Breaking: Ny 4K film viser folk gik normalt i gamle dage

1 Min læsning

Vi kender alle de falmede, sort hvide film. I gamle dage var der ingen farver, der var ingen lyd og folk gik lidt hakkende og mærkeligt. Selvfølgelig passer det ikke, men noget af det mest overraskende ved at se den over 100 år gamle film, er at folk går og skynder sig med bevægelser som ikke adskiller sig voldsomt fra dem vi ser på gaden idag.

Det er Youtuberen Denis Shiryaev som gennem neurale netværk har lavet en 4K opgradering 6o billeder i sekundet af filmen L’arrivée d’un train en gare de La Ciotat der oprindeligt er produceret af Auguste og Louis Lumiére. Se filmen herunder. Ret vildt ik? Man føler sig pludselig slet ikke så langt fra de helt almindelig mennesker der bare skal nå et tog.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

six − two =

3 Comments
 • Alex Byg
  februar 6, 2020

  Den er fed. Tak for den. Det er godt nok ikke første gang, jeg er faldet over det klip (tror jeg — måske jeg blander med det andet kendte klip, hvor toget brager mod skærmen), men det er imponerende, at der stadig kan optimeres på det.

  Jeg må dog indrømme, jeg aldrig rigtig har noteret, at folk gik og hakkede. Jeg tænkte altid, som jeg nu også tror, de fleste gør, at det er kameraets simplicitet, der gør det. Men nu læser jeg vist nok også for dybt ind i en ellers ret ironisk titel.

  • Steen Bechmann Henningsen
   februar 7, 2020

   Der er nemlig et andet filmklip fra den spæde start på film (muligvis før “Løvejagten på Elleore” fra 1907), hvor man “bare” set et tog køre mod kameraet. Det skulle angiveligt have skabt panik i de biografer, der viste det, hvor folk forsøgte at komme væk/ud…

 • Peter
  februar 13, 2020

  Jeg vil mene at det er den forkerte video i linker til.
  4k, 60 fps] Arrival of a Train at La Ciotat (The Lumière Brothers, 1896)
  https://www.youtube.com/watch?v=3RYNThid23g