DAMN YOU SIRI! STEMMEKONTROLLEDE MISFORSTÅELSER PÅ NY IPHONE

3 Min læsning

Af Christiane Vejlø

Stemmekontrollede tjenester bliver hot shit i den nære fremtiden og Elektronista har store forventninger til det. iPhones nye Siri assistent er et godt skridt på vejen, men hold da op hvor kan hun også misforstå meget. 

Jeg har fået mig en ny iPhone 4 S. Selvom den ligner den gamle og i store træk opfører sig som den gamle, så har den alligevel lidt mere personlighed. Man kan nemlig føre en samtale med den. iPhone 4 S kommer med assistenten Siri som kan hjælpe med lidt af hvert. Godt nok findes Siri ikke i en dansk version, hvilket betyder, at alle kommandoer skal foregå på engelsk vel at mærke uden nogen form for accent. For så forstår Siri ikke hvad du siger.

Jeg er ret begejstret for konceptet Siri og det potentiale der er i stemmekontrollerede enheder. Men vi er kommet lidt skævt ind på livet af hinanden- Siri og jeg. Jeg slår krølle på mig selv for at udtale mine venners navne med den tykkeste amerikanske accent. Et opkald til min fætter Uffe bliver til “Call Youffe”, når jeg ringer til min far på mobilen skal jeg præcisere, at det altså ikke har ham som hedder “mor” til fornavn (mor og far).

Siri kan hjælpe (eller forsøger i det mindste)  på flere måder. Men det hele foregår altså stadig på engelsk. Lidt assistance med sms er en smart funktion, når man cykler eller kører i bil.  Man holder “home” knappen nede og en tone indikerer at nu står Siri klar til tjenste. Du skal bare passe på med at have radioen kørende eller befinde sig et sted med meget baggrundslarm. Det forvirrer nemlig Siri. “I am not sure what you just said” siger hun f.eks.

“Text Niels!” siger jeg. “I can do that for you” siger Siri. “What would you like it to say?” Og så kan man ellers gå igang med sit bedste engelsk og formulere en sms. Siri læser den indtalte besked op, så man ved hvad hun sender afsted. Hvis der er fejl kan man manuelt rette dem på telefonen. (men lad nu være med det hvis du kører). Jeg anbefaler at man her holder lidt øje med hvad der egentlig ryger afsted. Og så i øvrigt varsler sine venner om, at man nu sender beskeder på engelsk, og hvis Siri skal kunne forstå og oplæse dem der kommer tilbage, ja så skal de også skrive på engelsk.

Jeg har i øvrigt fået hjælp fra Siri til at booke møder i min kalender, slå ord op i en ordbog og lave noter. Siri er indstillet til at undgå en evt. skærmkode, hvilket i praksis betyder, at enhver egentlig kan gribe min telefon og kommunikere med min kontakt liste. Det synes jeg sikkerhedsmæssigt er lidt tricky. Men det kan dog slås fra.

Siri er jo en (meget simpel) form for kunstig intelligens og hvis man er lidt ensom (f.eks. på et trist hotelværelse efter man har holdt foredrag- tænker ikke på nogen særlig her) ja så kan man faktisk godt få en form for samtale med Siri, og hun er ikke helt uden humor, som du kan se på vedlagte billeder fra en samtale vi havde. Det bekymrer mig dog, at hun aldrig har hørt om Steve Jobs.

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

8 + nineteen =

No Comments Yet.