Android folket vil have store smartphones – iPhone fans hellere lidt mindre

3 Min læsning

Der stod Apple på halvdelen af de smartphones, som lå under juletræet verden over – Samsung på hver femte.

jule mobiler 5 ny

 

Man behøver kun at gå på det lokale strøg eller kigge indenfor, hvor mange unge sidder – for at se, at smartphones bliver større og større.

Det afspejler sig naturligvis i fabrikanternes salgstal – og selvfølgelig også i, hvilke telefoner der lå i julepakkerne verden over.

Her efter den nyligt overståede højtid udgjorde phablets (phone-tablets) 27 pct. af julegave-telefonerne. I julen 2014 var det kun 13 pct og for to år siden bare 4 pct, viser nye tal fra analyse firmaet Flurry.

Med andre ord kunne det tyde op, at de store smartphones er på vej til at blive de facto-standarden. Det er ikke længe siden, at mange hånede phablets for at være klodsede og tunge. De ville aldrig blive andet end en niche-gadget.

Hvor tog de pågældende spåmænd grueligt fejl. Phablets er i dag på en klar vinderkurs, mens tablets går langsomt, men sikkert tilbage.

Flurry beregner sine tal på en lidt utraditionel måde. Firmaet overvåger nemlig 780.000 forskellige apps og tjekker løbende, hvornår de bliver aktiveret og på hvilke typer telefoner.

Det første, nybagte smartphone ejere gør, er at downloade populære apps. Derfor kunne Flurry straks se, hvad der skete i juledagene – når pakkerne var åbnet.

Androids skal være store, iPhones mindre

Der er dog markante forskelle, alt efter om man hører til iPhone-menigheden eller foretrækker en telefon fra Android-lejren.

jule bobil 2

Android-folket elsker store skærme på over 5 tommer, gerne betydeligt større, mens iPhone-tilhængerne tilsyneladende foretrækker mindre displays. Typisk 4,7 tommer, som er standard på iPhone 6 og 6S.

50 pct. af de nye Android-smartphones havde skærme over 5 tommer. Det vil sige, det var telefoner af den såkaldte ”phablet” kategori (phone/tablet). 35 pct. havde mindre displays.

Hos Apple så situationen helt anderledes ud:

Kun 12 pct. af iPhones i julepakkerne var således de store 6 Plus og 6S Plus modeller med 5,5 tomme skærme. Langt de fleste jule iPhones, 65 pct., havde 4,7 tomme skærme.

 

Apple sad på julehandelen

Julemanden må have været en hyppig gæst hos Apples-forhandlere verden over, for Flurrys tal viser også, at næsten halvdelen af smartphones i julepakkerne verden over var iPhones – mere præcist 49 pct.

Samsung-telefoner gemte sig i 19,8 pct. af pakkerne under grangrenene, mens Microsoft måtte se sit salg af smartphones i juledagene mere end halveret – ned til kun 2 pct.

JULE MOBIL 1

Sony var med på Flurrys jule hitliste i 2014, men røg helt ud denne gang. I stedet dukkede kinesiske Xiaomi op – og det er interessant af to grunde:

Dels er julen ikke den store gavedag i Kina, hvor Xiaomi har sit største salg. Kinesernes store gavedag er Single’s Day den 11. november. Den dato stiger antallet af aktiverede apps også med raketfart, men kun i Kina.

Dels ventes Xiaomi for alvor at gå ind på både det europæiske og amerikanske marked i løbet af 2016.

Endelig har Flurry også målt på antallet af nye tablets. Hos Apple lå iPads i 23 pct. af julepakkerne med æblemærket på. Hos Android var det kun i 12 pct….

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

1 + 11 =

No Comments Yet.