Tre vidunderlige nørdede bøger du kan læse i efterårsferien

2 Min læsning

Det er efterårsferie, det blæser og der er masser af tid til at gå i krig med nogle fremragende bøger om teknologi og hovrdan den påvirker verden omkring os.

“Data lyver aldrig” – medmindre du kigger det efter med feministiske briller

Data er ikke neutralt. Det er tesen bag ‘Data Feminism’ der tager dig med ind i maskinrummet, og forklarer hvorfor at meget af den data vi præsenteres for i dag stadigvæk er gearet til at ignorere minioriteter og underkende kvinder. Bogen peger dog ikke kun fingre, men kommer også med en lang række løsninger til hvordan vi alle i fremtiden bedre kan forstå data, og ikke mindst lære hvordan vi bedre kan repræsentere det, så det er ligeværdigt for alle involveret.

Hvis du er til statistikker, analyse og data. Så er ‘Data Feminism’ en bog der ikke kun vækker tanker, men også er fagligt tilfredsstillende at bladre igennem.

Data Feminism er set til 290,-

Argumenter for Mennesker

Hvad i alverden er det helt her AI hejs egentlig for noget? I sin nye bog, ‘Argumenter for Mennesker’ tager Christiane Vejlø dig igenne alle aspekterne af den altoverskyggende AI-bølge vi befinder os midt i. Gennem bogen belyses ikke blot hvad en AI kan, og endnu vigtigere ikke kan, men også hvordan AI formentlig ikke kommer til at tage dit job fra dig i fremtiden.

Bogen er en nuanceret, intelligent og voksen tilgang til en hypet teknologi, hvor fantasien for længst er stukket af fra virkeligheden og vi har brug for en god dosis realitetssans.

Argumenter for Mennesker er set til 249,-

‘Beyond Meassure’ er noget så nørdet, som en bog om hvordan vi måler ting og hvad det siger om os som samfund

Bogen ‘Beyond Meassure’ handler om noget så simpelt som hvad en centimeter er, hvad et kilo er og hvordan vi gennem menneskets kapacitet til at måle og veje ting definerer verden omkring os.

Men det er ikke bare et kilo mel vi vejer. Teknologi er med til at måle os i alt fra “Likes” til hvor mange skridt vi tager. Igennem bogen tages du med ind i hvordan vi måler og vejer alt omkring os, og hvordan den viden påvirker alle aspekter af vores samfund.

Det er en vidunderligt nørdet ting, men accepterer du først bogens præmis bliver du klogere på ting som hvorfor ét system til at veje ting var en essentiel del af den franske revolution i 1790, og hvordan der stadig i dag er små grupper af folk i Storbritanien der kæmper for, at afskaffe metersystemet.

Beyond Meassure er set til 199,-

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

five × one =

1 Comment
  • Anja
    november 9, 2023

    Kære Christiane
    Tak for din inspirerende stemme. Jeg bestiller straks bogen om data feminisme. Kender du til andre tekster/gerne forskning om digitalisering belyst ud fra et kønsperspektiv i en dansk kontekst, så hører jeg det gerne – fx kønsforskelle i brug og tilgang til digitale løsninger…