Gaming guide: Sommerferiens tre spil du ikke må gå glip af

7 Min læsning

Sommerferien er over os. Så hvorfor ikke bruge den på noget så vidunderligt som tre helt sublime spil. I vores gaming guide finder du et af årets største PlayStation 5 spil og to fantastiske sommerferie-spil.

Sommerens bedste PlayStation 5 spil er som en levende Pixar-film

Fra det øjeblik du trykker “Start” på din controller og ‘Ratchet & Clank’ logoet forsvinder fra skærmen, er det tæt på umuligt ikke at være helt og aldeles blæst bagover af det seneste PlayStation 5 spil. Fra det første øjeblik du tager kontrol over spillets hovedperson, den pelsede fyr ved navn Ratchet, er det som om du har fået lov til at tage kontrol over Pixars seneste film.

For selvom ‘Ratchet & Clank: Rift Apart’ er et forrygende sjovt spil at spille, med en underholdende historie, gode jokes og masser af eventyr. Så er det teknologien bagved spillet som er det, der gør det første store indtryk. For her er et spil som på alle måder viser hvad en PlayStation 5 faktisk er i stand til og gør i en overflod af smukke baner, vidunderligt kreative figurer og et kreativt univers man simpelthen ikke har lyst til at slippe igen.

Når du først starter spillet bliver du puttet i rumstøvlerne på Ratchet der sammen med sin robotmakker Clank hurtigt bliver sat igang med at redde verden fra Dr. Nefarious, som har åbnet en portal til en anden verden og truer med at ødelægge universet. Det hele lyder som en tilfældig tegnefilm en lørdag morgen i fjernsynet, og det er præcis den attitude og stil der gennemsyrer alle aspekter af ‘Ratchet & Clank: Rift Apart’.

Uanset om du løber igennem de storslåede smukke verdener eller skyder efter de mange modstandere med et væld af kreative og geniale våben. Så formår spillet hele tiden at overraske dig ved enten at give dig helt nye udfordringer eller skrue tempoet gevaldigt op i nogle intense og hæsblæsende jagtscener, hvor du skal reagere hurtigt for at komme helskindet igennem dem.

‘Ratchet & Clank: Rift Apart’ er en overvældende, glædesfyldt og sprudlende oplevelse som du ikke finder noget andet sted den her sommer. Det er dét perfekte spil for alle aldre og med dets forrygende tempo er det svært ikke at falde pladask for Ratchet og Clanks seneste eventyr.

Du kommer til at elske ‘Ratchet & Clank: Rift Apart’ hvis:

  • Du i forvejen har været forelsket i serien siden PlayStation 2
  • Du vil have et spil der utvetydigt ikke ville kunne lade sig gøre på andet end en PlayStation 5

Ratchet & Clank: Rift Apart fås til PlayStation 5 og er set til 449kr ,-.

Mario Golf er fjollet, charmerende og sommerens bedste sportsspil

Golf er en af de mest seriøse sportsgrene i verden, og ved siden af tennis nok en af de mest høflige. Men glem alt om at sidde i en lille golfvogn og hygge dig med 18 hullers rolig golf og tætklippet græs. For Super Mario udgaven af golf er sprudlende, hektisk og alt andet end rolig.

Når Mario træder ud på græsset for at sende en golfbold flyvende gennem luften er det nemlig i alt fra en ørken til smukke græsfyldte landskaber. Du kommer nemlig til at spille golf igennem et væld af klassiske Super Mario omgivelser, men lad dig ikke narre: Under den farverige overflade er der faktisk et genialt sportsspil gemt.

For selvom ‘Mario Golf: Super Rush’ på ingen måder er et alvorligt golfspil, så er der er elementer af det rigtige spil overalt i periferien. Du skal altid tage højde for vindmodstand, hældningen på terrænet foran dig og hvis du skal rundt om et særligt skarpt hjørne gælder det om at vælge den rigtige golfkølle og sætte lige præcis nok spin på bolden. For skralder du alt det useriøse af ‘Mario Golf: Super Rush’ finder du et sublimt og golfspil, der tager den simple kerne i spillet og forfiner den på en lettilgængelig facon.

Men ‘Mario Golf: Super Rush’ er i sidste ende ikke interesseret i at være en seriøs version af golf. For hver golfspiller har også en særlig superkraft som de kan udløse med jævne mellemrum, såsom at forvandle alle modstandernes golfbolde til æg der er sværere at slå til, eller skyde lyn ud på banen som giver dig stød når du skal slå dit næste slag. For selvom Mario Golf har en stor respekt og kærlighed til golfspillet, så er det også et meget fjollet spil der ved at det i sidste ende skal være underholdende for dig og familien.

Og det med at have det sjovt bliver enormt tydeligt i den del af spillet, som er den store nye tilføjelse: Battle Mode. Her bliver alle de traditionelle golfregler kastet ud af vinduet. For når du skal svinge med din golfkølle for at ramme bolden, gør alle dine modstandere det også på samme tid. Når din bold har ramt græsset skal du derefter løbe henover golfbanen i et kapløb mod dine modspillere for når du kommer hen til din bold må du slå igen uden at vente på, at det bliver din tur.

Det er lige præcis så hektisk og vanvittigt som det lyder. For når du spiller Battle Mode er der sjældent tid til at koncentrere sig om hvert enkelt slag. I stedet gælder det om at komme først, undgå dine modstandere på banen og så ellers få skudt bolden afsted så hurtigt som muligt.

Selvom ‘Mario Golf: Super Rush’ ikke er en tro kopi af den ægte vare, så er det vidunderligt sjovt, medrivende og et spil hvor man altid lige kan tage en runde til. Hvis du vil have et spil, som du både kan bruge fem minutter på en stille feriemorgen eller få en eftermiddag til at forsvinde med så er ‘Mario Golf: Super Rush’ det ideelle bud.

Du kommer til at elske Mario Golf: Super Rush hvis:

  • Du vil have et uhøjtideligt golfspil hvor alle i familien kan være med
  • Du leder efter det perfekte spil at putte på din Switch inden den skal med på sommerferie

Mario Golf: Super Rush fås til Nintendo Switch og er set til 374kr ,-.

Nintendos geniale programmeringsspil er den perfekte måde at bruge sommerferien

Spilfirmaet Nintendo har for vane at lave underlige og interessante spil. Nogle gange vil de have dig til at bygge ting i pap, som i spillet Labo eller dyrke pilates foran dit fjernsyn i Ring Fit Adventure.

Denne gang er det programmering som Nintendo kaster sig over i ‘Game Builder Garage’, der forsøger at lære dig hvordan du kan lave dine egne spil og få en grundlæggende forståelse for visuel programmering.

‘Game Builder Garage’ er nemlig ikke et spil i den traditionelle forstand. I stedet er det en værktøjskasse, der giver dig muligheden for at lave dine egne spil og ikke mindst spille andres kreationer. Du kan lave alt fra de mest simple Super Mario inspirerede spil til mere ambitiøse projekter som et forsøg på at lave Grand Theft Auto.

Du skal dog ikke sætte dig ned og lære at programmere for alvor med ‘Game Builder Garage’. I stedet bliver du oplært i en form for visuel programmering, hvor du har nogle forskellige “egenskaber” du kobler til ting. Eksempelvis har du en figur på skærmen, som du vil have til at hoppe hvis du trykker på B knappen. For at gøre det skal du i spilles programmeringssprog finde “egenskaben” der hedder “Hop” og tegne en streg fra den “egenskab” over til B-knappen.

Grundprincipperne i ‘Game Builder Garage’ er meget simple og nemme at forstå. Det betyder dog ikke, at du ikke kan lave store komplekse spil i det. Faktisk er der mere end ti timers undervisning og lektioner inde i spillet, så du kan lære alle de finurlige detaljer som spillet har at byde på. Du kan dog også gå ombord i de mange kreative spil som er blevet lavet af andre ‘Game Builder Garage’ ejere, og se hvad de har fundet på og måske endda selv blive inspireret.

‘Game Builder Garage’ er som skabt til at være dit store sommerferieprojekt. Det er et “spil”, hvor du får det ud af det som du selv putter i det. Det har en stejl indlæringskurve for nogen, men kommer du først forbi den gemmer der sig en verden af muligheder og underholdning.

Du kommer til at elske ‘Game Builder Garage’ hvis:

  • Du altid gerne ville lære at lave spil men ikke kan overskue at kode
  • Mangler det store nørdede sommerferieprojekt

Game Builder Garage fås som en download på Nintendo Switch og koster 225kr ,-.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

20 − seventeen =

No Comments Yet.