Corona karantænekit- Guide til streaming, sport, mad og dating

4 Min læsning

Er du eller en du kender havnet i Corona karantæne med udsigt til 14 dage eller mere isoleret i hjemmet? Du kan måske arbejde lidt hjemmefra, men der er sandsynlighed for, at du på et tidspunkt kommer til at kede dig. Elektronista har samlet et digitalt karantænekit, som kan hjælpe dig gennem den lidt asociale tid, vi alle er i.

Corono påvirker os allesammen og verden omkring os. For nogle dage siden skrev jeg nogle bud på, hvad vi måske kan forvente virusen betyder for vores samfund, forretninger, modebilledet og sundhed i artiklen Hvad betyder Corona for fremtiden?. Nu er der endnu flere restriktioner, og det betyder endnu flere forandringer. Blandt andet at vi sidder meget hjemme. Her er nogle bud på digitale services, som kan gøre den isolerede periode lidt nemmere. Tilføj meget gerne dine tips i kommentarfeltet!

Sådan skal du træne
Dit fitnesscenter er sikkert lukket, og går du til håndbold er det nok heller ikke lige nu aktuelt at svede med kammeraterne i gymnastiksalen. Der findes masser af træningsapps, du kan bruge i stuen derhjemme. Jeg er rigtig glad for 7 minute workout, hvor der er forskellige programmer og du også kan sammensætte dit eget. Lige nu er også et godt tidspunkt at få ro i krop og sjæl med yoga. I anledningen af Corona er yoga app’en Down Dog gratis lige nu.

Hvis du er stresset eller angst
Situationen lige nu er meget ekstraordinær, og mange føler en vis uro. Hvis du har svært ved at møde op til en psykolog kan du faktisk bestille en tid, som du gennemfører online gennem servicen we.care. Er du selv syg med Corona tilbyder We.care lige nu gratis psykologtimer. Du kan også downloade hypnose app’en HelloMind, som har sessions mod både sygdomsangst, søvnløshed og bekymringer. Der er også mange fine ting at hente i podcasten Help me be me. Eller prøv noget old school- en bog. Jeg er helt vild med “Det handler ikke om dig” af Niels Overgaard om stoisk filosofi, så du forstår det. Alle burde læse den lige nu!

Det skal du streame
Der er masser af gode film og serier, du kan underholde dig med. Måske du skal gå efter feel good genren og holde humøret lidt oppe. Jeg holder meget af at se Entourage på HBO og med min datter ser jeg Modern Family på Netflix. Hvis du gerne vil søbe i en apokalyptisk stemning, så er det selvfølgelig Handmaids tale og Years and Years på HBO. Begge to dog lige lidt for tæt på virkeligheden lige nu. Men vanvittigt gode! McMillions på HBO er en vild historie om et kæmpescam med McDonalds lotteribilletter. Absolut værd at se. Du kan også kaste dig over streaming af psykopathistorier, som jeg før har skrevet om.

Det kan du lytte til
Hvis du bestemmer dig for at benytte tiden hjemme til at gøre rent, rydde op i skabene eller strikke, så kan du sagtens høre en podcast imens. Lyt evt. til de vanvittige historier om techkvinder der svindler. Lige nu er jeg selv rigtig glad for DR programmet Genstart, hvor min tidligere 24syv kollega går i dybden med aktuelle sager. Du kan også tjekke Truth and Lies- om den ubehagelige Jeffrey Epstein sag. Den er vild! Og så holder jeg meget af Esben og Peters Corona- og USA dækning i Her går det godt. Eller hvad med at bruge noget tid til at lære om legendarisk dansk hip hop historie i Den nye stil?

Sådan holder du kontakt med andre
Heldigvis er det ret nemt at være sociale, selvom vi ikke er i samme rum. Sæt tid af hver dag til at facetime med venner og familie. Sådan kan man faktisk godt hænge ud i flere timer. I kan f.eks. streame den samme film samtidig og kommentere den undervejs. Ikke helt som at sidde sammen i sofaen, men bedre end ingenting. Brug messenger, SMS, whatsapp, snapchat, Signal, mail og hvad du ellers foretrækker til at være i kontakt med omverdenen. Er du på Tinder kan du sagtens Swipe løs, men overvej om- og hvordan du vil date fysisk. Måske kan I klare både første og anden date på Skype?

Det skal du spise
Hvis du ikke må forlade din lejlighed, kan du heller ikke shoppe eller hente mad. Du har sikkert familie og søde venner, som kan komme forbi og sætte en pose med varer til dig udenfor døren. Alternativet er, at du bestiller online. Nemlig.com leverer dagligvarer i det meste af Danmark. (så længe folk ikke hamstrer!). Du kan også få leveret varer og opskrifter fra Aarstiderne eller Simple Feast. Hvis du ikke orker selv at kokkere, så kan du bruge app’en Wolt og bestille mad fra et spisested i nærheden. Du skal ikke være nervøs for at få Corona af at spise mad lavet af andre. Det smitter gennem luftvejene (nys, host, som du indånder- derfor vigtigt at hoste i ærmet!) og ikke gennem mavesækken, så smitte den vej er meget usandsynlig.

Og husk de vigtige råd vi alle skal være opmærksomme på lige nu.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

four × four =

2 Comments
  • Per Level
    april 6, 2020

    Det er et ganske fint emne, og fedt I kommer ind på dating også (heldigvis skal jeg ikke bekymre mig om det), men udover, at det er lidt friskt, hvordan undgår man lige at have 1. date på Skype bliver vildt awkward?

  • hector iversen
    oktober 7, 2020

    Gid man kunne holde sig i gang med den der 7 minute app!