Vil du med i verdens største skattejagt?

3 Min læsning

Kunne du tænke dig at vinde et par millioner kroner, læse en god bog og være med i en sjov skattejagt? Så skal du læse med her.

Den 7. oktober kl. 16:00 blev  Endgame blæst igang. En verdensomspændende skattejagt, der starter i en netop udgivet bog fyldt med mystiske ledetråde, som peger på en masse forskellige hjemmesider; og en dedikeret app giver dig GPS-koordinater med endnu flere spor, der er placeret fysisk rundt omkring i landet.

Endgame er lige så meget en bog, som det er en gigantisk gåde. Og den der først regner Endgame ud, kan få næsten 3 millioner danske kroner med sig. Endgame er et storstilet og utroligt ambitiøst projekt, der blander den fysiske bog med det digitale univers på en rigtig spændende facon.

Er det et spor eller en blindgyde? iI Endgame kan alt være vigtigt.
Er det et spor eller en blindgyde? iI Endgame kan alt være vigtigt.

Første del af Endgame er bogen “Endgame: Kaldet”, som udkom i 30 lande den 7. oktober, og er første led i en trilogi af bøger og en planlagt række af film. Henover bogens 460 sider udfolder der sig en historie om 12 personer, der alle er udvalgt til at kæmpe mod hinanden indtil én står tilbage som vinder, og sikrer sit folks overlevelse alt imens dommedag raser, og vil udslette resten af menneskeheden. Men de 12 personer i bogen er ikke alene. Du og alle andre, der læser bogen, kommer til at spille en vigtig rolle.

Udover selve historien i bogen er der på siderne et hav af GPS-koordinater, webadresser, navne og ikke mindst en masse tegninger, der indeholder skjulte beskeder. Det peger alt sammen på en masse forskellige hjemmesider, social medieprofiler og fysiske steder rundt om i verden. Og når det først går op for en, at bogen er mere end bare en historie, men også en nøgle til at løse hele Endgamegåden, ja, så bliver det svært ikke at overfortolke alting. Hver en side er en potentielt spor, og hver en tegning er måske en ledetråd eller en blindgyde. Måske er der vigtige spor på personernes Twitterprofiler? Måske gemmer der sig noget i HTML-koden på bogens hjemmeside? Det er svært ikke at sidde og nærstudere hver eneste side i bogen, for hvad er en rigtig ledetråd, og hvad er egentlig bare en del af den historie, som bogen fortæller?

Gemmer der sig måske et spor i billedet?
Gemmer der sig måske et spor i billedet?

Det, der gør hele cross-media-oplevelsen i Endgame spændende, er den måde, hvorpå det fysiske og digitale bliver blandet. Spor du finder på internettet udløser GPS-koordinater, som du skal ud og finde frem til. Derfra kan du måske få et hint om noget, du måske har overset på en hjemmeside – eller en gåde, der peger imod noget helt nyt. Det er en moderne skattejagt, der udfordrer og giver den klassiske bog et helt nyt liv.

En af personerne i Endgame er Sarah Alopay, og hende kan du finde på både Google+ og Twitter.
En af personerne i Endgame er Sarah Alopay, og hende kan du finde på både Google+ og Twitter.

Endgame er et rigtig godt koncept, og selvom bogen er meget i stil med The Hunger Games, så er blandingen af det digitale og fysiske nok til, at gøre det hele spændende og fascinerende på en helt ny måde.

Så vil du give dig i kast med en uventet og spændende oplevelse, er Endgame i butikkerne nu, og så kan efterårsferien passende bruges på, at løbe landet (og internettet) rundt efter ledetråde. Du kan også få en forsmag på hvad der venter dig inde på Endgames officielle hjemmeside.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

15 − 2 =

No Comments Yet.