Værktøj: Sådan kommer du i gang med dataetik i dag

1 Min læsning

Dataetik kan godt være en lidt abstrakt størrelse. Det forsøger vi i dataetisk råd at gøre noget ved. Vi har noget tid arbejdet på en guide, som skal hjælpe små virksomheder i gang med dataetik. Ambitionen har været, at det skulle være konkret og meget hands on. Og at hjælpe bredt med at få dataetik ind som en del af kulturen i virksomheder rundt omkring i landet. Det er med andre ord ret nemt at komme i gang.

Guiden indeholder en række spørgsmål, man kan stille sig selv og andre under en udviklingsproces der involverer behandling af data. Det har til formål at skabe mere opmærksomhed om vigtigheden af at beslutninger har konsekvenser, og de derfor bør være bevidste og velovervejede. De skal med andre ord tages på det rette grundlag. De fleste vil gerne skabe etisk ansvarlige digitale løsninger. Men nogle gange kan det være svært at forudsige, hvad der kan gå galt. Det skulle det nye værktøj gerne hjælpe lidt til med.

Det er også blevet til en video som forklarer hvorfor dataetik bør være en trofast følgesvend for både private virksomheder og offentlige institutioner. Hent guiden og det konkrete canvas værktøj her.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

five × 2 =

No Comments Yet.