Viralt: Guitarist med skovsnegl. Why?

2 Min læsning

Af  @OskarDer og @LindaCorfitz

En guitarist og en skovsnegl? Hvorfor? Læs grunden til, hvorfor spøjse koncepter bliver ved med at dukke op på internettet.

Princeslugsolo
slugsolo.tumblr.com

En grundregel på internettet er: Hvis du kan forestille dig det, så findes det online. Og den nye og populære Tumblr-blog Slug Solo er et perfekt eksempel på den regel. Bloggen viser nemlig billeder af, hvordan rockstjerner ville reagere, hvis deres guitar pludselig blev byttet ud med en gigantisk skovsnegl. En original idé, som er dybt mærkelig. Idéen kommer umiddelbart ud af ingenting på basis af internettets kongstanke: I did it for the lulz.

For de uindviede er “lulz” en omskrivning af LOL, som er en forkortelse af “Laughing Out Loud”, der betyder at grine højt.  “I did it for the lulz” betyder altså, at man gør noget for sjov, og det er en af de allerstørste motivationer for kreationer skabt på og til internettet.

Billederne efteraber et klassisk greb fra forums på nettet, hvor folk dyster i photoshop. Man skaber altså jokes ved at tage et element fra ét billede og photoshoppe det ind på et andet billede for at skabe en ny kontekst.  Strategien med at efterligne en kendt stilart fra nettet er god, hvis målet er at få tumblr-bloggen til at gå viral.

At få den spredt vidt og bredt lykkedes i hvert fald for den skotske kunstner @michaelmphysics, som står bag Solo Slugs.  Han har også lavet andre uundværlige lollede tankeeksperimenter som Bass Dogs, hvor bassister spiller på hunde og FRIENS, hvor han opdigter syrede episoder fra tv-serien Venner.

Se nogle af hans snegle-soloer her:

John Mayer væmmes

john mayer
slugsolo.tumblr.com


Keith Richards går til angreb

slugsolos.tumblr.com/
slugsolos.tumblr.com/

Kiss’ Ace Frehley tænker WTF (what the fuck)

kiss
slugsolo.tumblr.com


Et bud på en dansk Slug Solo kunne være denne lidende Mads Langer
 

Mads Langer slug solo
imgur.com

Hvis du har et grafisk bud på din egen Slug Solo, så send det til info@elektronista.dk, og så tilføjer vi det her.

Skribenterne Oskar Laug Jensen og Linda Corfitz Jensen står bag virksomheden Memetic.

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 × three =

No Comments Yet.