Test: Ny Google Nest Hub til både vågne og sovende timer

5 Min læsning

Vi tester Googles nyeste gadget, den smarte Nest Hub. Nu kan Googles digitale assistent ikke bare være hjælpsom i dagtimerne, men også hjælpe dig med at sove bedre.

For et par år siden lancerede Google deres første Google Nest Hub, og det var den første gang at Googles digitale assistent ikke bare fik en stemme men også en skærm dedikeret til at vise dig sin information udenfor din telefon.

På rigtig mange måder, så var Nest Hub den bedste version af Googles Assistent. Muligheden for at koble noget visuelt til de svar som Google kunne give dig, var med til at sætte det i en større og langt mere givende kontekst.

Med tiden har Google udvidet Nest Hub til at være meget mere end bare en version af Google Assistent med en skærm koblet til. I dag er den også hjernen i manges smarte hjem, hvor Nest Hub (og Assistent som helhed) fungerer som bindeledet mellem alt fra Philips Hue og IKEA Trådfri elpærer, over til at spille musik på din Sonos højttaler eller tænde for dit fjernsyn.

Derfor er den nyeste udgave af Nest Hub, som Google kalder for “2. generation” mere et lille skridt fremad for Nest Hub, fremfor den store forandring som den originale Hub var for nogle år siden.

Stadigvæk bare en Nest Hub

For når du kommer 2. generation af Nest Hub ud, så er det virkelig svært at kende forskel. Designændringerne imellem den første Home Hub og den nye er ret små. På afstand er det svært at opdage hvor forskellene er, men går man tættere på opdager man hurtigt at designet er blevet blødere, med mere rundede hjørner, og skærmen nu har et mere kraftigt lys der virkelig kommer til sin ret når den bruges som en digital fotoramme.

For de grundlæggende funktionaliteter i den 2. generation af Nest Hub er stadigvæk de samme. Det er stadigvæk den bedste digitale fotoramme på markedet, og Google Assistent er stadigvæk smart. Selvom den nogle gange stadig har meget specifikke krav til ordlyden på ens spørgsmål eller kommandoer, som nogle gange fjerner følelsen af, at du kan tale naturligt til den og i stedet skal tænke på hvilke nøgleord den egentlig registrerer.

Dag til dag oplevelsen med 2. generation af Nest Hub kontra den første er ikke radikalt anderledes. Den bedre højttaler i 2. generation er dog til at mærke når der spilles musik, men ellers er der ingen store ændringer i hvordan du oplever eller bruger din Nest Hub. Ihvertfald ikke når solen er fremme.

Radarteknologi hjælper dig med at sove

Det er til gengæld om natten at 2. generation af Nest Hub kommer til sin ret. For den helt store ændring i den nye Nest Hub er en radarteknologi som Google kalder for Soli, og som de tidligere brugte på deres Google Pixel telefoner.

Soli-radaren vil Google bruge i Nest Hub til at hjælpe dig med at sove bedre. Du stiller den ved siden af dit sengebord, og så vil radarens teknologi se på ændringerne i bølgelængder, og ved hjælp af Googles kunstige intelligens, regne ud om du bevæger dig meget i sengen, rejser dig op eller sover som en sten.

Det er dog vigtigt at sige, at der ikke er et kamera indbygget i Nest Hub. Så den kan ikke se ind i dit soveværelse, og nedenfor er et eksempel på det som Google Nest Hub faktisk ser igennem dens Soli-radar:

Her er hvad Googles indbyggede radar faktisk “ser” og hvordan teknologien i Nest Hub reagerer på det

Det er derfor ikke et kamera i soveværelset, men det er stadigvæk teknologi du putter ind i dit hjem, og data du i sidste ende giver til Google. For selvom ambitionen er at hjælpe dig til at sove bedre, så er det data du sender til Googles servere, og det samme er selvfølgelig tilfældet med alle stemmekommandoer til Google Assistent.

Google gør dog det meget eksplicit at alt data er anonymiseret, og bliver ikke brugt til at målrette reklamer eller identificere dig som person. Men det er stadig mikrofoner, og nu radar, du putter i dit hjem, og det er naturligvis altid væsentligt at tage stilling til.

Selve funktionen der hjælper dig til at sove er ganske god. Når du vågner om morgenen får du via din telefon en “Søvn Score”, som fortæller dig hvordan du har sovet og bryder det i forskellige elementer som dyb søvn, urolig søvn osv.. Derfra kommer Google Health så med anbefalinger til hvordan du kan få bedre søvn, og det er alt lige fra at slukke for skærme en halv time før sengetid til at blive mere bevidst om dine rutiner og ritualer inden sengetid.

Googles søvnovervågning er gratis i det første år med en Nest Hub, og derefter vil tjenesten koste et månedligt beløb at bruge.

Nest Hub er stadigvæk den bedste digitale assistent og et fantastisk produkt

Ændringerne er ikke mange eller radikale i denne anden generation af Nest Hub. Og på mange måder er det en rigtig god ting. For den første udgave af Nest Hub var i sig selv fantastisk. Når du først har vænnet dig selv til, at bede Google om at holde styr på hvor lang tid pastaen skal have i gryden, eller fortælle dig hvordan din kalender ser ud i morgen, så er det svært at gå tilbage til ikke at have det som en del af ens hverdag.

Den nye Nest Hub piller ikke ved det vellykkede fundament, og selvom det langt fra er alle som kommer til at putte den nye Nest Hub i deres soveværelse, så er det stadigvæk det bedste produkt Google til dato har leveret i Danmark.

Google Nest Hub 2. generation fås til 799,-kr.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

three + ten =

No Comments Yet.