FARVERIG PHONE 5C SLIK

4 Min læsning

Af Christiane Vejlø

Apple har netop introduceret den ventede iPhone 5C budget telefon. Det er en billigere men i sit udtryk også sjovere telefon end den mere klassiske storesøster iPhone 5S som blev lanceret i samme omgang.

Læs også om iPhone 5S.

iPhone-5C-farver

 

iPhone 5C er en distilleret udgave af den store iPhone. Den ligner den både udenpå og indeni. Og så alligevel ikke. iPhone 5C adskiller sig nemlig ved at komme i 5 meget friske farver og ved  at være lavet i plastik i stedet for glas.

Apple designer Jony Ives kalder iPhone 5C for “unapologetic” plastik. Altså plastik som ikke stræber efter at være andet end plastik i en helt ren og ærlig form. Og når man kender Apple betyder det nok næppe at telefonen føles plastik agtig. Der er ifølge Ives lagt meget arbejde i hvordan telefonen føles i hånden. De runde hjørner som vi kender fra de tidligste iPhones og iøvrigt den nuværende iPod touch vil nok medvirke til at telefonen føles behagelig og imødekommende. Med en højglans overflade i stærke farver får man en lillesmule lyst til at slikke på iPhone 5C. Det er altid en god garant for høj lækkerhedsfaktor.

Flere kritiske røster har allerede været ude og påpege at den nye iPhone 5C minder ret meget om Nokia’s Lumia telefoner. Nu er det jo første gang at Apple kommer ud med telefoner i farver, og det har Nokia rigtig nok haft på markedet nogen tid. Faktisk ser den blå og gule iPhone 5C farve ud til at være rigtig tæt på den blå og gule Nokia Lumia farve. Til gengæld er det sandsynligt at looket vil være helt anderledes da Nokia’s telefoner er matte og iPhone 5C skulle være ekstremt shiny.

iPhone5C-bla

Samtidig har den nye iOS7 version af telefonens software personlighed rykket sig mere i retningen af de rene linjer, og det look vi har set i Windows Phone eller i f.eks HTC Sense versionen af Android. Om man med telefonen i hånden vil opleve stor lighed tvivler jeg dog på. Især ikke når telefonen har sit hullede cover på.

De farvefulde og hullede covers beskytter telefonen men giver også en kontrast til telefonens farve. I praksis er farverne og den hullede cover nok også det som kommer til synligt at adskille iPhone 5C fra iPhone 5S på både godt og ondt. Det vil blive meget tydeligt at se hvem der har den dyre og eksklusive model (som kun kommer i guld, sølv eller platin) og hvem der har den billige farverige model. Samtidig markedsfører Apple iPhone 5C modellen med taglinen “for the colorful” og prøver dermed også at sige, at har man den telefonen er man ihvertfald ikke kedelig.

iPhone5C-gron

Med den billigere iPhone 5C model går Apple efter nye segmenter og ud over den store mellemklasse i Kina og Indien gør iPhone 5C det også nemmere for forældre at give deres plagende børn en iPhone. Hvor det tidligere har været svært at argumentere for at en 8 årig skulle have en glastelefon til 5000 kr. som iøvrigt er mangen til den mor og far bruger,  bliver det nu nemmere at give en billigere telefon (vi kender endnu ikke danske priser) som iøvrigt skiller sig ud ved at være næsten barnligt farverig.

iPhone5C-colors

En anden målgruppe som jeg tror iPhone 5C vil ramme er den gruppe som vi hos Elektronista kalder de Elektro-neutrale (se mere i rapporten her). Det er en stor del af befolkningen som ikke ser sig selv som first movers, men som efterhånden gerne vil have en smartphone, men den skal være nem at betjene. Det kunne f.eks. være min mor som ikke mener hun behøver noget særligt men som alligevel kikker misundeligt på min fars iPhone og godt kan se at den er lidt nemmere end hendes gamle Android. Den Elektro-neutrale vil være lidt mere ligeglad med de tekniske specifikationer og måske også synes at farverne er en sjov og frisk feature.

Vi regner med at iPhone 5C kommer til Danmark i december 2013. Den vil understøtte LTE (4G- hurtigere bredbånd), hvilket nok vi gøre den til en af de billigste LTE telefoner.

Hvad synes du om iPhone 5C? Kunne det være din næste telefon?

Og lidt af det mere nørdede

4″ Retina display
8 megapixel kamera
A6 chip
Nyt Facetime kamera på fronten
iOS 7 softwaren
Bedre batterilevetid end iPhone 5
Wallpaper som matcher telefonens farve
iPhone 5c fås i blå, grøn, pink, gul og hvid.
iPhone 5c-etuier fås i blå, grøn, pink, gul, sort og hvid.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

eight + fourteen =

6 Comments
 • Claus Jensen
  september 11, 2013

  “telefon til et par tusinde” er vist lidt optimistisk – de foreløbige indikationer, baseret på prisen i de andre EU-lande og bl.a. en udtalelse fra Humac, tyder snarere på omkring 4.000 – indmaden er jo også en let opgraderet iPhone 5, så det lyder lidt urealistisk, at den skal kunne mere end halveres i pris…

  Jeg tror ikke så meget, det er prisen, der er salgsargumentet for 5c, som det er farverne – der er simpelthen meget mere stil over den, 5s er lidt kedelig og business-like i aluminium og glas. For alle dem, der ikke behøver de allernyeste specifikationer er 5c da et fedt bud på at få en iPhone uden at den skal være ligeså kedelig som de plejer at være :)

 • Jeppe Ravn
  september 11, 2013

  På Apples hjemmeside indikerer de at prisen uden abb. Bliver 549$ for en 16gb. En 5s koster 649$ så det er ikke meget man spare….

 • Marlene Høy
  september 11, 2013

  Den ser i hvert fald meget billigere ud – en lidt kikset light-version af den gennemførte og smukke iPhone 5… Og så ligner den noget der er udviklet i samarbejde med Tubberware. Skidt.

  • Eva Balint
   september 13, 2013

   Tupperware !!!

 • Dorte Nielsen
  september 13, 2013

  Hej Christiane,
  Tak for altid lynhurtig opdatering :)
  Den ny iPhone ligner da godt nok noget, der har børneværelset som
  målgruppe.
  I skyndingen har du/ translate fået oversat candy-colors word-by-word: slikfarver.
  På dansk kalder vi det traditionelt bolsjefarver/ bolsjefarvet :)
  Mvh
  Dorte

  • christiane
   september 13, 2013

   Hej Dorte
   Tak for din kommentar :-) Ja har bestemt børnetække! Candy colors er dog ikke nogen copy paste. Men bare mig der har valgt det ord fordi jeg synes det ligner noget man kan slikke på. Jeg har faktisk ikke set nogen omtale det som candy colors selvom jeg ikke kan udelukke nogen kunne finde på det :-)
   Christiane