Vi guider til julen: Fem spil til de små nørder i huset

5 Min læsning

Det er snart jul, og så skal der købes gaver. Men hvad skal de mindste spilnørder have? Vi guider til fem af julens største hit.

parent-kids-bg

Det største hit til børn er blevet større!

(Skylanders Swap Force fås til Xbox 360, Playstation 3, Playstation 4, Wii U og Wii)

Skylanders-serien har på de sidste to år forvandlet sig fra en rigtig god idé til det mest populære legetøj blandt børn og unge. Konceptet er super simpelt: Med spillet følger nogle plastik figurer, som har indbyggede chips, og de kan placeres på en portal sat til ens spillemaskine. Chippen og portalen snakker så sammen når figuren er placeret, og så popper den fysiske figur frem på skærmen. Du kan styre den rundt på eventyr, og figuren optjener så hatte, erfaring og alt muligt andet godt. Det er intet mindre end genialt, og til tider næsten magisk.

pic5-620x

Det nyeste spil i serien tilføjer ikke kun flere figurer og et nyt stort eventyr der er hamrende sjovt. Men den nye række af figurer kan nemlig deles i to. De kan splittes ad, og sættes sammen med andre figurer. Så pludselig går din pirat med blæksprutte arme og ben til, at have blæksprutte arme men raketter som fødder.

Det reflekteres også i spillet, og det er vanvittigt sjovt at eksperimentere med kombinationer, og se dem komme til live i spillet. I sær fordi, at de forskellige kombinationer ikke kun er æstetiske, men også påvirker hvad du kan gøre inde i selve spillet. Nogle udfordringer kræver, at du sætte figurer sammen på kryds og tværs, og man ender hurtigt med at finde nogle yndlings kombinationer.

Skylanders: Swap Force vil uden tvivl være at finde under mange juletræer i år, og med god grund. Det er super sjovt.

En gammel klassiker er blevet gjort moderne igen

(Sonic Lost World fås til Wii U og Nintendo 3DS)

Sonic er en af de ældste spilserier vi overhovedet har, og det blå pindsvin er og bliver en favorit blandt de yngste i huset. Hans nyeste spil er til både Wii U og 3DS, og det er en farverig oplevelse fyldt med udfordringer når Sonic skal tage kampen op mod “De 6”, en samling superskurke der kidnapper truer med, at tømme hele verden for farver.

Sonic-Lost-World

Selve spillet er et hurtigt og sjovt platformspil, hvor du hopper fra platform til platform, og det hele skal gerne gå så stærkt som overhovedet muligt for Sonic står aldrig stille. Det er sjovt at løbe med lydens hastighed, og samtidig undgå fjender og hoppe fra platform til platform. Det er en slags spil, som der er meget få af og det er en fryd når de samtidig også er utroligt sjove at spille.

Sonic Lost World er et sikkert hit til husets yngste der enten ejer en Wii U eller en Nintendo 3DS.

Det bedste Pokemon spil nogensinde

(Pokemon X / Y fås til Nintendo 3DS)

Pokemon er en klassiker i spilverden, det er 17 år siden at det første spil i serien kom til den sorthvide GameBoy, og nu mange år senere er den sjette generation af den populære serie på gaden, og det er meget vel et af årets bedste spil til store og små.

pokemon-x-and-y

Det hele begynder en stille morgen, hvor du får din første Pokemon, og derfra er det ud over stepperne, i jagten på flere Pokemons og titlen som Pokemon-Mester. Du rejser land og rige rundt, har dueller mod andre trænere og til sidst skal du udfordre Pokemon-Ligaen, hvor kun de bedste vinder.

Eventyret om at rejse hjemmefra for at forfølge en drøm er stadigvæk lige så fantastisk som for 17 år siden. Især fordi serien nu for alvor er kommet ind i moderne tider, men ordentlig internet integration så du kan bytte med venner fra nær og fjern. Uanset om du har er veteran af serien, eller dette er dit første Pokemon spil er her et sikkert julehit og et af årets bedste spil.

Årets gladeste spil

(Tearaway fås til PS Vita)

Tearaway er ren ufortyndet glæde. Det spil strutter fra ende til anden med farver, glade toner og vidunderlige oplevelser. Det er som de første eventyr rullet sammen til en stor samling af spændende udfordringer og smukke landskaber.

Tearaway_review_ps_vita

Hele spillet er bygget ud fra papercraft konceptet, som er foldningen af papir til forskellige figurer. Faktisk kan du endda selv printe figurerne fra spillet og samle dem hjemme i stuen, så de ikke kun løbe rundt på skærmen men også hjemme på gulvet. En herlig lille detalje.

Selve spillet er en blanding af klassisk platform spil, som Super Mario og gådeløsning, der altid formår at holde en balance mellem udfordrende men aldrig ulogisk eller umuligt. Tearway er et fantastisk eventyr til børn, og voksne, og et af de sjoveste spil du finder i år. Har en du kender en Vita, skal dette helt klart ligge under juletræet.

Sæt skub på familien og festen

(Wii Party U fås til Wii U)

Skal juleferiens spil underholdning rumme flere på én gang, så er Wii Party U det oplagte valg til alle Wii U ejere. Her finder du 80 forskellige minispil, der både tvinger dig og dine venner/familien til at kigge på din lille Gamepad skærm, fjernsynet eller måske bare på hinanden.

De 80 forskellige minispil er alle super kreative, og de formår at være alt fra spil der kræver koncentration til at skubbe lidt til resten af familien så man kan vinde. Det hele er pakket ind i et digitalt brætspil, hvor alle deltagere skiftes til at slå med terningen og rykke frem på pladen. Efter hvert slag, skal der dystes i minispil for ekstra point og måske endda muligheden for at sende de andre et par felter tilbage.

Det var hvad vi anbefalede til husets mindste nørder, hvad giver du din mininørd?

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

3 × 1 =

No Comments Yet.