WAZE – GPSTJENESTE BASERET PÅ BRUGERADFÆRD

1 Min læsning

Af Anne Mette Beck

Waze er en gratis, social GPS og navigationsapp, hvor brugerne hjælper hinanden med at undgå trafikpropper.

I modsætning til traditionelle GPS-tjenester, der fungerer som en færdig pakkeløsning, er Waze baseret på brugernes adfærd. På den måde bliver app’en hele tiden forbedret  ved at forbedre kort og ruter. På baggrund af det, er Waze ikke verdens bedste guide, især ikke udenfor storbyerne.

Udover at fungere som GPS, kan brugerne også indberette blandt andet ulykker, asfaltering eller trafikkøer, så man kan planlægge sin rute udenom.  App’en kan også selv registrere hvis man eksempelvis holder stille eller køer langsomt på motorvejen.

Det lidt sjove ved Waze er, at man kan se på kortet, hvor de andre brugere er. Man har sin egen lille figur som man kan ændre alt efter humør. Det kræver dog først, at man optjener point, blandt andet ved at køre et antal kilometer eller indberette ting.

Så hvis du seriøst skal bruge en GPS, skal du ikke umiddelbart vælge Waze, men hvis du synes princippet med at brugerne selv er med til at skabe app’ens indhold og kan lide konkurrenceelementet, er det en sjov tilføjelse til telefonen.

Husk, at jo mere app’en bliver brugt, des bedre bliver den!

Hent Waze her til
Android
iOS (iPhone og iPad)

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

two × 2 =

1 Comment
  • Marianne Olesen
    oktober 23, 2012

    jeg blir fuuldstændig forpustet af alle de informationer. Foreløbig er jeg ved at finde ud af, hvordan jeg får listet en film ind i min iPhone 4s. Ikke at jeg lissom har lyst til at se film på den, men for at kunne gøre det. Christiane havde en brugsanvisning på Elektronista, som jeg forsøger mig med. Sejt program forøvrigt, selvom jeg er noget træt af 24syv