Arttech tuesday- En verden af forbindelser (og et hummerkostume)
Hvilke forbindelser og relationer har vi skabt i mødet mellem det digitale og det analoge? – og hvem gavner de? Og har det digitale altid en fysisk manifestation, konsekvens eller aftryk? Særligt (provokerende) kunst kan være med til at sætte tingene på spidsen og kickstarte en ekstremt vigtig dialog, om vores fælles fremtid og relationen mellem det fysiske og digitale. Lyt til podcasten i Elektronista podcast feedet eller se videoen her.
Gæster er
Kristoffer Ørum er uddannet billedkunstner på Det Kongelige Danske Kunstakademi og på Goldsmiths College ved University of London. Han har udstillet i ind- og udland og var professor ved Det Fynske Kunstakademi fra 2012 – 2015. Han betegner sig selv som tværfaglig forsker og (digital) kunstner med base i København. I sit arbejde, har han fokus på den indvirkning digitale teknologier har på vores nutidige hverdag. Han ’misbruger og misforstår’ allestedsnærværende teknologier som f.eks. billedgenkendelse og trådløse netværk, for at skabe nye værker og fortællinger.
Jacob Busch Afdelingsleder ved Filosofi og Idéhistorie ved Aarhus Universitet
Cecilie Waagner Falkenstrøm prisvindende kunstner som bruger machine learning til at skabe interaktiv kunst. Cecilie har to gange modtaget den globale kunst award “The Lumen Prize” og udstillet rundt omkring i verden på bl.a. Victoria and Albert Museum i London og Ars Electronica i Østrig. Hun har netop haft premiere på forestillingen Kentaur på Det kongelige Teater.