Virtual Reality PTSD-terapi i House of Cards

1 Min læsning

Der er meget potentiale i virtual reality. Ja, det kan bruges til spil og porno. Men i den grad også i mere samfundsunderstøttende sammenhænge. F.eks. træning for kirurger, undervisning og behandling af psykiske lidelse. I psykologien taler man om eksponeringsterapi. Er du bange for edderkopper, hjælper det at holde en edderkop. Du skal møde det, du er bange for i kontrollerede situationer. Derfor er VR også blevet et værktøj i behandlingen af PTSD- posttraumatisk stress.

1 ud af 5 soldater tidligere udstationeret i Afganistan menes at have en grad af PTSD. Soldater, som konstant har angst og flashbacks til situationer i felten, kan med VR under kontrollerede forhold blive bragt tilbage til det område, de var i, hvor de langsomt så får angsten under kontrol i trygge rammer.

I Netflix-serien House of Cards ser vi netop dette. Frank Underwoods rival Will Conway træder ind i den virtuelle kampscene via et sæt Samsung Gear VR-briller .

House of Cards har løbende brugt teknologi som en del af historien. De hyppige sms-beskeder, Frank Underwoods afkobling med en spillekonsol. Se her hvordan man i praksis arbejder med VR i traumeterapi for veteraner.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

10 + thirteen =

No Comments Yet.