XEPERIA ARC FRA SONY ERICSSON

3 Min læsning

Af Christiane Vejlø

Sony Ericsson er blevet ret gode til design og brugervenlighed. Bedre end Nokia måske ikke helt så gode som Apple. Sådan brandmæssigt er Sony Ericsson (med en del musiktelefoner bag sig) sådan lidt mere ung og rock n roll end f.eks. storkonkurrenten Nokia, der altid har været den mere solide voksentelefon.

Nu sidder jeg så her, med den spritnye Sony Ericsson Xperia Arc i hånden (Gud forbyde jeg nogensinde skal skrive det navn som sms på et touch tastatur).

Ved første øjekast er det en lækker, skinnende og meget slank, sort sag. Navnet Arc (bue) har telefonen nok fået, fordi designet får telefonen til at fremstå som om den buer lidt. Jeg kan ikke helt finde ud af om den rent faktisk svejer lidt i ryggen eller det bare er optisk bedrag, fordi sølvrammen langs kanten gør det. Men det giver et lidt andet look end man er vant til, så velkommen til svej.

Sony Ericsson har været med på Android bølgen noget tid, og derfor er det da også dejligt at vide, at Arc’en er udstyret med den nyeste version af Android (Gingerbread). Er man smurt ind i Google (og hvem er ikke det?), så er Android et ret godt valg. Med en Google-konto burde det være nemt, at sætte både mail og kontakter op i et snuptag. Det tog mig dog lidt tid. Jeg loggede ind med min konto, men det skete der ikke så meget ved. Jeg forsøgte nogle gange og fik så at vide telefonen jo allerede havde min Google konto på telefonen. Endelig fandt jeg så ud af, at man skal sætte synkroniseringen igang fra “Indstillinger”. Det sker umiddelbart ikke automatisk.

Til skærmen på Xperia Arc har Sony Ericsson eftersigende skelet til kollegaerne ved Sony’s fladskærmsbrand BRAVIA. Skærmen er knivskarp og en del større end en iPhone skærm. Med landscapevisningen bliver det faktisk en hel fornøjelse at se selv længere videoklip.

Social media addicts vil sætte pris på TimeScape-funktionen som samler kommunikation på tværs af f.eks. Facebook, Twitter , mail og sms og smider det direkte ind på telefonens forside. Det bliver ret nemt at lægge en status besked ud flere steder på én gang og overskue sit netværk. TimeScape  findes på en række Sony Ericsson telefoner. Det er også en fornøjelse af kikke igennem billeder og videofiler, fordi de bare ligger smart og har et godt flow.

Apps køber man gennem storen Android Market og i Sony Ericsson’s egen butik, hvor man man også kan hente musik, spil og applikationer. Dog føles det som en lidt ufærdig oplevelse og ikke fikst at man skal have kreditkortet op af lommen for at købe.

Opsummering: Overordnet er Xperia Arc en lækker fornøjelse af navigere rundt i. Fint design, stor skærm, relativ nem at sætte op, hvis man har en Google konto. Det dejlige Android styresystem og nem adgang til de sociale medier. Downsiden er en lidt plastisk fornemmelse og en lidt uhandy stor størrelse.

Sony Ericsson Xperia Arc er spritny og fås snart hos flere teleselskaber. Prisen afhænger som altid af abonnement.

Vi vil gerne vide- Er Sony Ericssons telefoner noget for dig? Hvad synes du om Xperia Arc, hvis du selv har pillet ved den?

Husk du kan skrive dig op til Elektronista’s ugentlige trend brief og få de bedste digitale nyheder direkte i din inbox hver fredag. Se mere om Elektronista trend briefs her.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

fifteen + six =

No Comments Yet.