Gamerne indtager arbejdsmarkedet: Fra online parallelverden til karrierejob

2 Min læsning

Dygtige gamere er blevet eftertragtede på det “fysiske” arbejdsmarked. De kompetencer, man får ved at spille spil som LOL og CS, er nemlig kommet i høj kurs hos mange arbejdsgivere .

 Fra e-sport til jobunivers

Jobmarkedet er under forandring. Gamle jobtitler bliver udfaset, nye kommer til, og med IoT og anden ny teknologi har virksomhederne brug for nye typer medarbejdere som Big data analytikere, dronepiloter, Growth Hackers og Community builders.

Men denne type specialister kan være svære at finde. Det har flere store danske virksomheder og Forsvaret måtte sande. Derfor kører Forsvaret en hvervekampagne blandt gamere, som du kan læse mere om her.

Fra chips og cola til Pro-status

Men det er ikke kun af nød, at store virksomheder og Forsvaret nu går efter gamerne som nye og attraktive medarbejdere. De seriøse gamere har nemlig gennemgået en stærk udvikling fra at deltage i LAN-parties med chips og cola i den lokale sportshal i de tidlige teenageår til at være gamere på højt niveau og dermed i besiddelse af en masse kompetencer, som virksomhederne kan bruge.

I dag har flere efterskoler og studiebyer taget e-sporten til sig.  Eksempelvis tilbyder Campus Vejle ikke blot en e-sportslinje, men en linje, hvor der er robotbane med LEGO-mindstorm, 3D-printer, droner og kraftige computere. På den måde skabes et unikt miljø omkring e-sporten, som gør gamerne endnu mere attraktive for virksomhederne.

Den “chips og cola-kultur”, som har mange har forbundet med gamerne under forvandling, og i mange gamermiljøer i dag er der struktur i hverdagen og fokus på blandt andet kost og motion, der giver en bedre koncentration. Campus Vejle og andre e-sportsakademier såsom Tricked er endda gået et skridt videre, så en professionel mentalcoach er blevet tilknyttet.

Og det er netop den mentale og analytiske tilgang, som er med til at gøre gamerne unikke. De bliver trænet i at gøre alt perfekt. De samme baner trænes om og om igen. Konkurrenterne bliver analyseret før og efter kampene for at finde de små nuancer der gør, at sandsynligheden for at vinde bliver større.

Det kræver derfor også en høj grad af selvindsigt, så man kan yde sit bedste i forhold til det team, som man er en del af. For selvom det lyder som en kliché, så er det, det svageste led i teamet, som kan være helt afgørende for at skabe succes i gamernes parallelverden.

Gamerne lærer derfor at dække hinanden bedst muligt ind, og kæmpe endnu hårdere, når de er bagud, og tilpasse sig, når modstanderne gør noget uventet. Og det er kompetencer, som mange arbejdsgivere efterspørger.

Af Ole Holdgaard fra Loggershut, der arbejder med SoMe og markedsføring og formidling af jobs til unge under 30 år.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 × 4 =

No Comments Yet.