360 er verdens første seng med kunstig intelligens

2 Min læsning

En seng, der lærer dig og dine sovevaner at kende. Det må da være drømmen for enhver moderne bolig, der er koblet på ‘tingenes internet’.

sleep-number-8

En sengemadras er næppe den første ting, man kommer i tanke om, når man taler om kunstig intelligens og maskinlæring.

Omvendt bruger vi en tredjedel af vores liv under dynerne. Hvis så sengen kan hjælpe en med at sove bedre, er det vel slet ikke så tosset endda.

Med ”360” hævder amerikanske Sleep Number at have udviklet verdens første seng, der kan tænke selv – og såmænd også tænke lidt for sengens brugere.

Den nye madras bruger nemlig kunstig intelligens til at lære sin brugers sovevaner at kende. Den kan så indstille sin hårdhed og temperatur efter en mere sund sovestilling og på den måde sørge for, at brugeren får en bedre søvn….

sengen-er-smart-4

Justeringen foregår meget blidt, mens brugeren sover, så han eller hun ikke bliver vækket. Tilmed kan Sleep Number 360 lære forskellige brugeres sovestillinger at kende, hvis der er flere brugere af madrassen.

Sleep Number kommer også med en app, hvor man kan indstille madrassen i f.eks. den blødhed og i forskellige zoner, sådan som brugeren foretrækker det.

Men princippet kan Sleep Number 360 fungere helt uden app. Madrassens kontrolboks opsamler løbende informationer om sin brugers søvnadfærd og kan automatisk indrette sengen, så vedkommende ligger bedst.

Det gør Sleep Number så ved hjælp af sin SleepIQ-teknologi, der leder forskellige mængder luft rundt i kanaler i madrassen. På den måde kan hovedenden f.eks. gøres blød og midtersektionen ved ryggen noget hårdere.

Eller omvendt – hvis man har en tendens til at snorke for meget, vil sengens mikrofon opdage det og straks hæve hoved-enden en smule.

Sleep Number 360 har desuden en praktisk fodvarmer indbygget, hvis man hører til dem, der altid har kolde tæer. Men ikke nok med det:

Hvis brugeren typisk kaster dynen af i søvne, fordi der bliver for varmt i sengen, vil madrassen automatisk skrue ned for den varme, som vedkommende har bedt om, da han eller hun lagde sig i seng. Madrassen har jo kunstig intelligens og vil altid sin brugers bedste – inklusive at undgå forkølelser.

Sleep Number 360 kommer på markedet senere på foråret. Prisen er ikke offentliggjort endnu, men den skal ikke være meget højere end firmaets nuværende madrasser. De koster fra 1.600 til 5.900 USD (fra 11.500 til 42.000 kroner)….

 

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

5 × five =

2 Comments
  • mormormedstiletter
    januar 20, 2017

    Ejj, den er smart og så er den ikke engang dyr!!

  • Lars
    januar 25, 2017

    Fed seng. Det bliver nok standard en dag lige om lidt. Der er jo mere og mere i vores hverdag der tænker selv efterhånden. Men interessant artikel.