Et pletskud til Playstation – og 3 andre fantastiske spil

8 Min læsning

Tag på eventyr i en fremtidsverden beboet af robotdinosaurer og stammefolk, gå på opdagelse i et univers lavet af garn eller hvad med at kæmpe mod narkobaroner i Bolivia sammen med dine venner? Her er 4 spil, du bare ikke må gå glip af! 

Playstations store trumfkort er ankommet

Horizon: Zero Dawn fås til Playstation 4

Første gang du spiller Horizon: Zero Dawn er det svært ikke at sidde med et stort smil. Spillet overrasker dig hele tiden på den absolut bedste måde. For hver gang du tror, at nu har du set alt, hvad spillet har at byde på, så trækker det endnu et es ud af ærmet og tilføjer endnu mere dybde til et spil, som i forvejen bugner af gode idéer.

Horizon foregår i en postapokalyptisk fremtidsverden, hvor størstedelen af menneskeheden er blevet udslettet. Efter dommedag begyndte de overlevende at organisere sig i stammer og skabte over generationer en ny verden med nye kulturer og værdier. For Horizon handler ikke om, at du skal overleve, lige efter verden er gået under. For det er efterhånden så længe tid siden, at det nu er blevet et eventyr børn får fortalt. I den nye verden er intet fra vores moderne verden er relevant mere. Menneskene jager robotdinosauere, hvis reservedele er i høj kurs jages som bytte for deres reservedele, de forskellige stammer har en ujævn fredsaftale og

I denne nye verden finder vi Aloy, en ung kvinde, som bor blandt det udstødte folk, som ikke er en del af de lokale stammer. Hun lever sammen med sin adoptivfar og har et brændende ønske om at finde ud af, hvem hun er, og hvorfor hendes forældre smed hende væk som barn. Historien om Aloy, hvem hun er, og hvad der skete med den moderne civilisation, er hjørnestenene i den historie, som Horizon fortæller. Men historien er kun en lille del af alt det, som gør Horizon til et sublimt spil.

For Horizon har så mange små delelementer, der skaber et imponerende og dybt spil. Aloy kan tage ud i vildmarken og jage robotter (og almindelige dyr af kød og blod), hun kan vandre ind i resterne af den moderne verden og finde værdifulde ting at sælge, hun kan fortsætte jagten på, hvem hun er eller lave et hav af småjobs for personer i spillets forskellige landsbyer. Men selvom Horizon rummer så mange forskellige muligheder, formår spillet at holde en fornuftig balance, hvor det aldrig tipper over og bliver uoverskueligt.

Spillet blander de bedste elementer fra spil som FarCry, Skyrim og Fallout. Det tager den enorme verden og den dynamisk interaktion fra FarCry, de dybe rollespilselementer fra Fallout og lysten til at udforske hver evigt eneste centimeter af den verden, du er i fra Skyrim. Selvom Horizon låner fra alle disse spilserier, formår det at være helt sin egen med en unik verden og fortælling i den. Det låner bare idéer og koncepter, men twister dem på en måde, der gør det svært ikke at blive pladask forelsket.

Horizon er ikke bare et virkelig godt spil, men også et særdeles vigtigt spil for PlayStation som helhed. Det er et spil som vil blive husket som en milepæl for PlayStation, og som det øjeblik hvor maskinen fik sin første moderne klassiker. Du må ikke gå glip af det her spil.

Elektronista anbefaler til
– Dig der vil have den perfekte blanding mellem Skyrim og Fallout krydret med robotdinosauerer

 

Kaos og gode krigshistorier i Ghost Recon: Wildlands

Ghost Recon: Wildlands fås til Xbox One, Playstation 4 og PC

Der er to måder at spille Ghost Recon: Wildlands på. Enten er du stjernen i en eksplosiv actionfilm, hvor alt der kan sprænge i luften, gør det, og det er kaos på den bedst tænkelige måde. Eller også er du den professionelle soldat, der sniger sig ind på fjenden, udfører din mission og forsvinder igen.

Uanset hvad du vælger, så formår Ghost Recon: Wildlands at understøtte det til fulde, når du trasker igennem Bolivia for at bekæmpe en af verdens største narkoringe som en del af soldatergruppen ‘Ghosts’.

Kampen mod narkoen bringer dig lige fra de skjulte bjerglandsbyer til urbane områder, hvor du og din gruppe af soldater skal befri landet for narko, hævne mordet på en CIA-agent og hjælpe landets rebeller med at vælte den korrupte magtelite.

Selvom Wildlands ser realistisk ud, og hvert område, du besøger, nærmest ligner et lækkert postkort, så er realisme ikke altid i højsædet, men det gør absolut intet for glæden ved at spille det. Spillets verden er enormt stor, hvilket giver dig en enorm frihed til at håndtere spillets mange missioner på præcis den måde, du vil. Du kan snige dig ind på fjendens base, installere C4 på en lastbil og hamre den igennem porten til basen og detonere den for at skabe kaos eller tage en helikopter hen over basen og skydive direkte ned bag fjendens linjer.

Du kan vælge at spille sammen med tre andre venner, og gør du det, løfter spillet sig fra at være et velkonstrueret actionspil til at være en decideret sublim oplevelse. For når alle fire soldater i din gruppe er styret af rigtige personer, åbner spillet for alvor op og lader jer skabe uanede mængder af kaos.

Når I spiller sammen fire ad gangen, stråler spillet virkeligt. Det gælder, uanset om den enkelte spiller har mest fokus på at lave så mange eksplosioner som muligt, eller om I fokuserer på at være velkoordinerede, aftale hvem der skyder hvilke fjender, alt imens en fra gruppen finder det perfekte flugtfartøj, imens de tre andre udfører missionen.

Hver af jer vil komme ud med jeres egne unikke historier om hvad der skete, for selvom alle kommer igen de samme missioner, er der så mange variabler i dem, at du vil få din helt egen, unikke oplevelse i situationen. Det er her, Ghost Recon Wildlands bliver noget helt specielt.

Hvis du mangler et spil, hvor det sociale og de fælles oplevelser er ligeså vigtigt, som det der sker på skærmen, er Ghost Recon: Wildlands den ideelle valg.

Elektronista anbefaler til:
– Dig der vil have en gigantisk verden fyldt med aktiviteter, du kan spille alene eller med venner

Efter fem års pause er Mass Effect tilbage, mere imponerende end nogensinde før

Mass Effect: Andromeda fås til Xbox One, Playstation 4 og PC

Der er en fantastisk følelse af at være en fremmed i et fremmed land i Mass Effect: Andromeda. Her er du en del af den første koloni af mennesker, som skal udforske andromeda-galaksen, der ligger millioner af lysår væk fra jorden, og som ingen fra vores galakse nogensinde har udforsket. Målet er at finde en række planeter, der kan være beboelige for menneskeheden og resten af vores galakses racer.

Under jagten på et nyt hjem, et sted vi kan kalde “Jorden 2”, og hvor der forhåbentlig kan skabes nyt liv, kommer du forbi en række forskellige planeter. Du spiller enten som Scott eller Sara Ryder, som efter nogle dramatiske hændelser bliver udnævnt til ‘Pathfinder’, en person som skal finde de gyldne planeter, der kan sikre vores overlevelse. Denne Pathfinder skal samtidig fungere som en slags kaptajn for hele projektet.

Som ‘Pathfinder’ bestemmer du en hel del, og med dette ansvar bliver der også lagt en massse pres på dine skuldre. For du skal træffe alle beslutningerne, store som små. Skal alle ressourcerne gå til forskerne, som arbejder på nye måder at dyrke afgrøder? Eller skal de gå til oprustning af militæret, så du kan tage kampen op mod de fjendtlige rumvæsener, der truer med at angribe kolonien hvert øjeblik, det skal være?

For i Mass Effect er det ikke bare action og kampe mod rumvæsenerne, der kan få pulsen op. Mange af de samtaler, du har med venner, fjender, diplomater og de rumvæsener, du møder på din vej, har lige så stor indflydelse på dit eventyr, som når du skyder efter dem. Du vælger, hvad retning samtalerne skal gå, og det kan få store konsekvenser for, hvad verden synes om dig, og for hvilke dele af spillet, du får adgang til.

Alle valg, du træffer, handler om, hvordan du vil udvikle din koloni, udforske rækken af planeter og konfrontere en ukendt race af rumvæsener, som ikke vil andet end at udslette dig og resten af kolonisterne. Det lykkes Mass Effect: Andromeda at kombinere benhård action med oplevelsen af at udforske det ukendte og udforskning af mysterier om ukendte racer, uden at det føles som om, at der er et kompromis noget sted.

 

Spillets actiondel er virkelig sjov, takket være en raket du har på ryggen, så du kan springe højt og hurtigt rundt mellem fjenderne, dialogerne du har med din besætning er medrivende, og det at udforske de forskellige planeter er en fantastisk måde at bruge en halv time på. Mass Effect: Andromeda er en værdig efterfølger til en meget elsket serie og en vidunderlig ny og frisk start på noget, der kunne blive en af de mest definerende spilserier de næste mange år.

Elektronista anbefaler til:
– Dig der vil udforske nye galakser, skyde rumvæsener og have nervepirrende samtaler med store konsekvenser

 

 

Det bedste Yoshi spil nogensinde, nu i håndholdt format

Yoshi’s Woolly World fås til Nintendo 3DS

Selvom Nintendos maskot hedder Super Mario, så er han ikke den eneste, der kan levere højkvalitets underholdning i lommeformat. Yoshi’s Woolly World er et forrygende sjovt platformsspil, som er vanvittigt nemt at komme igang med, og det tager ikke mange minutter at blive smaskforelsket i spillets helt unikke visuelle udtryk, hvor alt er lavet af garn.

Heldigivs er Woolly World mere end bare charmerende udseende. Det er lige så sjovt at spille, som det er at se på, når du bevæger dig igennem den ene mere kreative verden efter den anden i jagten på at redde yoshierne og få alt deres garn tilbage.

Spillet er inddelt i en række verdener, som hver gradvist introducerer flere og flere elementer, så det aldrig bliver overvældende eller umuligt at regne ud, hvad du skal. Samtidig er hver bane lidt af et tag-selv-bord i forhold til, hvor meget du vil udfordres. Hvis du bare vil igennem banen, så kan du ret nemt løbe fra venstre mod højre, hoppe på fjender og skyde med æg for at komme i mål. Men hvis du udfordres, gemmer der sig i hver bane en masse ekstra ting, du kan samle op og et hav af små hemmeligheder, der gør at du kan gøre det præcist så svært, som du selv orker.

Yoshi’s Woolly World er et fantastisk spil til de mindste i familien og lige så godt til de lidt ældre i familiemedlemmer, der vil have et afslappende og charmerende platformsspil.

Elektronista anbefaler til:
– Børn og barnlige sjæle, der vil på et hjemmestrikket eventyr

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

thirteen + 5 =

No Comments Yet.