Gaming guide: Start efteråret med tre helt fantastiske spil

5 Min læsning

Gå det sidste af sommeren i møde med tre vidunderlige spil. Her er alt fra robot-dinosaurere til et medrivende familiedrama. Denne måneds spilanbefalinger har det hele.

Playstation 4 klassikeren Horizon: Zero Dawn er stadig et mesterværk i dets PC-genudgivelse

https://media.playstation.com/is/image/SCEA/horizon-zero-dawn-screen-02-ps4-us-23may16?$native_xxl_nt$

Tilbage i 2017 udkom det blændende Horizon: Zero Dawn til Playstation 4 og tog spilverden med storm. Den unikke blanding af fortryllende verden, spændende historie og glæden ved at udforske en virkelig velrealiseret verden, gjorde det til et af de mest roste og elskede Playstation 4 spil.

Nu tre år senere får spillet chance for, at finde et helt nyt publikum på PCen. Selve spillet er hundredeprocent magen til hvordan det så ud for tre år siden. Du spiller som den unge kvinde Aloy, der må rejse rundt i de smukke landskaber for, at finde frem til sandheden bag jordens undergang der indtraf for flere hundrede år siden. Alt imens hun graver i sin egen fortid.

Horizons verden er helt vidunderlig og unik. Uanset hvor du kigger, vil du se hvordan naturen har generobret byerne. Træer vælter ud af de sidste oprejste bygninger, alt imens menneskeheden lever i forskellige stammer spredt udover hele verden. Og så er der de gigantiske robotter, der ligner dinosaurere, som du skal jage og kæmpe imod for at overleve.

Lige så meget som spillet centrerer sig om hovedpersonen Aloys rejse gennem sin fortid, så er spillets store stjerne også den verden du befinder dig i. Alting er farverigt, billedskønt og hvert et øjeblik i Horizons verden er en sand fornøjelse.

Det hele er realiseret med stor troværdighed, og det gør at selv spillets mere rolige og langsomme øjeblikke er super spændende. Og tre år senere, så holder Horzion: Zero Dawn stadigvæk helt og aldeles. Det er et medrivende spil, med en sublim historie og et hver eneste kamp mod robot-dinosaurere eller fjendtlige stammer, er intens og underholdende.

Hvis du ikke ejer en Playstation 4, men har en gamer-PC, så er Horizon: Zero Dawn et spil du ikke må gå glip af. Det er en verden der i den grad er værd at besøge.

Du kommer til at elske Horizon: Zero Dawn hvis:

  • Spil som ‘Skyrim’ og ‘Zelda’ er lige dig
  • Du vil opleve et af de absolut bedste spil Playstation 4 kan byde på

Horizon: Zero Dawn Complete Edition fås til PC og koster 372,- kr.

Tell Me Why er et genialt, medrivende, drama om familietraumer og identitet, som du ikke må gå glip af

Det dramatiske spil “Tell Me Why” er en sjældenhed når det kommer til spil. For der er nemlig ingen action, ingen store eksplosioner eller en verden at redde. I stedet skal du snakke en hel del, og bearbejde barndomstraumer for spillets to hovedpersoner.

Historien, som er spillets bærende punkt, fokuserer på tvillingerne Tyler og Alyson, der efter ti års adskillelse igen mødes for at besøge deres barndomshjem én sidste gang inden det skal sælges. Undervejs bliver de overvældet af minderne fra deres barndom, og de mange traumer der ligger begravet under gulvbrædderne.

Omdrejningspunktet for spillets historie er, at Tyler er transkønnet og for ti år siden forsøgte hans mor at slå ham ihjel. Siden da har Tyler været anbragt på et bosted for unge. Ti år senere er han og søster Alyson endelig klar til at gøre op med fortidens dæmoner i den ellers fredelige, og fjerntliggende, by Delos Crossing i Alaska. Et sted hvor alle kender alle, og historien om Tyler og Alysons familie stadig er frisk i hukommelsen.

I spillet skifter du løbende mellem at tage kontrol over Tyler og hans tvillingesøster Alyson, imens de vandrer rundt i deres afdøde mors hus, barndomsbyen og langsomt trækker i trådene der er forbundet til den aften, hvor deres mor forsøgte at slå Tyler ihjel.

Det hele foregår i et langsomt og roligt tempo, uden store eksplosioner eller dramatiske slåskampe. Det er et spil, hvor du langt størstedelen af tiden snakker med folk, vælger hvad du vil sige og hvordan du vil reagere på de ting der sker rundt omkring dig.

Var det ikke for den medrivende historie, og det stærke skuespil, havde Tell Me Why været en kedelig affære. Men spillet formår i høj grad at tage emnerne som seksualitet og traumer meget alvorligt, og gennem tre medrivende episoder bliver historien om Tyler, Alyson og den dysfunktionelle familie fortalt med stor succes.

Hvis du vil have et spil, hvor det er lige så sjovt at for alle andre i sofaen at følge med, som det er at se på det. Så er Tell Me Why et spil du absolut ikke må gå glip af.

Du kommer til at elske Tell Me Why hvis:

  • Du vil have et spil, der til tider stiller svære spørgsmål
  • Du vil have et spil som er mere HBO drama end et traditionelt spil

Tell Me Why fås til PC og Xbox One. Spillet koster 223,- kr, og inkluderer alle tre afsnit af spillet.

Rejs verden rundt hjemme foran skærmen med Microsoft Flight Simulator

At kalde Microsoft Flight Simulator for et spil føles på mange måder som en løgn. Det er ikke et traditionelt spil i den forstand, at du kan “vinde” eller klare alle missionerne. Det er mere som at gå en tur i parken og nyde oplevelsen af at være et andet sted end derhjemme.

For kernen i Microsoft Flight Simulator er udelukkende at flyve fra Lufthavn A til Lufthavn B, og undervejs kigge ud af vinduet og se verden langt nede under dig. Eller som mange gjorde da orkanen Laura hærgede forleden, opsøge den og udforske den takket være spillets avancerede systemer, der skabte en digital udgave af orkanen og bragte den ind i spillet i tæt på real-tid.

Flight Simulator handler om oplevelsen af at sætte sig ind i et lille propelfly, flyve henover Danmark imens du kigger ned og genkender byerne og landmasserne. På mange måder føles det som virtuel turisme og en meget avanceret udgave af Google Maps. For det er et spil der først og fremmest handler om oplevelsen ved at gå ombord i et Cessna-fly og flyve henover Europa.

Microsoft Flight Simulator er i høj grad ikke et spil for alle. Det er ikke “sjovt” eller spændende, det er til tider ret kedeligt og det er med vilje. For det er det som spillet handler om. At svæve op mellem skyerne, blå himmel over hovedet og den konstante summen af flymotoren og instrumentbrættet der fortæller dig, at alting er ok.

Det er et spil som intet andet, og hvis du vil forsvinde ind i cockpittet på en Airbus og se solen stå op et andet sted i verden, så kan Microsoft Flight Simulator levere den oplevelse og mere til.

Du kommer til at elske Microsoft Flight Simulator hvis:

  • Du også har spildt rigtig meget tid i Google Earth og vil prøve noget nyt
  • Vil have den flyvetur du missede i sommers på grund af Covid-19

Microsoft Flight Simulator fås til PC og koster 520,- kr.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

thirteen − 6 =

No Comments Yet.