7 til håndleddet- Det smartwatch skal du vælge

2 Min læsning

Af @christianeVejlo

Med mobiltelefonen ved hånden ophørte behovet for at gå med ur. Nu får uret sin renaissance som assistent til vores smartphone. Teknologi er ikke længere bare bærbar den er “wearable”. Vi vil fremover komme til at tage vores gadgets på og uret er det første du skal tage stilling til. Alle producenterne tilbyder efterhånden deres egen fortolkning af kategorien smart watch. Men hvilken skal du vælge? Elektronista har samlet 7 af de bedste, men inden du køber, så stil dig selv følgende 5 spørgsmål. 1. Spiller uret godt sammen med min smartphone? 2. Vil jeg tracke mit helbred? Gør uret det godt nok? 3. Hvad betyder designet? Er det evt. for stort? 4. Hvordan er batterilevetiden? 5. Er jeg indstillet på at uret er outdated om 1 år hvor nye modeller kan meget mere?

1. Apple Watch

Screen Shot 2014-09-10 at 10.34.05 Apple Watch er det længe ventet Apple smart-ur som spiller sammen med den nye iPhone 6. Det findes i 3 udgaver og to størrelser. Det klassiske stålagtige armbåndsur, en sporty udgave og den elegante og mere feminine Edition i 18 karat guld. Plads til mange apps, måler puls, stemmestyret, diskrete mærkbare notifikationer, send dit hjerteslag til kæresten, læs mails, lav opkald og track din sundhed. Indtil videre det mest avancerede og elegante smartwatch på markedet. Læs mere om Apple Watch. 

2. Moto 360

 Moto 360 smartwatch

Ikonisk rundt Android smartwatch. Elegant og klassisk design. Stemmestyring og spiller sammen med mange apps. Masser af fitness tracking. Bemærk at de fleste apps ikke er lavet til runde skærme. Læs mere om Moto 360. 

3. Pebble Steel

pebble-steel-hands-on-1

Har længe været kendt som det mest elegante af de firkantede smartwatches. Kun plads til 8 apps. Ingen tale funktion eller touch display. Svag på fitness fronten. Læs mere om Pebble

4. Samsung Galaxy Gear S

Christiane Vejlø prøver Samsung Galaxy Gear S
Christiane Vejlø prøver Samsung Galaxy Gear S

Det kurvede Samsung Android ur som modtager notifikationer, har kamera og kan tracke dig. Amoled skærm. Stemmekontrol og vejvisning. Kan tage sit eget simkort, så kan bruges uden telefon. Læs mere om Galaxy Gear S.

 5. LG G Watch R

LG-G-Watch-R-revealed-4

Rundt display. Maskulint, metallisk look. Android Wear baseret og kompatibelt med apps fra Google Play. Stemmestyring. Vandtæt 30 minutter på 1 meters dybde. Notifikationer, vejrudsigter og sundhedstracking. Mere om LG G Watch R. 

6. Sony smartwatch 3

smartwatch-3-swr50-live-in-style-708c92b5fb093e2c968fb410da7a7f0d-940x2

  Et Android Wear baseret smartwatch som giver adgang til apps i Google Play. Styr musikafspilleren fra håndleddet og få notifikationer og relevante tips til hverdagen. Rem i plast. 2-3 dage på batteriet. Mere om Sonys SmartWatch. 

7. Withings Pulse O2

Pulse-O2-arm

Mere en fitness tracker end et smartwatch. Måler aktivitet, din puls og ilt i blodet. Sporty look. Flere af de store producenter som Sony og Samsung har også mindre urer i sportskategorien. Læs mere om Withings Pulse.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

20 − 3 =

1 Comment
  • Serina Klejstrup Hedegaard
    september 16, 2014

    Jeg skal bruge et (gerne flere) smartwatch til en kommende Teknologiudstilling – hvor kan man f.eks. købe den fra Samsung?