Den analoge jule-spilguide

3 Min læsning

Bare fordi vi lever i den digitale tidsalder behøver juleferiens spil ikke kun foregå på skærmen. Vi guider dig gennem de sjoveste analoge spil til de små, de store og dem der er fanget i offentlig transport

Til de yngste i huset

Brætspil til de mindste behøver ikke indebære Ludo og andre kedelige brætspil. Der findes nemlig også fantastiske børnevenlige udgaver af store brætspilsklassikere.

For eksempel er “My First Carcassonne” en fortrinlig udgave af det klassiske brætspil, der tager alle grundprincipperne bag det, fjerner den unødvendige kompleksitet og efterlader et spil som er nemt at forstå for de mindste, sjovt for de voksne og et spil der kan vokse med børnene i takt med at de får et bedre greb om det.

Det samme gør sig gældende for “Ticket to Ride: My First Journey” som også er en børnevenlig udgave af det enormt populære Ticket to Ride. Her skal du også bygge togbaner tværs over Europa, men det hele er langt mere overskueligt og nemt for de mindste at håndtere.

Begge spil er anbefalet til børn i alderen 4 og op. My First Carcassonne er set til 212,- kr og Ticket to Ride: My First Journey er set til 183,- kr.

Til dig der er fanget i offentlig transport

Du kender måske allerede brætspillet Carcassonne. Det klassiske spil hvor du skal bygge byer og veje for at tjene point og vinde over dine modstandere. Det er et af de mest populære brætspil de sidste tyve år og en klassiker som rigtig mange har stiftet bekendtskab med.

Carcassonne: The Dice Game - Go4Games

Det er bare ikke så nemt at hive det store brætspil frem på togturen, eller hvis pladsen er trang i kufferten. Derfor er Carcassonne: The Dice Game en genial måde at få et sjovt brætspil med på juleferien.

Måden det store brætspil bliver presset ned til ni terninger er ret genial. På mange måder minder det om det klassiske Carcassone fortolket gennem Yahtzy. Resultatet er et spil som er nemt at forstå, hurtigt at komme i gang med og super sjovt til de situationer hvor der bare ikke er så meget plads omkring dig.

Carcassonne: The Dice Game er set til 49,- kr.

Til de voksne der har rigtig meget tid til at sætte sig ind i reglerne

Hvis du derimod har rigeligt med bordplads og rigeligt med tid. Så er brætspillet Grand Austria Hotel en af de bedste måde at bruge en aften på. Som navnet antyder er det spil der handler om at drive et hotel i Østrig, og det koncept gennemsyrer alle aspekter af spillet.

https://opinionatedgamers.files.wordpress.com/2015/09/grand-austria-hotel-hotel-board.jpg

For du skal holde styr på gæsterne, deres præference i forhold til mad og drikke samt hvad du har i vinkælderen. Det er et yderst komplekst spil med en tyk manual, og kræver nok at du ser en YouTube video eller to for helt at forstå reglerne.

Men kommer du over den stejle bakketop det er, at lære spillet at kende for alvor. Så vil du på den anden side finde et spil med masser af dybde og strategi, som er fortrinligt at spille uanset om du kun spiller med én anden voksen eller en håndfuld.

Grand Austria Hotel er set til 289,- kr.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

sixteen − 9 =

No Comments Yet.