ELEKTRONISTA TESTER SURFACE PRO

4 Min læsning

 Af Pernille Abildgaard Ullmann

Elektronista fik mulighed for at teste den helt nye Surface Pro, der angiveligt er en PC i et tabletformat. Eller er den?

SurfacePRO_Typecover_Print

Microsoft Danmark inviterede til præsentations-event på Surface Pro, som er ”en fuld PC i et tabletformat” iflg. Microsoft selv. Surface Pro’en landede i butikkerne den 30. maj og er en videreudvikling af Surface RT’en som Elektronista tidligere har testet.

Det var ikke helt uden betænkningstid, at jeg takkede ja til invitationen til eventen. Jeg er nemlig en Apple-girl, og har ikke set mig tilbage siden jeg skiftede fra PC til Mac. Men indbydelsen lokkede med en chance for at kunne afprøve den nye maskine selv, og min nysgerrighed var tilpas stor.

Eventen blev afholdt på Nimb, og Microsoft bød på dejlig morgenmad, en uformel stemning og en gennemgang af Surface Pro, af først Direktør for CCG Nana Bule og derefter Divisionschef Martin Thorning Hansen.

Martin Thorning Hansen
Martin Thorning Hansen fortæller om Surface Pro

Her fik vi blandt andet lidt at vide om baggrunden for den nye Surface Pro, der til forskel fra sin forgænger, ikke er endnu en tablet med en light udgave af Windows, men en computer, der kører en fuld Windows 8. Med den har Microsoft løst udfordringerne fra forgængeren, der begrænsede brugen til kun at være Windows Apps. Microsoft har haft en intention om at lave én maskine, der kan bruges til både arbejde og fritid, i stedet for både at skulle have en bærbar computer og en tablet.

Windows 8 byder på et design, der mere ligner de tabletformater, vi kender fra andre mærker, end de hidtidige almindelige programmer. På samme måde som vi så med den nye X-box One, kan man dele skærmen op i flere felter, og på den måde følge med i flere ting, og man kan bladre frit i mellem de sider man har åben, ved hjælp af både tastaturet og touchskærmen. Microsoft har også givet pennen en chance til, og det gør computeren velegnet for de der har brug for at tegne, eksempelvis studerende der skal tage noter, designere, arkitekter og lignende.

windows 8

For mig er Surface Pro’en fuld af gode ideer og intentioner, men ikke nødvendigvis noget der fungerer perfekt i praksis. Selvom det er supernemt at ”klikke” tastaturet på og af skærmen, så den forvandles til en tablet, så er 903 gram en meget tung tablet at sidde med i hænderne, hvis man lige skal surfe i sofaen, eller sidde i toget og se en film. Det er fair nok at Surface Pro’en har en vis tyngde, fordi den skal køre en hel PC og ikke bare en tablet processor, og det endda uden at blive brændvarm. Men jeg synes ikke den er en tablet i den gængse forstand. Måske bare en meget let og handy bærbar computer, man lige kan smutte ned i dametasken (den passer ganske fint i min!) Den er også længere end de tablets jeg er vant til, fordi den også skal fungerer som en computerskærm, når tastaturet er sluttet til. Du kan se alle specifikationerne på Surface Pro her.

Selve tastaturet skal købes som separat ekstra-udstyr, hvis man ikke i forvejen har en RT tablet, hvis tastatur man så kan anvende. Det hænger ikke helt sammen for mig. For den er sådan set en ganske udmærket lille computer –især hvis man i forvejen er til Windows. Den kører fuld Office-pakke, med OneNote, den kan køre forholdsvis tunge programmer som Photoshop, tegneprogrammer og lignende, og derfor fungerer den ret godt som et arbejdsredskab. Jeg har således udsat den for, at blive slæbt med til diverse aftaler, den har været mit tv i soveværelset, og været med på kursus hvor jeg skulle tage noter og bruge internettet, og det fungerer den aldeles fint til.

windows8tiles

Skal man skrive eller tegne i længere tid, bliver den lille tabletstørrelse skærm for lille til mig, og her foretrækker jeg en rigtig computer, da jeg ellers kommer til at sidde med næsen helt inde i skærmen og krumbøjet ryg. On the go fungerer den udmærket, i stil med andre bærbare, med mindre skærme, som jeg kender.

Men fordi den både gerne vil være en tablet og en bærbar, bliver den på en eller anden måde, bare ikke rigtigt nogen af delene. Og det er faktisk rigtigt ærgerligt, for ideen er god, og selvom jeg er mest til Apple, så havde jeg faktisk(hemmeligt naturligvis, for ikke at blakke mit Apple-ry) håbet at den kunne være både en tablet og en bærbar. Det ville have været en ret så høj lækkerhedsfaktor i mine øjne, og nøjagtigt det device jeg mangler i min hverdag, til at tage med på farten og til privat brug. Men kære Microsoft, hold fast i visionen, for jeg synes den er interessant og jeg glæder mig rigtigt meget, til at se hvad næste generation kan!

Jeg konverterer ikke til Microsoft i denne omgang, men de har helt sikkert fat i den lange ende -så det bliver spændende at se, om de så også kan trække til i fremtiden.

Surface Pro 64 GB koster 6.799,- kroner og Surface Pro 128 GB koster 7.499,- kroner, og de kan købes i butikker landet over, herunder Fona, Computercity og Expert, samt online på Microsofts egen shop.

Bruger du din tablet som arbejdsredskab, eller kun privat?

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

19 − 7 =

No Comments Yet.