2. Adventsgave: lydlækkerier fra Jabra (Værdi 3.593 kr)

2 Min læsning

VINDEREN ER TRUKKET OG KONKURRENCEN ER SLUT

I julemåneden forkæler Elektronista 4 heldige abonnenter af Inbox Magasinet med helt fantastiske adventsgaver i luksusklassen. Og frygt ej- er du endnu ikke på listen endnu, så hop på det populære nyhedsbrev her. Denne 2. søndag i advent er der lydlækkerier fra Jabra i julesokken.

Med denne adventsgave får du lyd på alle hylder til en samlet værdi af 3.593 kr. For at deltage skal du i denne uge smide en kommentar i kommentarfeltet herunder, hvor du fortæller om en mindeværdig oplevelse med bærbar lyd.

Det får du med i Elektronista Adventsgave #2

Jabra Revo Wireless

jabra_revo-blog

Jabra Revo Wireless er hovedtelefoner i luksusklassen. Den trådløse lyd er af høj kvalitet og fraværet af et kabel giver dig en fantastisk frihed, når du løber, arbejder, lytter til musik i toget osv. Hovedbøjlen er af holdbar aluminium og ørepuderne er bløde og polstrede. Du får således et virkelig robust, fleksibelt og lækkert sæt kvalitets-ørebøffer. Normalpris ca. 1.995 kr

Jabra Solemate mini

solemate-mini-farver

Jabra Solemate Mini – Jabras seneste familieforøgelse indenfor trådløse højtalere – er ikke større end en dåse sodavand. Den er pakket ind i lækker gummi, som gør den både skridsikker og modstandsdygtig overfor små stød. Højtaleren har supergod lyd og er ideel til at putte i tasken og tage med på rejsen eller i haven. Normalpris 799 kr.

Jabra Sport Wireless+

Jabra_SportWirelessPlus-blog

Jabra Sport Wiress+ er det ultimative sæt sports-høretelefoner. De er støv og vandafvisende og udforet så de bliver siddende i øret under træningen. Der medfølger 7 forskellige slags øregel, så du får den størst mulige komfort. Høretelefonerne er, som navet antyder, trådløse og giver dig stor frihed – du kan lytte til musik eller besvare et opkald alt imens du giver den gas på spinning-cyklen. Normalpris: 799 kr.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

one × one =

108 Comments
 • Gitte
  december 8, 2013

  Et mobildiskotek er vel også bærbar lyd…? Kom hjem fra min søde venindes bryllup i morges og har virkelig ondt i fødderne efter at have danset hele natten til alt fra de gode pophits fra 90’erne til Rammstein.. Det var fantastisk at lyden/musikken de sidste par timer (dvs. fra kl. 02 ca.) samlede alle de gæster der stadig var der om fest og dans.. Både det glade brudepar, deres små søskende på 11-12 år, alle os venner: både poptøserne og metalfyrene der normalt aldrig danser samt forældre, tanter osv..

 • Frøken Jensen
  december 8, 2013

  Musik har en ganske særlig plads i mit hjerte og når jeg er på farten har jeg ganske enkelt rigtig svært ved at undvære min bærbare lyd i ørene. Jeg drømmer mig væk, lukker mig ind i mig selv og får fornyet overskud og energi.
  Min første mp3 som jeg fik af min søster, var nok for alvor det der fik mine øjne op for musikkens magt :)

 • K
  december 8, 2013

  Mit tidligste og også et af mine bedste minder om bærbar lyd handler om båndoptageren i mine forældres bil. Jeg kan tydeligt huske hvordan vi hørte musik når vi kørte fra den ene ende af Danmark til den anden for at besøge familie og det allerbedste var, når det blev mørkt udenfor og mine forældre satte Leonard Cohens I’m Your Man album på.

 • trine229
  december 8, 2013

  Jeg har ikke de største erfaringe med bærbar lyd – ihvertfald ikke de gode af dem, da det eneste jeg ejer er applesettet! Men jeg er da ok tilfreds med min lille man der spiller lyd inde på badeværelset;)

 • Maria Møller
  december 8, 2013

  Bærbar lyd? Gælder det også høretelefoner med ledning? Jeg ELSKER at have musik i ørerne når jeg er ud og køre. Man kan drømme sig helt væk!

 • Eigil Kjærulff
  december 8, 2013

  Jeg deltager :-)

 • Cristine Rasmussen
  december 8, 2013

  Lyd er med til at forstærke følelser. Alt jeg oplever på en dag, bliver derfor også bedre, sjovere, vildere eller nogle gange, også mere trist, af at lytte til musik.
  Der er ikke een oplevelse af at lytte til musik i høretelefoner ude i verden, som jeg kan trække frem. Det må være summen af, at alle indtryk får en på godaw’en, når jeg putter propper i ørerne og lytter mens jeg ser.

 • Louise FB
  december 8, 2013

  Husker tydeligt min første walkman. Jeg fik den da vi skulle på kør-selv-ferie til sydens sol for første gang i 1989. Da vi landede i syden fik jeg en Rock Barbie og dertilhørende kasettebånd med bl.a. Madonna og The Communards som jeg hørte nonstop. Elsker stadig at have min musik med mig og synes det er skønt at fordybe sig med bøfferne på hovedet og glemme verdenen omkring mig…
  Rigtig glædelig 2. søndag i advent til dig og dine.

 • Carina
  december 8, 2013

  Jeg argumenterede hårdt som barn for, at med en walkman ville oprydning og rengøring gå som en leg. Jeg fik den dog først til min fødselsdag, men hvor skønt at kunne lave sine egne blandede bånd og gøre rent og rocke samtidig.
  Sjovt som min teenager netop har gjort sig samme erfaring, bare med IPhone og beats…

 • Eva Sørensen
  december 8, 2013

  Jeg savner de gamle walkmann dage;) Nok ikke fordi kvaliteten var fantastisk, men fordi man ikke vidste det! Det gør man nu, hvor valgmulighederne er uendelige, og ikke alt er godt;)

 • Christina Kjærsgaard Hansen
  december 8, 2013

  Jeg elsker musik – og især hvis jeg skal slappe af eller hvis jeg skal dyrke motion. Har altid lyd i ørerne, når jeg er ude at løbe. Her vil de fine Jabra være fantastiske :) Og om natten, hvis jeg har svært ved at sove, er det også musikken, jeg tyr til. Så gode høretelefoner er er must for mig :)

 • Anette Aa
  december 8, 2013

  Det var mindeværdigt at få min første walkman. Alle i klassen fik en, og så sad vi der i frikvartererne og hørte hver sin. Det var sejt : ) set i tilbageblik flyttede fællesskabet sig fra at lytte sammen til at sammenligne smag og individualisere behov…. spændende udvikling : )

 • Jeppe Foverskov
  december 8, 2013

  Vi var lige hoppet ind i et nyt årtusinde, jeg var startet på efterskole, musik var en meget stor del af mit liv det år, jeg kan a altid huske hvis det er et nummer der udkom det år og ofte har jeg tilknyttet et helt særligt minde dertil. Jeg havde købt den nyeste Sony Mini-Disc Walkman(MZ-R55) for mine optjente lommepenge, den var endnu ikke kommet på markedet i Danmark men jeg havde en kammerat hvis far var på forretningsrejse i Singapore som købte den hjem til mig. Lykken var stor da jeg pakkede den ud for første gang og blev den kun størrer da to finske drenge stor hittede en måned senere med nummeret ‘freestyler’ hvori de i deres musikvideo brugte fjernbetjening, fra netop min model, til at skrue tiden frem og tilbage.

 • Marianne Mogensen
  december 8, 2013

  1992. Bruce Springsteen i Globen, Stockholm. Det tætteste på Danmark dengang.

  En veninde og jeg lånte mine forældres bil og kørte til Stockholm. Sov to nætter på et hotel 200 meter fra Globen. Vi blev dog opgraderet, da det viste sig, at nogen havde brugt sengen i frokostpausen uden at redde sengen efter sig…. Ankomstaftenen tilbragte vi med en rundtur i Stockholms natteliv. Dagen efter fik vi tiden til at gå med at se på det, de nu har i Stockholm, gamle bygninger og det vand, de kalder skærgården. Tilbage til hotellet, og klæde om til koncerten. Og sikken koncert…

  Vi sad 20 meter bagved den åbne scene. Globen var gloende rød og dampede af forventningsfulde mennesker. Ja. Det var en af de bedste koncertture og musikoplevelse jeg har haft.

  Og den bærbare lyd kom med min lillebrors ghettoblaster med cd-afspiller med samt vores Springsteen bånd-og cd-lager. Vi hørte Springsteen 10 timer på vej til koncerten og tilbage igen. Såsnart vi kom på hotellet og næsten mens vi sov. Desværre var det lidt træls, at bilen rystede underkørslen, for så rystede cd-afspilningen også ….

  Næste Springsteentur vil kun blive bedre af at blive hørt gennem Jabra-højtalere – og garanteret uden rysten.

 • Gigga Frisdahl
  december 8, 2013

  Jeg mindes den skønneste og smukkeste sommerferie i Toscana med familien. Vi var 3 generationer samlet om den samme musik og der blev sunget og danset ved poolen, på patio’en, i køkkenet og mellem regndråberne :)

 • susanne
  december 8, 2013

  Jeg bruger ofte bærbar lyd i form af lydbøger (det ER fantastisk), og har de senere år suppleret med nogle af de mange podcasts

  Da jeg skulle træne til halvmaraton og have en masse kilometre i benene, hjalp lydbøger mig til de lange træningsture med spændende krimier (man måtte kun lytte, når man trænede…)

  Og det var det samme, der hjalp mig gennem de sidste par lange, lange, LAAANGE kilometre på mit første halvmaraton.
  Det var en super oplevelse, som nok ikke var kommet i hus ud adspredelse og distraktion i øregangen.

 • Anya
  december 8, 2013

  ●☆● Jeg elsker at høre musik på mine daglige traveture ●☆●

 • Susie Rasmussen
  december 8, 2013

  På dag fem af min fem måneder backpacking tur i Sydamerika falder jeg i søvn på stranden i Rio de Janeiro, og vågner ved en bølger der skyller ind over mig, alle mine ting og herunder min nyindbøbte Creative mp3 musikafspiller, med alt yndlingsmusikken på ! Det blev nogle meget lange og musikløse busture rundt i Sydamerika.

 • Signe
  december 8, 2013

  Sidde i parken, tænde op i grillen, spille fodbold med drengene, spise en lækker bøf og en god salat.. Alt imens vi hører god musik!

 • Tobias Jessen
  december 8, 2013

  Jeg gennemførte min første 90 km cykelløb her i sommer med lækker musik i ørerne, det gav mig da lige de sidste 10% oveni min præstation… :)

 • Annie Sigvert
  december 8, 2013

  Ja-tak, vil jeg supergerne vinde :D

 • Cathrine Wind Fallesen
  december 8, 2013

  Uhh – jeg er stærkt musik afhængig, så der er masser af bærbar lyd historier.. Men tror det jeg tit tænker på, er da jeg var lille og en veninde og jeg, lavede vores egen radiokanal, ved at optage vores snak og musik på bånd, som vi bagefter tog med os i vores Walkman.. Det var virkeæig sjovt at bruge timer på at optage, og vælge musik, jeg får faktisk helt lydt til at lede efter båndene nu ;)

 • Anja Orluff Henriksen
  december 8, 2013

  Mit første minde om bærbar lyd er da jeg fik min første discman i konfigave, og jeg så kunne sidde på bagsædet i mine forældres bil og skrue helt op for Ace of Base! Jeg var så lykkelig! :-)

 • Maja F
  december 8, 2013

  Min alle første discman fik jeg og mine 2 søstre samme jul, og da vi næste sommer skulle på kør-selv-ferie var der total stilhed på bagsæddet med 3 tøser som sad med hver deres discman på skødet på en pude (da den mindste rystelse f’ede det hele op og ridsede cd’en)… Tror forældrene nød roen, men var pænt træt af hele tiden at skulle købe batterier til os :D

 • Sandra R. Jensen
  december 8, 2013

  Det bedste musikminde jeg har er at se min kæreste og den effekt musik har på ham. Han hører musik stort set hele tiden, og derfor deltager jeg i denne her giveaway og håber på at vinde til ham (:

 • Janni
  december 8, 2013

  Jon Bon Jovi tape i min walkman på bagsædet af bilen.

 • Andreas K
  december 8, 2013

  Kolde cykelture med lyd i øret får varmen frem selv de koldeste vintremorgener:)

 • Martin Hald
  december 8, 2013

  I tre år tog jeg med mine forældre og brødre til Norge og boede i en lille primitiv hytte ud til Egersund Fjord. Hver gang vi skulle ud at køre for at komme ind til byen spillede min mor “Runrig” fra vores dengang nyrestaurerede Mercedes 280. Både hende og os tre drenge skrålede med på “Loch Lomond”, “Hearts Of Olden Glory” og “Every River”. Sidstnævnte får mig stadig til at smile saligt ved tanken om hvordan vi trillede afsted med nedrullede ruder, i shorts og bare maver og med sommersolen stående højt på himlen.

 • Marlene Høj
  december 8, 2013

  Bærbar lyd? Det var med den gule walkman fra Sony i start 90erne, Italien, sol og strand…

 • Stine B
  december 8, 2013

  Jeg hader normalt at løbe – dog vil jeg sige, at det at have musik med på farten gør det til en noget bedre tur.

  En mindeværdig tur – må være op til Northside festival med løbesko og The Knife i ørerne! Det var skønt – og for den sags skyld bedre end selve koncerten til Northside .. ;)

  God jul!
  Kh. Stine

 • Vivi
  december 8, 2013

  Jeg tror, mit bedste (og egentlig også mit værste) minde er fra Brasilien, da jeg i 2001 lå på stranden med min mintgrønne discman, som skulle være vandret hele tiden. Jeg lyttede til soundtracket fra Ally McBeal, og det var fantastisk. Indtil jeg skulle skifte cd. Sand, discman og cd’er… Rids, rids, rids. Væk var Ally på resten af min rejse! Men så længe det varede, var det virkelig skønt!

 • Sara Kjeldsen
  december 8, 2013

  Mobillyd – mon ikke lydbøger går ind under der. Har hygget med med mange lydbøger efterhånden. Giver rejser/ture et helt nyt indhold! Nyder at kunne “læse” med ørerne – selv når jeg kører bil!

 • Lene
  december 9, 2013

  Mindes da walkmann kom frem, det var store fremskridt og superskønt, ligesom denne gevinst

 • Seline T
  december 9, 2013

  Havde bærbar lyd med til marokko dette efterår og det var bare så fedt at høre lækker musik mens man rejste :)

 • Helena
  december 9, 2013

  Når jeg høre musik i mine hæretelefoner, når jeg eks. Er ude at gå, især her i denne juletid, mindes jeg altid tilbage på min kære far, som desværre mistede livet i en alt for ung alder.

 • Sandra Wedell-Wedellsborg
  december 9, 2013

  Efter gymnasiet arbejdede jeg i Schweiz langt oppe i bjergene. Efter et halvt år fik jeg liv til at låne en gammel bil af noget familie til mine arbejdsgivere. I bilen var der et bånd med U2, som jeg hørte om og om igen, mens jeg blev bedre og bedre til at køre bjergkørsel. Det var en fantastisk følelse af frihed

 • Astrid
  december 9, 2013

  Jeg hørte hele Milinium serien af Stieg Larsson på min telefon, da jeg malede vores udestue. Tiden fløj bare af sted og resultatet blev flot :-)

 • Kirsten Marie
  december 9, 2013

  Som teenager tog jeg S-toget ind til store København og gik lange ture rundt i gaderne, indtil jeg måtte tage det sidste tog hjem til forstaden kl. 0:38. Jeg husker især en tur, hvor jeg havde Sebastians undervurderede og ret så syrede soundtrack til filmen Ikke alene Danmark med på kassettebånd i min ramponerede walkman. “Bare tag chancen, du er 15,” sang han, og det var jeg også. I København kunne jeg gå rundt, uden at folk kiggede på mig eller råbte ad mig, og på den tur blev jeg overvældet af følelsen af at høre til i byen. Nu har jeg boet her i 18 år, og jeg flytter aldrig nogensinde tilbage til provinsen.

 • Manja
  december 9, 2013

  Kan man kalde karmakanonen for bærbar lyd? Måske ikke, men jeg vælger lige at skrive om det alligevel.

  På Amager strand sidste sommer var der pludselig høj musik på en helt almindelig onsdag eftermiddag. En af drengene bag Karmakanonen havde besluttet sig for at tage dagen fri og berige strandgæsterne med dejlig musik og god stemning. Det var SÅ fedt at være en del af en totalt spontan fest i den danske sommer.

 • Sarah
  december 9, 2013

  Når du skriver bærbar lyd, tænker jeg på mig selv som barn i 90’erne hvor jeg rendte rundt med min kæmpe discman i en “smart” taske specielt beregnet til den og ekstra cd’er, og hørte Michael Jackson :-) det var tider!!

 • Gitte Seloy
  december 9, 2013

  Bærbar lyd.
  Var på studietur i Rom med jobbet & delte værelse med ældre STORsnorkende damer.
  HURRA for min discman, der med Erasure overdøvede de larmende damer. Tænk, at ku’ sove med musikken hamrende i ørerne. Men…
  1) jeg var segnefærdig af træthed
  2) det hjælper, når lydene ikke er (irriterende) monotome.

 • Henrik Sewell Corneliussen
  december 9, 2013

  Jeg har for nyligt opdaget Audible.com, og bruger nu min iPhone til at lytte til lydbøger morgen, middag og aften. Okay, måske ikke så meget til middag ;-)

  Hvis man kan holde ud at lytte til engelsksprogede lydbøger, kan Audible helt klart anbefales!

 • Julie
  december 9, 2013

  Hej. Lyd – om det er musik, podcasts eller andet – skal kunne følge os og hives frem overalt hvor vi har en stund, som kan blive endnu bedre med lyd i ørerne.
  Når jeg for alvor har travlt på arbejdet ryger musikken i ørerne og kun på den måde kan jeg lukke alle forstyrrende lyde ude og nå det hele på den halve tid. En bærbar højttaler med god lyd er fantastisk når mennesker skal være sammen – selvom man ikke kender hinanden er det fantastisk at kunne skabe en god stemnig vha. god musik.
  Og når man synes at lidt god musik med mange BPM er sagen til løb så må det bare være SÅ meget mere fantastisk at løbe frit uden at skulle kludre sig ind i ledninger og samle høretelefoner med skidt lyd op hele tiden. Det vil jeg ihvertfald ønske mig.

 • Jan
  december 9, 2013

  I sin tid var jeg en af de få, der købte en minidisk. Jeg skulle bruge den til at optage mine psykologitimer på uni. En dag da jeg gik i fakta og købte ind og genhørte en forelæsning med Helmuth Nyborg, blev jeg så grebet at jeg begyndte at modargumentere højlydt… Jeg blev vist ret hurtigt diagnosticeret som sindssyg af de andre kunder;)

 • Mia CA
  december 9, 2013

  Jeg mindes, med nostalgi, min første Sony Walkman. Den gule, ekstra hårdføre. Jeg elskede den Walkman med en passion aldrig før set hos mig. Jeg brugte den altid. Stjal batterier ud af fjernbetjeningen når jeg løb tør (drev min far til vanvid), sad tålmodigt og optog kassettebånd fra radioen, som jeg så afspillede til det knækkede. Så reparerede jeg det med tape.. Lidt øv når man fik snoet det. Det lyder meget anderledes.
  Den gule Walkman er på mange måder symbolet for min teenagetid.
  Den dag i dag, som 40 årig, er jeg sjældent set udenfor uden lyd i ørerne.
  Tak fordi I mindede mig om min elskede Walkman.

 • Pia Rotbøl
  december 9, 2013

  Min første erfaring med bærbar lyd, er et rigtig dejligt barndomsminde. Jeg havde sendt en juletegning ind til TV2 Østjylland, og en aften var det min tegning, der blev udtrukket i december konkurrencen, og jeg var den meget heldige vinder af en walkman, hold fast det var stort, og hvor var jeg glad for det lille apparat ;)

 • sara rasmussen
  december 9, 2013

  Da jeg var lille var min walkman det eneste, der kunne forhindre, at jeg blev køresyg. Den var guld værd :)

 • Cathrine Roer
  december 9, 2013

  Helt klart da min søn – på nu 5 år – sidste år fik lov at sidde med min gamle discman og høre tarzan soundtracket, som han havde lånt på cd af sin morfar. Da jungletrommerne startede sad han og kiggede rundt bag sig i stuen. Da sangen startede udbrød han “mor – de synger inde i mit hoved! Og ikke ude i bilen som de plejer!”… Min mormor som også var inde i stuen skulle så også prøve discman + høretelefoner. Hun udbrød i meget højt toneleje “SVEND-AAGE [det er min morfar]…DET ER RIGTIG!DET ER SOM OM DER ER LYD HELE VEJEN RUNDT OM ENS HOVED!”. Jeg synes bare at det er fedt at noget som en discman, som jeg havde afskrevet som forældet alligevel kan forundre to vidt forskellige generationer.

 • Karsten J
  december 9, 2013

  Bærbar lyd… Udover Walkman-minderne (ok, ikke SONY, så gå-mand, måske) var der dengang sidste år, da jeg var udenbys for at få bilen set efter. Jeg havde downloaded lidt goodies fra Radio24syv. Da jeg gik rundt i byens gader og ventede på at bilen blev færdig, hørte jeg bl.a. en Halløj i betalingsringen special, hvor Simon samtaler med Niels Hausgaard. Jeg kunne ikke lade være med at grine, men prøvede at holde det i mig, fordi jeg tænkte, at de forbipasserende måtte undre sig. På et tidspunkt knækkede jeg simpelthen sammen dèr på fortorvet, fordi de to bare var så fede sammen.

  Bonus-info: Første gang, jeg stødte på Radio24syv i mere end et halvt zappe-sekund, var såmænd midt i en gang Elektronista med Niels Jørgen Steen. Jeg blev øjeblikkeligt fanget og har siden været kæmpe fan af en kanal, der, selv om den kun leverer taleradio, er så f****** meget mere alsidig end alle andre kanaler. Og du blev så min indgang til det. Tak :-)

 • marie mortensen
  december 9, 2013

  Hav en dejlig december , :) dejligt du vil sprede glæde over os andre.
  Sidste år tog jeg på stranden med nogle veninder, vi havde taget lidt lyd med. Et par fyre spurgte om de måtte ligge sig ved siden af os, de synes det var så hyggeligt med musikken. Jeg faldte i snak med en af fyrerne og han er i dag min kæreste <3
  Mvh Marie – fobus@hotmail.dk

 • Pernille Holm Tind
  december 10, 2013

  Jeg blev først rigtig glad for at løbe, da jeg fik et par gode løbehøretelefoner. Fantastisk ikke at kunne høre sit eget hivende åndedræt, men i stedet en masse musik, der giver en lyst til at løbe…..

 • Lissen Andersen
  december 10, 2013

  Hej! Jeg er jo fra den årgang hvor den helt store opfindelse var en walkman med kassettebånd og ja det var virkelig stort!! så kunne man pludselig tage sin musik med i bussen eller på cyklen!! Jeg havde bl.a. Manfred Manns Earth band, Suzie Quatro, Nena, Nina Hagen og en masse hjemme optaget bånd!!

 • Allan V
  december 11, 2013

  Husker stadig bilferierne fra barndommen ned gennem Europa med villateltet i tagboksen, snacks på bagsædet, walkman’en mellem lillesøster og mig, de skriggule hørebøffer på ørerne, matchende solbriller og batterier, der stille og roligt løber tør for juice allerede inden Hamborg, og så alligevel formår at tvinge hjulene rundt nogle omgange ekstra, fordi man jo kender tricket med at indsætte små, korte pauser i afspilningen af kassebåndene, så frugten af de på ghettoblasteren nøje udvalgte og sammensatte playlister kan nydes (næsten) hele vejen til målet. Jep, bærbar lyd i 80’erne…

 • Camilla Michelsen
  december 11, 2013

  Da jeg første gang trænede med in-ear hovedtelefoner. Ikke andet en musik og bass til ar drive en fremad. Lækkert!

 • Reza Ismaili
  december 13, 2013

  Jeg elsker musik og kan ikke leve uden den især når jeg er på vej til arbejder.
  Jeg har en gang glemt min hovedtelefoner derhjemme og pga det hele min dag gik det bare dårligt, fordi jeg kunne ikke høre musik på vej til arbejde, Det var ikke så sjovt. En set trådløse hovedtelefoner kan jeg godt bruge eller den nye Solmate Max. :)

 • Per Baungaard
  december 13, 2013

  Med bærbar lyd er alt blevet nemmere – CDerne er smuttet i papkasse, og jackstik flyder over alt. Jukeboxen i lommen vil jeg ikke undvære, og i bilen har man nu sin egen radiostation. I hjemmet flyver musikken også afsted fra lommen og op i min ansigt, så andre ikke føler at jeg støjforurener omgivelserne.

 • Karen
  december 13, 2013

  For et par år siden rejste jeg i Sydamerika med et par veninder. Jeg rejste 240 timer i bus på 3 mdr og med konstant musik i ørene! Det fik mog både til at smile og nyde de lange ture, men det fik mig også til at reflektere over livet fordøje alle de oplevelser jeg havde haft! Det betød helt afsindigt meget at jeg kunne sidde og høre musik som Bon Iver imens vi drønede derud af!

 • Kirsten
  december 13, 2013

  Bærbar lyd er den bedste måde at lære ny musik at kende på. For eksempel nogle af de mere specielle Tom Waits plader. Direkte i ørerne giver en meget mere koncentreret oplevelse.

 • Michelle C.
  december 13, 2013

  Kan absolut ikke leve uden moving music :) I bilen hvor radioen er i stykker, på cyklen, ude at løbe og når vi varmer op til sport – uundværligt for den aktive!

 • HanneM
  december 13, 2013

  Bærbar lyd + minde = walkman. Det var et mirakel dengang man pludselig kunne tage sin musik med sig rundt i verden. Og bytte kassettebånd med de andre. På de avancerede behøvede man ikke engang selv at vende båndet. Hæ :-)

 • Mia
  december 13, 2013

  Musik på togture indrammer forskellige minder og tidsperioder i mit liv. Fra de tidlige teenageår med Ace Of base i ørerne dagdrømmende om den seneste forelskelse, jeg selvfølgelig ikke turde snakke med – til mit voksenliv med overvejelser om studievalg, karriere, sygdom i familien og familieforøgelse. Alt sammen indrammet af forskellige musikgenrer, der har hjulpet til lidt perspektiv og gode tanker. Nyder stadig når jeg en gang imellem skal afsted og har tre timer mellem København og Århus til god musik og gode tanker.

 • Lovisen
  december 13, 2013

  Uha så er vi tilbage til dengang hvor bærbar lyd, altså nok ikke var ret lækker lyd.. Men kan huske når hele venneflokken kørte til stranden om aftenen i weekenden, lavede bål, drak øl og overnattede på stranden. Så have vi ghettoblasteren med, og hørte musik i stjernenatten. Det var stort…

 • Per
  december 13, 2013

  Når jeg tænker tilbage på en mindeværdig oplevelse med bærbar lyd, så må det være da jeg i slut 70’erne fik en Walkman og pludselig kunne tage min egen musik med overalt. Det er ikke så specielt i dag som dengang, nu kan alle have deres musik med alle vegne på mobil, tablet etc.
  Har lige fået en iphone – fagre nye verden – men mangler et par gode ørebøffer, så derfor håber jeg, at jeg bliver den heldige vinder af dnne præmie.

 • Johny Woller Skovdal
  december 13, 2013

  Jeg var med på en innovationscamp for nogle år tilbage, hvor vi ville teste et koncept af, med at lade musikken bestemme dit træningstempo, så du i endnu højere grad kunne forsvinde ind i musikken, og bare lade din krop arbejde.

  Vi tænkte vi lige så godt kunne starte med at teste om det ville virke for intervaltræning, så jeg fandt Fall Out Boy med “This Ain’t A Scene, It’s An Arms Race” som jeg kunne huske skiftede tempo mellem omkvæd og vers.

  Det virkede fantastisk. Forsvandt væk i først et godt lunte tempo, og så ellers hård spurt under omkvædet. Og det var ikke nær så hårdt som at løbe normalt. Jeg havde så bare glemt at tage højde for at omkvædet selvfølgelig gentages til sidst, så jeg endte med at vælte ind til de andre, udmattet og får fremstønnet: “Det … virker … det virker!”

  Så ja, bærbar musik er fantastisk, hvor man kan forsvinde ind i sin egen lille verden, og samtidig nyde løbeturen. :)

 • Anette Juhl
  december 13, 2013

  Jeg er lige blevet 49 år og jeg bliver nød til at føle mig ung igen, jeg vil elske at høre god musik igennem disse Jabra Revo Wireless, og træne min krop så den ikke forfalder :)

 • Berit
  december 13, 2013

  Da jeg var yngre læste jeg et halvt år på universitetet i Brasilien, og boede på et lillebitte trist værelse i en lejlighed i Sao Paulo. Min kæreste rejste rundt i Chile på det tidspunkt, og i stedet for breve, sendte han mig kassettebånd, hvor han fortalte mig om stort og småt. De kassettebånd hørte jeg tusind gange fra min walkman. Jeg kunne ikke tage den med mig udenfor, for jeg ville nemt risikere, at den blev røvet fra mig, så det var min eneste lydkilde hjemme i lejligheden. Det var en helt anden intim korrespondance end et brev, når jeg kunne få min kærestes stemme ind i øret. Har stadig kassettebåndene (men ikke manden).

 • Jan Nielsen
  december 13, 2013

  Music makes my World go around

 • Henrik
  december 13, 2013

  En mindeværdig oplevelse med bærbar lyd? Jeg har faktisk ikke haft nogen
  – men jeg håber at få lejlighed til det nu!

 • Henrik
  december 13, 2013

  En charterrejse i midten af 90`erne, hvor der naturligvis var fyldt med børnefamilier. Undervejs stødte maskinen ind i en del turbulens med det resultat at mad og drikke fløj til alle sider. Mange af børnene blev forskrækkede og skreg i vilden sky. Der var det dejligt at kunne isolere sig med god lyd…

 • Tina Eriksen
  december 13, 2013

  For 4-5 år siden købte jeg en højtaler med iPod docking til en skiferie. Mine rejsekammerater havde tidligere altid pakket et helt anlæg eller levet med usle såkaldte ghettoblasters på destinationen. Den lille runde bordhøjttaler fungerer forbløffende godt og har fulgt mig på alle rejser siden – og været med vennerne på tur også. Den er godt og grundigt slidt, men den har været med til st sikre at der er et fælles soundtrack for alle rejsedeltagere!

 • Lisbeth Seierøe Mortensen
  december 13, 2013

  Mit største ønske her i livet er suverænt bærbar lyd. Lige nu hører jeg podcast, lydbøger og musik, kun med lyden direkte fra min iPhone. Det er noget lavsi vil jeg mene. En fantastisk gave at modtage vil det være for mig.

 • Helene
  december 13, 2013

  Elsker at cykle gennem byen om morgene med et godt lydtapet i ørene – så bliver turen en oplevelse i stedet for arbejde

 • Kamille Parsgaard
  december 13, 2013

  Det er godt nok længe siden det her.
  Jeg mener jeg gik i gymnasiet. Vi bor ved vandet, så der er strand på flere flader her. Og en sommeraften tog vi selvfølgelig ned på stranden og hyggede. Vi fik lavet bål, men manglede musikken..
  Nu kendte jeg dengang flere rappere -jeg kender dem nu stadig, men de render ikke rundt med store høretelefoner mere. Og den ene af dem, havde et kæmpe sæt høretelefoner med. Så dem tog han af og tændte for musikken. Den var så højt skruet op og høretelefonerne var så gode, at vi kunne høre det hele tydeligt.
  Aftenen var rigtig god. Og jeg tænker stadig tilbage på den med glæde :)

  -Kamille

 • regitze
  december 13, 2013

  Husker min walkmann fra gamle dage – den var tung, uhandy og med kassettebånd – men det helt hotte – den gang:-)

 • jannie sørensen
  december 13, 2013

  Dejlig operamusik i bilen – Ture i naturen og lægge sig og lytte

 • Jacob Elholm
  december 13, 2013

  Havde koblet min bærbare computer på en projektor i en undervisningstime. En elev spurgte, om jeg ville hjælpe ham med at finde et par snydekoder til et computerspil, så han kunne komme videre. Jeg ved godt at disse sider tit indeholder reklamer med diverse bare kroppe, så jeg kobler projektoren fra imens. Desværre havde den fundne side også lyd på deres reklamer – så pludselig lød der høje støn fra højttalere, som jeg selvfølgelig ikke havde koblet fra – jeg fik pludselig varme kinder, og lyden hurtigt slukket :-)

 • Arne Straarup
  december 13, 2013

  Har lige været til fødselsdag i spanien. Havde for en sikkerheds skyld medbragt en Bose transportabel bluetooth højttaler så vi kunne få glæde af al den musik som både ung som gammel har liggende på deres smartphones -og så alle nu kan få deres bedste musikønsker opfyldt. Men den bedste oplevelse var nu at gå på strandpromenaden med højttaleren liggende i pose og afspille musik mens vi gik tur. Der sidder stadig en spanier eller to som undrer sig over hvor musikken kom fra :-)

 • Trine Boje Mortensen
  december 13, 2013

  Jeg købte en Sony Walkman i 1986. Den var sort med lysegrå og mintgrønne lyn/striber. Jeg havde et kasettebånd med Otis Reddings Greatest på den ene side og Kate Bush Hounds of Love på den anden. Jeg mindes især en vintermorgen tidligt, med sne og is på søen, og stilhed … bortset fra Kate Bush i mine ører. Magisk.

 • Mette
  december 13, 2013

  Jeg elsker at have mine hørebøffer på, og bare løbe derudaf. Så løber man bedre:-)

 • Egon Trust
  december 13, 2013

  En af de vigtigste ingredienser i bærbar lyd er transistoren. Transistoren blev opfundet i 1947.
  I min familie havde vi i 1959 en bærbar transistorradio. Den indeholdt 7 transistorer.
  I dag sidder jeg og skriver på en iPad, som indeholder mere end 250 milliarder transistorer. Noget af en udvikling.
  iPad’en indeholder samtidigt al min musik plus mange film og en masse data. Alt sammen noget jeg kan bruge overalt.
  Mvh
  Egon

 • Jette
  december 13, 2013

  På Interrail med den første store kærlighed (og nu ægtefælle + 2 børn senere) i 90’erne engang med walkman og bla. REM i ørerne – deling af høretelefoner, på ryggen på strande, tage, færger og i tog igennem Tyskland, Italien og på de græske øer…. fantastisk:)

 • Susanne
  december 13, 2013

  Var på summerschool i Shanghai med B&O og vi lånte ‘brødristeren’ som gjorde vejen til og fra skole i 40 grader varme lidt mere udholdeligt – og selvfølgelig lavede en fantastisk lydkulisse når vi sad på det kinesiske hostel om aftenen med en kold øl :)

 • Allan Paulsen
  december 13, 2013

  Kan huske min walkman gjorde avisruten en hel del nemmere at få overstået. Også selvom båndet ikke blev udskiftet særligt tit, var hovedtelefonerne på hver eneste dag.

 • A-T
  december 13, 2013

  En mindeværdig oplevelse med bærbar lyd må helt klart være det øjeblik, hvor jeg under et løb fandt det helt rigtige nummer, som satte mig i en tilstand af flow, som betød at løbeoplevelse, min sindstilstand og musikken smeltede sammen, og nærmest føltes som ét. Det lyder måske underligt, men at glemme tid og sted og forsvinde ind i nuet, er den bedste måde jeg kan beskrive det på.
  Jeg elsker musik alle vegne, men jeg savner gode løbehøretelefoner. Dem i denne goodiebag ser vildt lækre ud :)

 • Maren
  december 13, 2013

  Min mest mindeværdige oplevelse stammer fra en bileferie til Italien i 80’erne. Jeg lå i bagagerummet og hørte Pelle haleløs på lyd bog på en lille båndafspiller uden høretelefoner -igen og igen og igen også da der ikke var mere batteri tilbage så talen blev meeegggeeettt laaaannnggsssooommm. Min morfar, der kørte bilen, kunne i mange år efter ikke klare at høre pelle haleløs…

 • Marie-Louise
  december 13, 2013

  Min første discman, som jeg købte lige omkring årtusindeskiftet og det store millenium. Den var uden det famøse anti-shock og jeg var derfor nødt til at sidde bomstille med den i skødet på en 16 timers bustur på skiferie til Østrig med ungdomsklubben. Det gjorde jeg selvfølgelig hellere end gerne, da jeg pludseligt kunne høre Robbie Williams uanset, hvor jeg befandt mig. Der er sket en stor udvikling siden, men der er ikke meget der slår de spæde tech-minder <3

 • Rikke Henneberg
  december 13, 2013

  Den bedste oplevelse jeg har haft med bærbarlyd har må være på en roadtrip hvor bilen – som ikke havde radio – brødsammen og vi måtte underholde os selv i to timer med musik fra telefonen. En oplevelse som ville have været bedre med en trådløs hæjtaler, men vi klarede os alligevel.

 • Mette Laier
  december 13, 2013

  Fandt for lidt tid siden min gule walkman, som var min tro følges ven i min barndom og ungdom, mit første “musik anlæg”. Men desværre er de fantastiske mixede kassette bånd forsvundet, så den er nu mest et kuriosum fra en svunden tid.

 • FRANZISKA
  december 13, 2013

  Mit minde må være da der kom lydbøger – så kunne jeg pludselig også “læse” mens jeg (selv) kørte bil – fantastisk !! – jeg elsker st få læsthøjt uanset hvor jeg er – stranden, haven, sengen, sofaen, mens jeg laver mad eller gør rent – jeg ville nyyyyyyyde denne adventsgave totalt

 • lotte
  december 13, 2013

  Lange cykelture til og fra arbejde med musik i ørerne. Som regel noget på spotify via mobilen.
  Så føltes turen ikke så lang.

 • Henrik Jeberg
  december 13, 2013

  Klart da jeg fik min første Sony Walkman – det var en revolution

 • Mathilde
  december 13, 2013

  lange gåture med walkman’en som kammerat :-)

 • Gitte Frigaard
  december 13, 2013

  Det var da jeg skiftede fra Walkmanen til Diskman. Hold da op for en forskel i lyden

 • Lisbeth MK
  december 13, 2013

  Det bedste er bare at lukke hele verden ude ved at putte noget fed musik i ørene.

 • Ulla weishaupt
  december 13, 2013

  Som barn havde min far en lille kasettebåndoptager med mikrofon ( som jeg senere overtog….den var virksom i lige ved 35 år inden den begyndte at æde båndene i stedet for at afspille) den var altid med på ferier og blev brugt til at lave lydbilleder. Især et bånd som blev optaget af et bryllup i en lille landsby i Jugoslavien sommeren 1964 står som en stor oplevelse for mig. De lokale bønder sang og dansede og min far fik det hele lyddelen med. Det bånd hørte jeg meget resten af ferien når tiden på bagsædet skulle slås ihjel medens vi sneglede os afsted gennem Europa med vores lille campingvogn langt fra turiststrande og andre børn at lege med. ;-)

 • Christian Zagal
  december 13, 2013

  Min første bærbar lyd var i 1992 hvor jeg købte en sony walkman med motor og i metal i New York. Dengang var hiphop meget hipt. Og der blev spillet meget højt…stakkels lyttebøffer. I dag er det mere afdæmpet :-)

 • Camilla
  december 14, 2013

  Også jeg er gammel nok til, at bærbar lyd indebærer mindet om min første walkman. Vi var altid på bilferier, så min walkman gav lydkulisser til synet af motor- og landeveje i Europa set fra bagsædet. Det var lydbøger og selvoptagede kassettebånd med firsermusik …

 • Peter Varberg
  december 14, 2013

  Mindes med et smil min første walkman. Det var en rød walkman som mine forældre købte til min søster og mig. Så kunne vi deles om den på bagsædet på vej igennem Europa med campingvognen bagefter. Jeg havde den i de lige timer fordi jeg har fødselsdag på en lige dato. Siden er det blevet til mange walkmen, discman og mobiltelefoner med god lyd. :-)
  God weekend til alle.
  Mvh
  Peter

 • KM
  december 14, 2013

  Jeg har et bærbar lyd minde fra min barndom . Jeg havde en længere sygdoms periode med hospitals indlæggelse , og hver onsdag inden narkose så jeg Forrest Gump på VHS . Tilsidst blev det så kendt hos sygeplejerskernes , at der en da var en der havde købt soundtracket til filmen på CD til mig . Så når jeg havde svært ved at sove for de forskellige maskiner omkring mig , satte jeg cden i min discman og hørte titelmelodien af Alan Silvestri det gav mig altid ro og gør det stadig ..

 • Henrik Hebeltoft
  december 14, 2013

  Mig og mine nye Sony Walkman med orange skumgummi høretelefoner. Med det nye Laid Back kassettebånd gik jeg rundt på min bedstemors sommerhusgrund mellem fyrretræer og flygtede lidt fra hverdagen. Kan dufte træerne og den varme sommer endnu…

 • Vad
  december 14, 2013

  Tilbage i 80érne var mit allerstørste ønske en walkmann – de var hotte dengang….. Indkøb var en umulighed da forældrene overhovedet ikke forstod behovet. Så tvillingen og jeg agerede civil ulydighed og gav hinanden en i konfirmationsgave,- så var den hjemme. Og hvilken glæde den gav. Den var hvid, kostede en herregård og spillede kilometervis af kassettebånd i mine ører. Åh hvor jeg dog elskede den walkmann…….

 • Berit
  december 14, 2013

  Da jeg var barn i 80’erne havde jeg en af de helt almindelige walkmans mage til de andre børns. Det var for øvrigt før ghetto blasterens tid. Så kom min onkel hjem fra Grønland, hvor han havde arbejdet på Thule Air Base og havde købt den sejeste walkman med højttaler i låget. Man kunne skifte mellem at afspille båndets A- og B-side, man kunne mute. Den walkman kunne bare alt, og den fik jeg. Jeg følte mig som verdens heldigste pige.

 • Lone Larsen
  december 14, 2013

  Jeg har haft musik i ørerne siden jeg fik en walkman :D
  Det var dengang ruder konge var knægt og der var noget der hed kassettebånd <3

 • Linda
  december 15, 2013

  At det er blevet så let at have god musik i ørerne, når man træner, er helt fantastisk. Og ovenikøbet så bliver den mobile lyd bare bedre og bedre.

 • Gitte
  december 15, 2013

  Troede jeg stod alene og ventede på bussen, og hørte musikken i mine hørebøffer, som man bare ikke kunne stå eller være stille til… da jeg midt i omkvædet laver en smuk piruette og opdager at jeg ikke længere står alene ved busstoppestedet… der er flere måder at skabe smil og latter i hverdagen

 • Camilla Andersen
  december 15, 2013

  Jeg mindes måske allermest tilbage til 1982 når vi snakker bærbare oplevelser med lyd. Jeg var dengang 12 år gammel, og jeg var så heldig at have fået en bærbar Sony walkman med mulighed for både afspilning af FM-radio samt de store gamle kassettebånd. Det var stort dengang, og selvom walkman’en vejede en hel del og var en del større end de små smarte enheder vi kender fra idag, så var det en stor oplevelse fra dengang som jeg stadig husker som gode minder :-)

 • anette larsen
  december 16, 2013

  Biograftur ca 1982 James Bond :For your eyes only. En oplevlse der sidder fast
  Forever. Lige i teenage årenes begyndelse og lige ved at opdage musikken og danne en musik identitet.

 • Aia Ibsen
  december 16, 2013

  Hver gang jeg kører langt sidder jeg flere timer og kigger ud af vinduet fra passagersædet med musik i ørerne og drømmer mig væk. Jeg flyver over marker og fantasien slippes løs.