tøj liggende i dit skab. Leptin, ghrelin, insulin og cortisol har nemlig alle noget at gøre med din sult, den måde du spiser, og den måde som maden optages i din krop. Appen Noom lærer dig, hvilken rolle disse stoffer spiller for din vægt. 

I appen kan du tilvælge et forløb, hvor du følges af en personlig coach, som hjælper dig ugentligt med områder, du finder svære. Samtidig tilknyttes du en gruppe, som du opfordres til at dele tanker, succeser og ‘what I do’ med.

Læringen får du ved at læse daglige beskeder fra Noom, som også tester dig i denne viden. Du kan forvente at skulle bruge 10 – 20 minutter per dag på at lære ny, spændende viden. Der er flere sukkerposer, der falder på plads og danner et smukt billede over, hvorfor du bare ikke kan lade den flødeskumskage stå.

I den første uge laver du “Your Big Picture” eller YBP, som #NoomNerds kalder det. Det er dit super mål + Dit ultimative hvorfor + Hvordan vil dit liv være anderledes, når du har nået dit mål.

Du laver også en SOS-plan, så du er forberedt til kamp, når sukkermonstret angriber.

Appen er amerikansk, så det er en forudsætning, at du kan læse og forstå engelsk. Mål kan konverteres til kilo og centimeter.

Noom kan hente og dele informationer med andre apps, så hvis du har f.eks en Fitbit eller Garmin, kan den tage dine daglige skridt og vægt derfra.

Du kan selv vælge, hvor hurtigt eller langsomt, du ønsker at tabe dig. Tempo er fra skildpadde til gepard. Test selv, hvornår du kan nå i mål på hjemmesiden.

Mulighederne i madloggen er genial, hvis du bor i USA og brugbar, hvis du er dansker. Der er 47 millioner brugere på verdensplan, men der er endnu ikke mange danskere, der har oprettet madvarer. 

Noom findes i en gratis udgave og som abonnement. Gratisudgaven er begrænset til en kalorietabel med reklamer, mens abonnement-udgaven er meget motiverende.

Fås til iOS og Android.

Abonnement koster 375 kroner per måned.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

four × 3 =

1 Comment
  • Laura Sofie
    oktober 26, 2018

    Det lyder spændende. Er Noom anderledes/bedre end de mange andre slankeapps, der findes? Og ved du om der er planer om en dansk version?