Gadgets der kan gøre livet i haven lidt sjovere og nemmere

3 Min læsning

Det er sommer og tid til at gå i haven. Uanset om du er til fuglekiggeri eller optimal vanding af grøntsagerne under tørken er der gadgets at komme efter i vores guide.

Bird Buddy er en finurlig og sjov måde, at komme nærmere på fuglene i haven

Hvad laver fuglene i din have, når du ikke kigger? Foderbrættet ‘Bird Buddy’ forsøger at give dig svaret, med dets meget avancerede foderbræt, der kommer med indbyggede kamera og kunstig intelligens der kan genkende hvilke fugle der kigger på.

Bird Buddy foderbrættet er udformet som et sødt lille hus lavet af plastik, men det er faktisk ikke et fuglehus. Det er bare et meget højt foderbræt med plads til fuglefoder. Grunden til at det er så stort er i stedet, at der skal være plads til et indbygget kamera, der ikke bare optager fuglene der lander på foderbrættet, men også genkender dem ved hjælp af en kunstig intelligens, så du ikke bare får en notifikation på din telefon hver gang dit foderbræt bliver besøgt, men også en besked om hvilke slags fugl der er kommet forbi.

På Bird Buddy appen er der udover billeder og videoer af de fugle der besøger dig, også en slags fotoalbum der bliver opdateret hver gang en ny fugl lander på dit foderbræt. Så i takt med at årstiderne skifter og forskellige fugle kommer forbi, så får du fyldt din album op med forskellige fugle, og kan se hvornår de første gang er ankommet til din have, hvor ofte de besøger dig og selvfølgelig se billeder / video af dem.

Det er en finurlig og sjov måde, at komme tættere på fuglene i haven og se hvilke arter der kommer forbi. Også selvom meget af hvad Bird Buddy gør, også kan klares på en mere analog måde med et foderbræt tæt på et vindue.

Bird Buddy fås i to forskellige farver og med en masse ekstraudstyr, hvis du vil have plads til foderkugler eller frugt på dit foderbræt. Den billigste udgave koster 1.600,- kr og den dyreste (der kommer med indbyggede solceller på taget til, at forlænge batterilevetiden i kameraet) koster 3.000,- kr.

Automatiser vandingen af dine grøntsager og spar på vandet

Det er tørke, det er varmt og vi skal spare på vandet. Men hvis du har en køkkenhave er det også nødvendigt at vande den for, at holde dine grøntsager i live. Det problem vil Gardena løse med deres serie af intelligente vandingsprodukter, så du slipper for at fylde vandkanen hver aften og morgen, og i stedet kan du automatiserer det hele, så dine gulerødder får alt den vand de har brug for, længe før solen er stået op, så de kan vokse optimalt.

Den mest avancerede udgave af Gardenas vandingscomputer kommer både med en app og en hub, som du kobler til dit eget netværk, og så kan den snakke med deres vandingscomputer, som du installerer på en vandhane eller en regnvandstønde i haven.

Derfra kan du programmere vandingscomputeren til at tænde / slukke for vandet på bestemte tidspunkter. Du kan også gøre det hele meget mere avanceret, såsom at lave vandingsplaner der tager højde for vejrudsigten, eller tilkøbe en sensor der kan måle fugtigheden i jorden og som også kan informere om du behøver at lade vandet løbe i ti minutter og måske bare kan nøjes med fem i stedet.

Det hele kan sættes til alt fra sivslanger til almindelige haveslanger, og så er det ellers bare at komme igang med at vande i haven.

Du kan få Gardenas vandingscomputere i et bredt udvalg af typer afhængigt af hvor komplekst du vil have det. Nogle af dem tænder og slukker på et bestemt tidspunkt som denne her til 169,- kr, mens en mere avanceret udgave med en hub, app og automatisering koster 2.396,- kr.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

nineteen + twenty =

No Comments Yet.