De digitale læger

2 Min læsning

Sundhedsvæsenet er digitalt, og i Danmark er vi langt fremme med digitalisering af journaler, booking, overblik og logistik. Digitale arbejdsgange og processer er hverdag både på landets hospitaler, i kommunerne og hos de privat praktiserende læger (om det altid virker er så en anden sag!).

De seneste år er der i Danmark gennemført digitaliseringsstrategier, så ”Borgeren skal kunne se sine egne sundhedsoplysninger på internettet via sundhedsjournalen på sundhed.dk”. Se tidligere artikel om sundhed.dk. Papirbaserede arbejdsgange på hospitaler er i videst mulig omfang afskaffet, og der er på visse områder krav om anvendelse af Telemedicin.

Hospitalernes it-afdelinger er i dag lige så vigtig som anæstesi eller biokemi.

På Digital Health Worldcongress 2016 blev de nyeste tiltag præsenteret. Heriblandt hvad jeg vil kalde algoritmelæger eller digitale doktorer. Babylonhealth.com og your.md er eksempler.your.mdbabylon

Ambitionen for Babylons stifter Ali Parsa er “to give affordable health care services to every human being on Earth.” Systemerne er baseret på APP eller web-løsninger, og på nuværende tidspunkt kan man få gratis online rådgivning og teste symptomer. Det minder måske om andre internet-søgninger, men forskellen er, at der søges i videnskabeligt validerede databaser og anvendes machine learning. Desuden kan man få online konsultation hos de tilknyttede læger.

De nævnte systemer er fra England og er endnu ikke tilgængelige i de danske app-stores. Der er dog også danske forskningsprojekter i gang, der ligner ovenstående initiativer. Det bliver interessant at følge, om vi i danmark vil tage imod de digitale doktorer. Lige nu tror jeg på kombinationen af levende læger og digitale doktorer. Hvad foretrækker du?

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

11 + five =

1 Comment
  • The term “frozen shoulder” is usually used incorrectly for inflammatory disease, however, these 2 conditions are unrelated. Frozen shoulder refers specifically to the styloid joint, whereas inflammatory disease might seek advice from alternative or multiple joints.